Merhaba arkadaşlar. oncelikli olarak size hikayemden bahsedeceğim. ben 2 senelik evliyim. 1. senemin sonunda cocuk duşunmeye başladık. daha sonra bir kac ay denemenin ardından sonucsuz kalınca meraktan doktora gittim. doktor herhangi bir problemimin olmadığını ve eşimin gorunmesini soyledi. Eşime oylesine sende bir gorun dedim. doktora gittik varikosel teşhisi koyuldu. ve sprem testi istedi. cıkan sperm testinde şoka uğradık sperm sayısı 1 milyon. ve morfoloji 0. hic birşey bimiyorduk. iyi bir doktora gittik ikinci kez test istedi cıkan sonuc sayısı 3,5 milyon ama morfoloji 0. prof. dr. Zubeyir Talata gittik. kendisi eşimdeki varikosel sebebinden dolayı olmadığını bu oranın değişme ihtimalinin olmayacağını ve acıkca tup bebeğe yoğunlaşmamız gerektiğini soyledi. normal yollarla cok cok zor dedi. tabi yetinmedik tekrar başka doktora gittik. başka doktor varikosel ameliyatı ne olursa olsun olması gerektiğini sonucu değiştirebileceğini soyledi. yapabileceğimiz hic birşey yoktu. doktorun dediği gibi varikosel ameliyatını eşim oldu. bu esnada cok araştırdım bu kanaldan cok faydalandım. Ama ben eşime beslenmesi uzerinde cok değişiklik yaptım. ketojenik beslenme şekline girdi akşam yeme oğunlerini azalttım her sabah sebze suları icirdim. sebze ve yağ odaklı beslemeye calıştım. karbonhidratı %70 hayatından cıkardım. 1 ay boyunca keciboynuzu ve e vitamini icirdim. daha sonra arı sutu, propolis, ham bal polen karışımı, kuruyemiş tuketimini cok arttırdım. tam ameliyatın
3. ayı doldu testi yaptırmaya gidecekken oranda artış oldumu aynımı diye, bir baktım 2 haftalık hamileyim. şok gecirdik inanın. şuan eşimin sperm değerleri nasıl bilmiyorum haftaya sperm testi verecek. inanın arkadaşlar şok olduk. beklemiyorduk. bunları niye yazıyorum. umidinizi yitirmeyin ben yitirmiştim ama Allah'tan umit kesilmezmiş. ve eşinizin beslenmesi ureme organlarını o kadar etkiliyor ki, sağlıklı beslenmek cok onemli gece aclığı yaptırın. araştırın.