İlk 3 konunun ozeti ve dunku paylaşımım bu konudadır ;
Vatan Computer ve Samsung İncelemesi 4

İyi gunler arkadaşlar 4.konumu dun yazmıştım. İleriki zamanlarda başımdan gecenleri yazmak istiyordum. Lakin bugun gelişen olayları ele almak istedim. Neden diye sorarsanız, telefonum en son servisteydi. Bende bugun almaya gittim ve aldım. 5.1 guncellemesi atılmıştı ve sorun olmadığını soylediler. Ben bataryaya baktınız diye sordum. Cunku yapılanlarda yazmıyordu. Ve yetkili kem kum etti ve genel olarak gelen cihazları test ediyoruz gibi, biz sizi sonra ararız tarzı klişe bir laf soyledi. Anlamıştım yine baştan sağma bir iş yaptıklarını...
Bende aldım telefonu, biraz orada incelemeye başladım. Cunku bunlara guvenilmezdi, bu kadar başıma iş gelince insan ister istemez temkinli oluyor Ve hazır kartımı taktım ve telefonu actım. Daha sonra menulerde dolaşırken bir takılma oldu. Yani hicbirşey yuklenmemişti. Daha sonra oda yetmezmiş gibi, daha once oyunda gorduğum ust taraftaki beyazlama git gide coğalmıştı, aşağıya doğru, yani olu piksel vardı. Ben ilk başta soylemedim. Cunku bunun oyundaki grafik hatasından olduğunu duşundum ve dikkat etmedim. Daha sonra yetkiliye gosterdim. Ekran değişimi olabileceğini soylediler ve telefonu yeniden servise aldılar. Daha sonra benim farklı bir iş icin hakem heyetine gitmem gerekiyordu ve daha once bir video izlemiştim hakem heyetiyle ilgili, onlara sormak istedim. Ve olu piksel olduğunda telefonda iade yada değişim istiyebiliyormuşuz. Bu tuketiciyi koruma kanununa gore... Yani acıkca soylemek gerekirse tamir yapılabilse bile iade değişim yapabiliyoruz. Bende bunu duyunca servise koştum hemen, cunku ben hic memnun değildim. İlk ayda o kadar sorun yaşadım ve iade değişim kabul etmemişlerdi. Ben servise gittim ve soyledim, onlar iade değişim yapamayacaklarını ve onarımı iptal ettiklerini soylediler. Daha sonra 5 dk bayan ortadan kayboldu geldiğinde elinde telefon vardı ve aynen şu cumleyi kurdu; 'telefonunuzun ekranı değişti, buda değişim yapamayacağımızı belirten kağıt' ben o anda cok şaşırdım. Ve anladım ki iade hakkım olmasına rağmen orda hemen iş guzarlık yani el cabukluğu yaparak değiştirmişler ve benim hakkımı calmışlar. Bende ne yapacağımı bilemedim. Hakem heyetini aradım. Onlarda ne guzel değiştirmişler gibi bir laf soyledi, benim sinirim bir kat daha arttı tabi..
Cunku hic memnun kalmadım ve iade etmek istiyordum. Bu benim en doğal hakkımdı. Ama bu hakkı servis gasp etti. Ve şuanda başvursam bile ekranı değiştirdiklerini soyleyip temize buyuk ihtimal cıkacaklar. Bende hakem heyetine şuanlık gitmeme kararı aldım. Neden diye sorarsanız, buyuk ihtimal onların lehine sonuc cıkacak.Cunku ekranı alelacele değiştirdiler. Ama ben ileriki zamanlarda en ufak bir sorunda yeniden gotureceğim ve bu garanti bitene kadar , yaklaşık 14 ay var , bu sure icinde telefonumu iade etmeyi duşunuyorum. Cunku bu denli bir olay karşısında susmak yanlış olur... Hakkımı bugun alamadım ama ileriki zamanlarda alacağımı duşunuyorum. Kimsenin parası kimsede kalmaz... Bugun sen kazandın Samsung ! Ama unutma ki bugunun yarınıda var ve tekrar unutma ki o teknik servis senin paranı korur ama muşteri memnuniyetini sağlayamazlar ! Ama bu senin umrunda mı ? ve son kez de artık samsung urunlerini kimseye tavsiye etmeyeceğim ki daha gecen gun babama g4 aldırdım. Note 4 istiyordu. Ve boyle yayılmacı politikayla sonunuz gelmesede , gasp ettiğiniz hakkımı alacağım. Herkese teşekkur ederim okuduğunuz icin. Ve son olarak hakkınızı aramaktan vazgecmeyin arkadaşlar ne pahasına olursa olsun ! Ben şimdilik zorunlu olarak mola verdim. Daha sonra goruşmek uzere... Sağlıcakla kalın .