Merhaba, Donanım Arşivi kanalı yeni fiyat/performans sistem videosunu yayınladı. Bu konuda kullanılan parcaları durustce değerlendirmek istiyorum. Siz de goruşlerinizle bana katılabilirsiniz.
Oncelikle sistem linki;
DA-SISTEM3/GIGABYTE GTX 1660 SUPER OC 6GB/AMD Ryzen 5 3600/16GB DDR4/480GB SSD/Geforce Espor PC | ITOPYA DA-SISTEM3/GIGABYTE GTX 1660 SUPER OC 6GB/AMD Ryzen 5 3600/16GB DDR4/480GB SSD/Geforce Espor PC En iyi fiyat ve odeme secenekleri ile DA-SISTEM3 ITOPYA'da.
www.itopya.com

Kullanılan parcalar;
AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
Gigabyte B450M S2H anakart.
G.Skill 2x8 3200MHz DDR4 RAM.
Gigabyte GTX 1660 Super Gaming OC grafik kartı.
Game booster GB-L06B RGB mesh kasa.
Toshiba kıoxia exceria 500GB NVMe M.2 SSD.
Corsair CV550 80+ PSU.

Değerlendirme aşaması;
İşlemci: Bu butcelerde cok kullanılıyor. Gayet iyi bir tercih, ustunde cok da durmaya gerek yok.
Anakart: Giriş seviyesinin vazgecilmezi. Ryzen 5 3600 bu anakart icin bir sınır diyebiliriz. Daha yuksek işlemcilerde anakartın yukseltilmesi gerekiyor fakat bu sistem icin ideal.
RAM: 2 adet olması ve OC'a el vermesi nedeniyle gayet iyi bir tercih. Standart diyebiliriz.
Grafik kartı: Gelelim ekran kartına. Acıkcası ben bu butceye Windforce modelini kullanır diye duşunmuştum. Beni yanılttığını soyleyebilirim. Gaming OC soğutma konusunda Windforce'tan cok daha iyi bir tercih olmuş bana gore.
SSD: Toshiba kendini kanıtlamış bir firma. Kıoxia serisi yan markasının yapmış olduğu urunler buyuk ihtimalle, vasat ustu bir seviyede diye biliyorum. Kingston A2000 kullanılabilirdi.
PSU: Corsair'in bu modeli VS serisine gore daha ustun. Yaptığım araştırmaya gore VS serisi 2015 Temmuz'da tanıtılırken, CV serisi 2019 yılında tanıtılıyor. Bu da kullanılan teknolojinin eğer değişmiş ise daha yeni olduğunun bir gostergesi.
Kasa: Galiba kullanıcıların tek handikabı burası. İyi midir kotu mudur bilmiyorlar. Bu modelin videodan gorduğum kadarıyla gerek yapı gerek malzeme kalitesi gerekse gorunumunden dolayı iyi buldum. Farklı markalar tercih edilebilir miydi? Evet ama fiyatı goz onunde bulundurmak lazım.

Sonuc: Fiyatına gore (5400TL) gayet iyi bir sistem olduğunu duşunuyorum. Parca parca toplandığında en ucuz fiyatlarla birlikte 6200TL'ye denk geliyor. Bu yuzden ve kullanılan kaliteli parcalardan dolayı benden 9/10 alıyor. 1 puanı SSD ve kasanın daha iyi secilebileceğinden ama secilemediğinden dolayı kırdım. Bu fiyata gayet alınabilir bir sistem olduğu kanaatindeyim.

Oyun testi, sıcaklık değerleri ve tanıtım videosu burada;
Surprizbozan