aynı zamanda cok guzel bir bağırsak calıştırıcı,,kabakta bulunan bol miktarda lif bağırsak sorunu olanlara bire bir iyi gelicektir..dereotunu annem icin koydum guatır hastası ve dereotu cok iyi bir guatır calıştırıcı...tereyağ koymassanız diyet yemeği olarak yiyebilirsiniz

ketılda suyu kaynatalım hazır beklesin,kabaklar kucuk kucuk doğransın,yemekler soğan 4 parcaya bolunsun,maydanoz,dereotu,taze soğan kucuk kucuk doğransın...

1 adet yemeklik soğan
2 adet kabak
tereyağ+zeytinyağ
taze soğan 3-4tane
dereotu
maydanoz
erişte
tuz,pul biber
domatez salcası
et suyu tablet
goz kararı su yoğunluğuna gore..ben 5 bardak koydum

tencereye bir parca tereyağ ve zeytin yağı atalım..kııznca 4 parcaya bolduğumuz yemeklik soğanı atalım..daha sonra bir kaşık domatez salcası atalım...salca eriyince kabaklarıda atalım..karıştıralım,ustune ketıldaki kaynar suyu dokelim..15 dakika sonra icindeki soğanları alalım...taze soğanı atalım icine...
dereotu ve maydanozu attıktan 5 dakka sonra iyice pişen kabaklarımızı kontrol edip rondoya atalım...rondoda merhem kıvamına gelene kadar karıştıralım..
tekrar tencereye alıp icine et suyu ve erişteyi ekliyelim..karıştırıp 10 dakika sonra eteşten alalım..dinlendikten sonra servis edelim afiyet olsun