İşletim Sistemi ve Telefon İceriği
Yeni bir telefon olan J5 bir kesim tarafından merakla bekleniyordu. Telefonun 5.0.1 ile gelmesi beklenirken Samsung surpriz yaparak telefonu 5.1.1 işletim sitemi ile cıkardı. Telefonda en ufak bir kasma yok.
Telefonda 3 farklı tema bulunmaktadır. Bunlar :
Varsayılan, Pink ve Space. Varsayılan teması herkesin bildiği klasikleşen Samsung arayuzu. Pink teması ise biraz daha cocuksu ve kızların beğeneceği bir arayuz. Genellikle pembe ve tatlı bir cizim kullanılmış. Bakınca istemsiz bir şekilde tebessum oluştu
Bana gore telefondaki en buyuk eksi muzik klasorunun bulunmaması. Her ne kadar Google Play Muzik olsa bile ben yinede Google Play Store'den Music Player Pro indirdim.
Telefonda her zamanki gibi bir cok yazı tipi mevcut. Varsayılan, Choco cooky, Cool jazz, Rosemary, Samsung Sans gibi yazı tipleri mevcut ve " +Yazı tipleri indir " seceneğinden daha farklı yazı tipleri indirilebilir. Aynı şekilde yazı boyutuda ayarlanabiliyor.
Telefonun Tasarımı
Telefonun gayet ince ve şık bir tasarımı var. Ben Gold rengini kullandığım icin ondan bahsedeceğim. Telefonun arka tarafı genel Samsung'lardan değiştirilmiş. Telefonun arka ust kısmında sırasıyla flaş, kamera ve hoparlor bulunuyor. Hemen biraz alt tarafında Samsung logosunu goruyorsunuz. Arka taraf gayet sade kullanılmış ve arka tarafta başka bir şey yok. On tarafa gectiğinizde ise ust tarafta ilk olarak on kameranın flaşı var. Daha sonra ise kucuk hoparlorleri goruyorsunuz. Daha sonra da on kamera var. Aşağı tarafta ise oncelikle uygulamalar arasındaki gecişi sağlayan tuş var. Onceki kullandığım telefondan farklı olarak orta tuşa basılı tutarak uygulama arası gecişi acarken burada bir tuş ile yapılıyor. İyi bir yenilik bana gore
Telefonun Ozellikleri
Telefonda Qualcomm'un Snapdragon 410 işlemci ve Adreno 405 GPU kullanılıyor.4 cekirdekli olan bu işlemci 1.2 GHz hızda calışıyor. Telefon 1.5 GB RAM kullanıyor. Secenek olarakta telefonun dahili hafızasını 8/16 olarak değişitirebilirsiniz.Ayrıca telefonda 5.0 inc 720 x 1280 cozurnurluğe sahip Full HD Amoled ekrana sahip.
Telefonun Kamerası
Telefon kamera acısından gayet başarılı. Ozellikle yakın cekim konusunda gayet guzel bir kamerası var. Arka kamerası 13 MP , on kamerası ise 5 MP. Telefondaki en guzel yenilik ise on kamerada flaş bulunması.Oz cekim odaklı olan telefon 1080p/30 fps, 720p/30 fps video kaydı yapabiliyor.
Telefonun Bataryası
Telefon değişebilir 2600 mAh bataryaya sahip. Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS ve FM radyo gibi teknolojilere de sahip. Ayrıca Micro-SIM girişine sahip telefon 4.5G destekli.
Performans
Telefonun oyun performansına gelecek olursak coğu oyun rahatca oynanabiliyor. Kendi oynadıklarımı ornek gosterecek olursak Six-Guns, Asphalt 8, Paramanya, Dead Trigger ( High ayarlarda ), Dead Trigger 2 ( High ayarlarda ), Call of Mini : Dino Hunter, European War 4 : Napoleon, Mini Warriors gibi oyunlar kasmadan rahat rahat tabiri caizse catır catır oynayabilirsiniz
Not :
Telefonla cektiğim 4 fotoğrafı ve telefonu eklenti olarak yukleyeceğim. Bakabilirsiniz