Keyifli okumalar dilerim.
2 aya aşkın bir suredir Pugio II kullanıyorum, forumda incelemesini gormedim. Sizlere tecrubelerimi ve goruşlerimi aktarmak istedim.
Tasarım:
Oldukca kibar ancak bir o kadar da yakışıklı, ust kapağı transparan olması biraz cekindirmişti ancak gercekten guzel duruyor. Ust kapağındaki mıknatıslı kapak guzel tutuyor. Yanlışlıkla cıkma ihtimali yok. DPI tuşunun altta olması eleştirilmiş YouTube kanallarında ancak komik bir durum.
Ust seviye farelerde genelde altta olur bkz. Logitech G Pro Wireless. DPI ile oynanmaz. Cok isterseniz mouse 6 ile 7 tuşlarına atayabilirsiniz.
RGB ışıklandırması başarılı, Logo, kaydırma tekerliği, altlık olmak uzre 3 farklı noktada ışıklandırma mevcut. Smooth bir şekilde renk değiştirebiliyor. 7 farklı modu var ancak hemen hemen aynı olan modları cıkardığımızda, 4 tane elle tutulur modumuz var. İstediğiniz gibi ozelleştirme yapabilirsiniz. Benim RGB ile aram olmadığından sabit modda kırmızı renkte kullanıyorum
Sensor:
ASUS sensorunu belirtmemiş.
Ancak Hero 16K sensoru ile eşdeğer: 16000 CPI, 400 IPS, 40G acceleration.
Sağlam bir sensor olduğunu soleyebilim. Ek olarak yazılımla birlikte acı duzleştirme kullanabiliyorsunuz ki. Bu benim gibi FPS oyunlarını sık oynuyorsanız guzel bir artı. Acı duzleştimenin ne olduğunu bilmiyorsanız:
Ergonomi;
Gelelim en onemli konulardan birine.
100g civarında orta ağırlıkta bir fare.
Ne kadar ağır ne kadar hafif olması gerektiği ise size kalmış bir konu. Farenin yanlarındaki kavrama yerleri tırtıklı sert plastik eli guzel kavrıyor.
Yumuşak malzeme olmaması eleştirilmiş ancak şukur ki sert plastik.
Uzun sureli kullanımda yumuşak yerler tamamen eriyiror tecrubeyle oğrendim.
Gelelim farenin en kotu yanına.
Farenin purussuz ust yuzeyi elde kaymak gibi kayıyor.
Benim elim neredeyse hic terlemez sabahları kalkıp yarım saatlik bir aim rutinimde ancak tam olarak kavrayabiliyorum.
Ondan sonrasında bir sıkıntım olmuyor, yabanclık cekmeden oyunumu oynayabiliyorum.
Yaklaşık 5 senedir G300S kullandığımdan oturu belki sabahları elime bir yabancının eli değimiş gibi hissediyorum.
Bağlantı.
Fare Kablolu/Wireless/Bluetooth,
Olmak uzere 3 ceşit opsiyon sunuyor bizlere.
Kablolu veya kablosuz herhangi bir gecikmeden bahsedemeyiz.
Bluetooth modunda ise oyun oynamayı aklınızdan cıkartın sadece.
Gunluk işleri yapabilirsiniz. Bana soracak olursanız işin tamamen şov kısmı.
Kablosuz modda 8 saat gittiği yazıyor ancak muhtemelen minimum kullanım suresi bu.
400 DPI angle snapping acık bir şekilde %75 parlaklıkta 3 gunluk bir kullanımdan sonra %50'nin altına indiremedim.
Bu da ortalama 18 saatlik bir zamana tekabul ediyor. Yaklaşık olarak da bunun 9-10 saati CS:GO'da geciyor.
Şarj olma suresini hic test etmedim gercekten ihtiyac bile duymadım.
30DK-75DKLIK bir molanın ardından tam şarja ulaşabiliyorum zaten %50 seviyelerine.
Ekstralar.
Farenin kutusu, kutu iceriği cok kaliteli Premium hissiyatını veriyor.
Satın aldığım urunlerde buna dikkat eden biriyim.
İcinden altın kaplama ROG baskılı Type-C kablosu.
İki tane yedek Omron Switch.
4 Adet makro tuşlarını kapatmak icin plaka.
Switch'leri takıp cıkarmak icin ROG baskılı cımbızımsı bir alet cıkıyor.
Kısaca artı ve eksilerine bakacak olursak.
+Şık tasarım.
+Sağlam malzeme kalitesi, omurluk cihaz.
+Hoş RGB aydınlatma.
+Ust duzey sensor.
+Uzun kablosuz bağlantı suresi.
+Kutu iceriği.
-Kaygan ust kapak.
-Yıllarca kucuk bir fare kullandıysanız alışma sureci.
-Altındaki sticker guven vermiyor keşke baskılı olsaydı.
İlk kez forumda bir yazı paylaşıyorum,
Hatalarım icin kusura bakmayın.
Keyifli gunler dilerim.