merhaba arkadaşlar..
bu kez sizlerle e alışılmışın dışında biraz farklı bir yontemle hazrladıgım tartımı paylaşmak istedim ..umarım begenirsiniz..
bu kez tarın ustune meyvemizi pişirerek hazırlıyoruz farkı sadece bu bir nevi jole veyve karışımı gibi birşeyin ustune ayrıca krema ve fındıkla değişik bir lezzet ekliyoruz..

1-tartımızın hamurunda kullanacağımız malzemeleri her zaman oda ısısnda bekletirdik; bu kezde buzdolabında sogutuacagız) 2-eriklerimizin cekirdeklerini cıkarıp tencereye koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz..

hamur icin; 1,5 su bardağı un, 1 fincan pudra şekeri, 1 fiske tuz, 125 gr tereyağ, 1 yumurtanın sarısı,

erik sosu icin; 5,6 adet buyukce kırmızı erik 1,5 cay bardağı pudra şeker, 2 ymk kaşıgı nişasta..2 su bardağı su..

krema icin; 1 bardak sut dilerseniz bir paket kremşanti veya 2 brdk sutle vanilyalı cream oleyi cırpıp hazrlayabilirsiniz yada kendi tercih ettiğiniz bir kremada olur
uzerine; fındık veya ceviz..

yine belirteyim;oncelikle hamurumuzu hazrlayacagımz kabımızı ve malzemelerimizi buz dolabında yada dipfirizde sogutuyoruz) bunu yapma sebebimiz yağın onceden eriyip cok yağlı bir tart hamuruna sahip olmamamız icin..yağ hamurda erimezse pişerken erimesi cok daha iyi sonuc verecektir..un pudra şekeri ve tuzu karıştırıyoruz icine yumurta sarısınıda koyup karıştırıyoruz.daha sonra kup kup doğradıgımız tereyağıda dolaptan cıkarıp aparatlarınıda soğuttugumuz miksırımızla hızlıca diğer malzemelere ilave edip tekrar karıştırıyoruz yağlanmış tark kalıbımıza hamurmuzu iyice yayıp bir kurdanla bir cok yerinden deliyoruz..uzerine bir yaglı kagıt seriyoruz ve ağırlık yapması icin yağlıkagıdın ustune bir avuc kadar evde bulunan herhangi bir kuru bakliyat serpiştiriyoruz ve bekletmeden hemen onceden ısıtılmış fırınımızda 20 dkk kadar pişiriyoruz..daha sonra yağlı kağıtla beraber bakliyatlarıda alıp tekrar fırında 7,8 dkk kadar bekletiyoruz..
diğer tarafta kırmızı eriklerimizi suyumuzu ve şekeri bir tencereye alıp hemen pişirmeye başlıyoruz..kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15,20 dkk kadar surede eriklerimiz erimeye başlar,2 kaşık nişastamızı yarım fincan su ve birada erik suyu ile ezip sulandırıyoruz pişen eriklerin icine karıştırarak dokup koyulaşana kadar kaynatıyoruz..eğer topaklanacagını duşunuyorsanız hemen belndr kullanıp kıvamını kontrol edebilirsiniz..

erikler koyulaşınca altını kapatın ama puruzsuz bir kıvamda olmalıdır..tart hamurumuzu kalıptan soğuduktan sonra servis yapacağımız tepsiye alırız,ustune pişirip soguttugumuz erikli karışımı iyice dokup yaydıktan sonra hazrladıgımız kremayıda dokup en ustune bolca dovulmuş fındıklarımızıda serptikten sonra soguması icin bir sure dolapta beklemeye alırız..2,3 saat sonra servis yapabilirsiniz..

ayrıca ben tart hamurundan bir parca ayırıp dipfirizde iyice soguttum ve bir yaglı kağıdın ustune rende yardımıyla hamuru rendeledim.daha sonra fırında kıtırlaşana kadar tartla birlikte pişirdim..onlarıda fındıkla birlikte tartımın ustune serpiştirdim tavsiye ederim oldukca hoş bir tat oldu..