Oncelikle sorunlarından bahsedeyim.
Yazma hızı sorunu. Isı sorunu. Disk dolduğunda yazma hızı daha da duşuyor. Programı yok, Firmware guncellemesi almıyor. Sitede SSD ile ilgili hicbir şey yok. Zaten sitesi de doğru duzgun calışmıyor. Isı konusunda belki anakart yuzunden, belki de SSD yuzunden yuksek bir sıcaklık soz konusu. Gigabyte B450M S2H kullanıyorum, duşuk fiyatlı bir anakart olduğundan SSD icin pasif bir soğutucu yok. M.2 slotu hemen ekran kartının ustunde. Bu sebeple oyun ici 70-75 dereceleri gorebiliyor. Maksimum gorduğum ısı değeri ise 81 derece.
Yazma konusunda gelirsek normalde 1700 MB/s vaad ediliyor. MSI Afterburner uzerinden okuma ve yazma hızlarını gorebilecek şekilde ayar yaptım. CrystalDiskMark testinde gorduğum maksimum hız 1708 MB/s. Yazma hızı problemi şu şekilde: 3 saniye 1600-1700 MB/s civarında ise bir 3 saniye de 60-100 MB/s civarında.
Artılarından bahsedecek olursam:
Alırken bana cok ucuza geldi. Piyasada 800 TL civarı iken ben 450'ye aldım. Okuma hızı cok iyi. Sağlık durumu eğer doğru ise bana gore mukemmel. Okuma hızı 2100 MB/s olarak vaad ediliyor. MSI Afterburner uzerinden baktığımda gorduğum maksimum hız 2103 MB/s. Yazma hızı gibi bunda bir sorun yok.
Genel olarak ben memnunum.
CrystalDiskMark sonucu şoyle:
CrystalDiskInfo bilgileri de şoyle: