Merhaba arkadaşlar;
7 aydır Rusya ve Gurcistan sınırında bulunan Abhazya'da yaşıyorum. Burası kucuk ve fazla gelişmemiş ozerk bir ulke. Ancak hızla gelişiyor. Ulkede şu an internetten alışveriş mantığı pek yok. Cunku kredi kartı kullanmıyorlar ve kargo, kurye gibi şeyler henuz yok . Ama halkın gelir durumu iyi ve coğunda marka ve luks takıntısı var. İhtiyaclarını da Rusyadan ve coğunlukla Turkiye'den karşılıyorlar. Ya seyahat eden bir tanıdıktan getirmesini istiyorlar ya da burada siparişle getirip satan kişiler var.

Fazla uzatmadan, ben Turkiyeden urun getirtip internet uzerinden satmak istiyorum. Elbette kolay değil ama ilk olmak cok buyuk avantaj, Birkac yıl sonrasını hedefliyorum.

Tedarik, gumruk, odeme işlemlemlerini cozdum. Burada birde sahibinden tarzı seri ilan sitesine de ihtiyac var. Şuan ulkede ki tek site bu abkhaz-auto.ru . Cok amatorce olmasına rağmen cok tutuluyor ve o kadar cok reklam vermek isteyen var ki, site artık reklamlardan film sitelerine donmuş.
İlk başta sahibinden tarzı mağaza ozelliği olan bir site acıp hem ilan almak hem de kendi urunlerim icin mağaza oluşturup satış yapmayı duşundum ama iki farklı site de yapabilirim. Cunku cok profesyonel diyebileceğim bir script bulamadım. E ticaret sistemlerinde de o kadar cok secenek varki arasında kayboldum desem yeridir.

Bu konuda tecrubesi olan ya da fikir verebilecek arkadaşlar her turlu fikir ve onerilerinizi bekliyorum. Ozellikle script ya da sistem onerileri. Scripte aradığım ozellikler;

- Coklu dil desteği muhakkak olmalı hem rusca hemde abazaca olacak
- Kredi kartı olmadığı icin Webmoney, Yandex dengi, Kiwi gibi Rus odeme sistemleri entegre edilebilmeli
- Yıllık aylık ucretli paketler değilde komple scripti alıp duzenlemek istiyorum

Bir de yukarıda yazdığım gibi tek ilan sitesi yapıp orada mağaza acmakmı daha iyi yoksa seri ilan ve e-ticaret olarak iki farklı site yapmakmı?