Gectiğimiz 1.5-2 ay once Xiaomi Mi Note 10 Lite aldım ve forumda uzun kullanım hakkında pek bir bilgi gormedim, ondan dolayı bilgi almak isteyen arkadaşlar icin "+" ve "-" gorduğum durumları yazmak istiyorum.(iPhone 11 almayı duşunuyordum fakat fiyatından oturu bu telefona yoneldim)
İlk olarak 3 yıldır iPhone 7 kullanan biri olduğumu belirtmek isterim ve iyi, kotu yonlerini onceki deneyimlerimden yola cıkarak karşılaştıracağım.
"+" Yonleri:
1) Hepinizin duşunduğu gibi en iyi ozelliği kesinlikle şarjının cok uzun sure dayanması aktif kullanımda bile cok rahat 1.5 gunu gecirtebiliyor. Eski iPhone 7'de bir film izlesem 1 ya da 2 filmin sonunda şarjı yarıya duşmuş olurdu bu bir turlu bitmek bilmiyor ve %30 şarjla bile cok rahat gunu cıkartabiliyorum.
2) Ekran boyutu: Ekran iPhone 7'den gececeğim icin ufak bir alışmakta zorlanır mıyım acaba demiştim fakat hic oyle bir şeyle karşılaşmadım cok rahat şekilde alışılıyor.
3) Kavisli ekran: Cok guzel bir estetiklik katıyor bence telefona siz kullanırken ve internette bile dolanırken dikkatinizi cekiyor fakat film ya da YouTube'da izlerken bir terslik varmış gibi geliyor kavisinden dolayı benden kaynaklı da olabilir gozumun alışmamasından oturu.
4) Ozelleştirilebilir gorunum: Telefonun gorunumunu cok rahat değiştirebiliyorsunuz mesela geri donme tuşu gibi şeyleri kaldırıp aynı iPhone 11'deki gibi kullanabiliyorsunuz sadece ekran şeklinde. Bir başka ornek yukarıdaki centiği sadece damla centik şeklinde ya da şerit şeklinde nasıl isterseniz ayarlayabiliyorsunuz.
5)Parmak izi okuyucu: Ekrana gomulu bir parmak izi okuyucu olduğundan oturu calışmada sıkıntı yaşar mı diye duşunmuştum fakat hicbir sıkıntı cıkarmadı kesinlikle iPhone 7'nin parmak izi okuyucusundan cok daha hızlı calıştığını soyleyebilirim.(Ekrana kalın bir kırılmaz cam takarsanız ya da ıslak elle dokunursanız sıkıntı yaşatması haricinde.)
6)iPhone 7'de gormediğim icin diyorum "Mi Band 4" ile uyumları cidden cok iyi telefona yakın tuttuğumda bilekliği kilidini direk acma gibi bazı ozelliklerine rahatca sahip olabiliyorsunuz.
7)Android bazında en fazla guncelleştirme alan telefon modellerinden biri diye biliyorum ve şuana kadar hep ustune koyarak gittiler guncelleştirmelerde.
8) Fiyatı: Fiyatı hakkında yorum yapmama gerek olduğunu bile duşunmuyorum zaten Turkiye şartları altında en iyi F/P urunu bence.
9)Genelde Android telefonların Apple telefonlara gore daha cok kasar daha az performans alırsın diye bir yargıları var belki telefon daha yeni olduğundan oturudur fakat ben ne bir donma ne de bir kasma yaşamadım herhangi bir problemle de karşılaşmadım.
10) Dış gorunuşu: Cidden cok guzel gorunuyor.
11) Yuz algılama: Yuz algılama beni bayağı şaşırtmıştı cunku iPhone 11'deki gibi kızılotesi ışığı olmaması rağmen gayet yeterli cekiyor denebilir orta-az arası ışıkta gorebiliyor ki zaten parmak izi de olduğundan oturu az ışıklı ortamda da parmak iziyle acılıyor bu yonden bir sıkıntı cekmedim.
12)goruntu kalitesi: AMOLED bir ekran olduğundan dolayı goruntuler zaten cok kaliteli ve bir film ya da video izlerken cok rahat bir şekilde farkına varabiliyorsunuz.
"-" Yonleri:
1) Telefonla goruşurken ekranın kapanmama durumu hala var yani bazıları guncellemeden sonra duzeldi dedi fakat ben hala arada aynı problemle karşı karşıya kalıyorum.
2) Kırılmaz cam bulunması cidden cok zor ve bulduğun kırılmaz camların coğu ya kalitesiz ya da yanları kalkıyor.(En buyuk problemi bu)
3) Kırılmaz cam bulunamadığı gibi ekranı da ciziklere karşı pek dayanıklı gibi değil Gorilla glass 5 olmasına rağmen bir gun kırılmaz camsız kullanınca hemen cizikler olabiliyor ufak ufak.
4) Goruntu sabitleme: Fotoğraf ve video cekmede hic başarılı değilimdir zaten net fotoğraf cekmede zorlanabiliyorum ve telefon bu konuda hicbir destekte bulunmamış o an nasıl cektiyen direk oyle gorunuyor ve haliyle telefonu iyice sabitleyerek cekmek en mantıklısı oluyor cunku her fotoğrafta uzak bir kayma oluyor daha duzgun yapılabilirdi.
Orta yonleri:
1)Kamerası: Kamera cidden iPhone 7'ye gore daha cok daha iyi fakat bence hala ortalama ya da ortalama altında kalıyor hala Android cihazlardaki insan yuzlerini bebeksi yapma şeyi var ve bu doğallığı bozuyor bence.
2)Portre modu: Portre modunu cok kullanmadığım icin bir eksi yon olarak gormuyorum fakat daha da iyi olabilirdi ortalama duzeyde.
Kısacası tek "+" olmayan yonleri kamera ve kırılmaz cam sıkıntısı cekmesi onun haricinde her şeyde gayet yeterli ve iyi durumda.
Benim duşuncelerim ve goruşlerim bu yonde gene alacak olsam bu fiyat segmentinde gene bu telefon gonul rahatlığıyla alırdım.
Sorusu olan arkadaşların sorunlarını yanıtlayabilirim.
Xiaomi Mi Note 10 Lite uzun kullanım goruşleri
İncelemeler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Xiaomi Mi Note 10 Lite uzun kullanım goruşleri