Herkese merhaba. Yaklaşık 2 haftadır kullandığım Acer Nitro AN515-44-R6ZW dizustu bilgisayarın incelemesini yapmak ve kullanıcı deneyimini paylaşmak istiyorum. 4 ana başlıkta yorumlayacağım. Donanım, yazılım, tasarım, performans.
Ozet: 6.500 TL butceyle yine laptop alacak olsam yine alırdım. Performansı tatmin edici, tasarımı guzel donanımı aman aman dedirten, yazılım olarak beni uzmeyen nadide iyi bir laptop. Almak isteyene tavsiye ederim. Şu daha iyi ben şunu tercih edeceğim diyene lafım yok. Nacizane fikirlerimi belirttim. Okuduğunuz icin teşekkurler Mobilite (okul, iş) isteyen birisi olmasam masaustu sistem toplardım. IMDB puanı +7 filmler gibi laptop.
[datasheet] ACER AN515-44-R6ZW Part Number: NH.Q9HEY.002
Donanım (Guc: 7/10, Kalite: 9/10) Ryzen 5 4600H işlemcili, GTX 1650ti ekran kartlı laptop aşağı yukarı beklediğim, tahmin ettiğim ve talep ettiğim donanım ozelliklerini sunuyor. Performans başlığında bu ikiliye daha cok değineceğim. Laptopa sonradan 8GB 3200 MHz RAM ve 1TB SATA SSD takviyesinde bulundum. Bu aşamada artık tek eksiği 144 Hz ekran oldu. 144Hz monitor masaustunde bile 60Hz monitorden farkını hissettirse de okul, iş ve biraz oyun kıvamında olan kullanımda cok da feda edilemeyecek bir nokta değil benim gozumde. Ses kalitesi oldukca hoş ama 5+1 Dolby hoparlor kalitesi vermiyor. Touchpad ve klavye guzel. Ozellikle klavye hissiyatı -laptopa gore- oldukca iyi. Touchpad -Mac touchpad'ini de sevmeyen birisiyim- biraz daha geliştirilebilirdi. Mikrofon ses kalitesi 50-60 liralık cep telefonu kulaklığının kalitesiyle aynı. Discord yoluyla konuştuğum kişiler sesimin net, parazitsiz ama biraz kısık sesle geldiğini soylediler.
Yazılım (8/10) Windows 10 surum 2004 kullanıyorum. Kutu iceriğinde gelen DVD'deki suruculeri kurdum. Windows update, bazı suruculeri guncellerken hata verdi. Sebebini bilmiyorum. Windows kaynaklı olabilir emin değilim. Bazı -guncel versiyonu olanları ve yanlış yuklendiğini duşunduğum- suruculeri elle yukledim. Acer Care Center kullanışlı standart laptop-marka arayuz programı. Kendisinden beklendiği gibi işe yarıyor, tum ozellikleri kullanılıyor. Acer Nitro Sence, kullanışlı bir sıcaklık-fan-guc kontrol programı. Oyun oynarken alt tab yapıp bakıyorum bazen. Coolboost, kullanışlı ekstra fan hızı sağlayan bir ozellik.
Şuan bunu yazdığım gun itibariyle her hangi bir yazılımsal veya surucu icerikli bir sorunu yok veya henuz yaşamadım. Sadece Windows update AMD gomulu grafik belleği surucusunu yuklerken mavi ekran aldım ve yuklemeye calıştığı eski WHQL surumu kaldırıp, guncel Optional surumu yukledim. Windows'un "surucuyu en iyi duruma getir" aracında aldığım bir son optimizasyon tarihi prıblemi vardı. Soruna anlam verememiştim ve yine anlam veremediğim şekilde ortadan kayboldu.
Tasarım (9/10) Tasarımını oldukca cekici ve verimli buluyorum. 2 haftalık kullanımda ve oynadığım oyunlarda (Rainbow Six Siege, CS:GO, Witcher 3, Detroit, NFS Heat, GTA 5) yeterli soğutmayı sağlıyor. Sol tarafta (WASD) masaustu klavyesi sıcaklığının bir tık ustunde. Sağ tarafta (PLŞİ) ısınma hissediliyor. Oyundan cıktıktan 4-5 dakika sonra normal sıcaklığına donuyor. Soğutmasını başarılı buldum. Kasa ic yapısına sığsa 1 fan daha guzel olabilirdi. Kasa tasarımı, oldukca cekici; karizmatik iş insanı vibe'ı veriyor.
Performans (7/10) 10/10 RTX 2070'li laptop arkadaşlar. 7/10 az değil. Onun 3 gomlek altını duşunun işte. Aşağıya 1-2 video -bana ait değil- linki bırakıcam. Canlı canlı bakabilirsiniz. Benim yorumum ise belirttiğim gibi 7/10. 1080p 60 FPS oyun laptopu olarak kullanılabilir. 2021 AAA oyunlarda ultra oynatmaz belki onu bilemem ama performansı beni tatmin etti. Oynadığım oyunları yukarıda belirtmiştim. Hepsi yuksek ayarda oynanıyor.
Acer Nitro 5 2020 AN515-44-R6ZW AMD Ryzen 5 4600H + GTX 1650 Ti Oyun FPS ve Isı Testleri
Acer Nitro 5 2020 AN515-44 AMD Ryzen 5 4600H GTX 1650 Ti Laptop ile 13 Oyunda FPS ve Sıcaklık Testi
Acer Nitro AN515-44-R6ZW İncelemesi
İncelemeler0 Mesaj
●7 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Acer Nitro AN515-44-R6ZW İncelemesi