Yemem diyen bile bayılır)

Ispanakları onceden yıkayınız....

1 Kilo Ispanak
2 yumurta
1 kuru soğan,Bir kac dal yeşil soğan
Yarım su bardağı yoğurt
1 cay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 su barrdağı peynir(beyaz,cokelek vs.vs.)
Bir kac corba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Bir tutam nane ve kırmızı pul biber
tuz

Arkadaşlar bu tarifi deneyin pişman olmayacaksınız,benden soylemesi..Ben hem yapılışını hem de malzemeleri bir arada verecem,sizin icin daha kolay olacak..
Bir kilo ıspanağı yıkayın,doğrayın bir kenara alın..
Buyukce bir kaba,2 yumurtayı kırın ama birinin sarısını ayırın.
Yumurtalara ilaveten,bir baş kuru soğan,varsa bir kac dal yeşil soğan,1/2(yarım) su bardağı yoğurt,1/2(yarım) su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı un(icine bir paket kabartma tozu ekleyin lutfen),1 su bardağı peynir(kırık lor,cokelek vs.),biraz kaşar peyniri rendesi,bir tutam pul biber,bir tutam nane ekleyiniz..
(Yok malzeme cok gibi ama değil,hepsini okuduğunuzda aslında evlerinizde var olan malzemeler olduğunu anlayacaksınız..)
Bu karışıma,yıkayıp doğradığınız ıspanakları ekleyin,guzelce karıştırın..Sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye aktarın..Ayırdığımız yumurta sarısını ustune fırca yardımı ile surun..
150 derecede fırında bişmeye verin..
Sonra bayıla bayıla cayın yanında afiyetle yiyin..Bugun ben sahur icin yaptım..Ustelik oğlum hic ıspanak yemezken,bu borek sayesinde yedirebiliyorum caktırmadan..
Not:Karışıma tuzu az atın lutfen,peynir coğunlukla tuzlu olur,buna dikkat ederseniz daha guzel olacaktır boreğiniz..
Afiyet olsun....
Tarif benim,foto tadLi'nindir...

Kadınlar Kulubu Yemek Tarifleri