Merhaba. İlk inceleme denemem olacak, aslında incelemeden ziyade bu monitoru alacaklara ufakta olsa fikir vermek niyetindeyim.
Şunu belirtmeliyim ki sırf kendim kullandığım icin ovecek değilim, yani objektif bir değerlendirme yapmaya calışacağım.
Urun Vatan Bilgisayar Mall of İstanbul'dan alındı, son bir tane kalmıştı onuda ben aldım(teşhir değil).

Urunun Kutusu:

Masadaki hali:

Daha fazla resim eklemedim internette bolca fotoğrafı mevcut zaten.

AOC'de karar kılmadan once LG'nin LG 21.5" 22M37A modeli kafamdaydı. AOC 373 TL, LG ise 363 TL.
LG'nin parlaklığı 200 cd/m2, dinamik contrast oranı 5.000.000:1. AOC'nin parlaklığı 250 cd/m2, dinamik contrast oranı 20.000.000:1. İki monitorunde normal contrast oranı 1000:1. İkiside 1920x1080.
LG'de sadece VGA giriş mevcut. AOC'de DVI+VGA girişler mevcut. Gorulduğu uzere kağıt uzerinde AOC'nin ozellikleri bir miktar daha iyi. AOC'nin bu artı ozellikleri yuzunden AOC'yi sectim.

Olumsuz duşuncelerim:
Oncelikle kutuyu acıp monitore dokunur dokunmaz malzemenin kalitesizliği hemen dikkat cekiyor, plastik gercekten yumuşak. Monitoru evirip cevirirken odunuz kopuyor bir şey olacak diye. 2. olarak ecel terleri dokturen ayak montaj kısmı var, monitorun imalatından kaynaklı zor bir ayak montaj sistemi var, monitoru masaya oturtturan alttaki demir plakayı tutacak olan eğimli kısım(resimde 1 numaralı yukarı eğik olan yer), monitor kutudan cıktığında dumduz şekilde. Onu resimdeki gibi eğmeniz gerekiyor ki alttaki demir plakayı bağlayabilesiniz. Bunu da monitoru, ekran kısmı yere bakacak şekilde yatırıp ileri geri cok fazla guc kullanmadan oynatarak halletmeniz gerek, biraz uğraştırıyor ama sonunda oluyor.

Olumlu duşuncelerim:
Bir LED monitorden beklendiği gibi renkler cok canlı ve net. Beklediğim gibi cıktı acıkcası yani iyi. Monitor gercekten cok ince, resimde de goreceğiniz uzere işaret parmağım monitorle aynı kalınlıkta

Kutunun icinden cıkan CD'yi yuklediğinizde "i-Menu" adında bir program cıkıyor, boylece monitorun ustundeki tuşlarla uğraşmadan sadece mouse ile parlaklık, contrast gibi ayarları yapabiliyorsunuz. Bence cok ciddi bir kolaylık olmuş, mesela Chrome, Firefox'la bir siteye girdiğinizde yanlardaki kar beyazı alanlar beni cok rahatsız eder cok parlak oldukları icin, programla parlaklığı kısarak sorunu cozuyorum.

Kutunun icinden bir adet VGA, bir adet de DVI kablo cıkıyor.
Olabildiğince objektif bir değerlendirme yapmaya calıştım arkadaşlar, umarım almaya niyeti olanlara yardımcı olur. Okuduğunuz icin teşekkurler.