Selamlar, merak edenler icin tecrubelerimi paylaşayım laptop ile ilgili.

Siparişimden 1, 5 gun sonra e-posta olarak e-fatura gonderildi. Sonraki gun (3. gun) akşamı kargoya verildi. 4. gun saat 16:30 gibi laptop elime gecti.

Windows 10 X64 2004 (Temmuz 2020 surumu) versiyonu kurdum. Kurulum 2 dakikaya yakın surdu, kurulum sonrası ayarlama aşamaları da (restart sonrası klavye, dil, internet, kullanıcı ayarları vb.) 5 dakika surdu. 10 dakikadan az surede kuruldu yani işletim sistemi. Laptop prizde iken acmak icin duğmeye bastıktan tam 9 saniye sonra masaustune geliyor yani acılıyor laptop. (Şu an SSD'nin 392/476 GB'ı dolu.) Laptop bataryadan calışırken de laptop 20 saniyede falan acılıyor.

F1 2020'de Ultra ayarda Bahrain haritasında Benchmark'ta 115 FPS ortalama veriyor. (1920*1080) Dirt Rally 2.0'da Ultra ayarlarda 40 FPS ortalama, ara sıra 50 kusur oluyor. High presette ise 70-100 FPS. Başka oyunda test edince yine yazarım FPS'leri.

Fan sesi normal kullanımda hic yok. Eski oyunlar oynarken (Team Fortress 2) yine cok az fan sesi. Neredeyse hic duyulmuyor kulak vermezseniz. Fakat Ultra ayarda oyun acınca fanlar Turbo modunda gibi calışıyor ve kulaklıksız oynuyorsanız duyuyorsunuz sesi. Ama aynı oyunu High veya Medium ayarlara cekince hic fan sesi duymadan oynuyorum yine oyunları. En cok merak ettiğim konu buydu Monster'da, ondan ilk paylaşayım dedim.

Bundan once Dell, MSI ve HP kullandım son 10 yılda. Sıcaklık ve sessizlik olarak en iyisi HP idi. Ondan daha iyi olmasına zaten beklemiyordum, ama fan sesinin Turbo modu dışında gurultulu olduğunu soylemek yalan olur. Bir sıkıntım yok yani bu konuda. Zaten aşırı iyi grafikli oyunlar pek oynamıyorum, oynasam da 30-40 FPS ile oyun oynamayı sevmem yani ayarları duşuruyorum Medium veya High'a. Ondan dolayı fan sesi sıkıntım olmadı.

Ekranı cok iyi. Eskiden hep 60 Hz kullanmıştım, 120 Hz laptopa gecince farkı cok iyi gordum. Hızlı anlarda kırılmalar cok azaldı. Kırılmalar yerine ekran kenarlarında blur efekti var gibi hissediyorsunuz bazen. Sonucta 240 Hz değil bu %100 akıcılık beklemiyordum zaten. Ama 60 Hz'e gore cennet cidden 120 Hz bile. Hızlı oyunlar oyuncuları cok daha iyi izliyip trackleyip aiminizi daha cok geliştirebiliyosunuz. Cunku daha net ve daha akıcı goruntuler var ekranda hızlı oynamaya calışırken. Ekran mat ve IPS bu arada. Yansımasız. Cok şık olmuş. İnce kenarlı, guzel gozukuyor.

Bir ara da şarjı ne kadar gidiyor diye merak edip guc tasarrufu modunda takıldım. Şarjı en fazla 3, 5-4 saat gidiyor arkadaşlar guc tasarruf modunda bile. Ekran parlaklığı yarı acık, ses %30'da. Film izledim 720P, sonra YouTube'ta arkaplanda muzik acıkken internette takıldım. Bu şekilde 3, 5-4 saat gitti şarjı. Birkac sene sonra 2 saat bile gitmeyebilir yani şarjı.

Laptop'ın tek sevmediğim şeyi (her laptopta sevmem cidden bu ozelliği) hoparlor konumu. Hoparloru laptopın altına koymak nedir cidden en sevmediğim şeydir. Ama nadir olarak kulaklıksız, hoparlorden kullandığım icin Laptop'ı cok da sorun etmediğim bir durum. Hoparlorler ozellikle ses driverlarını THX ve Realtek'i kurduktan sonra cidden cok kaliteli ses veriyor ama, Laptop'ı altı kapalı olacak şekilde bir masaya bir yere koyunca sesi kotuleşiyor. Sesi azalıyor altında bir şey olunca ve bass kalitesi, ses tokluğu da azalıyor. Keşke hoparlorler ust tarafta olsaymış.

Bu arada laptopla birlikte Mount and Blade 2 Bannerlord oyunu hediye olarak geldi. Steam'den kodu girerek oyunu indirebiliyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, merak ettiğiniz bir şey varsa sorun cevaplayayım.