Hanımlar merhaba. 3 yıllık evliyim gebelik icin bircok surecten gectik bu ay doktorum aşılamaya gecelim dedi bu defa da FSH yuksekliği ile karşılaştık ki bugune kadar fsh hep duşuktu ama E2 yuksekti. Mesela fsh 7.88, E2 159 cıkıyordu. Bu defa FSH 25.48 E2 67 şerde cıktı. Doktorum da E2 FSH ı baskıladığı icin hep duşuk gorunmuş, E2 normale donunce bu da yukselmiş diye yorum yaptı. Bulunduğum yerde iyi tanınmış bir doktor kendisi ozellikle aşılamada. FSH yuksek olunca vakit kaybetme ama aşılama denemek istersen deneyelim, Cok duşukte olsa aşılama tutma ihtimali var dedi. Dunyam başıma yıkıldı resmen. Butun gun ağlamaktan helak oldum yapabildiğim tek şey o oldu cunku
Azda olsa şansımız varsa deneyelim diyerek dun aşılamaya başladık.
Sormak istediğim birincisi bu FSH yuksekken aşılama tutma şansı nedir bilen var mı?
İkincisi aşılamaya gonal f iğnelerle başladım ve iğne vurunurken aslan pencesi gibi şeyler icsem tedavime olumlu olumsuz etkisi olur mu hem iğne kullanıp hemde bitkisel kur yapan oldu mu?
Aslan pencesi sanırım fsh duşuruyormuş. Eğer olumlu etkisi varsa hemen alıp başlamak istiyorum