Merhabalar. Gecenlerde Arctic MX-4 aldım ve gelir gelmez surdum. Sistemim şu şekilde: Ryzen 5 2600, Sapphire Pulse RX 570 8 GB, MSI B450A-PRO, Corsair Vengeance 8(*2)GB 3000 MHz, SilverStone strider 500W, Kingston A400 SSDNow 240 GB M.2 ve WD Blue 1 TB HDD. Ayrıca Snowman M.200 işlemci soğutucum var.
MX-4 bizi guzel bir kutu ile karşılıyor. İcinden yaymak icin spatula ve macunun kendisi cıkıyor.

Bu şekilde. Ucu gayet guzel duşunulmuş, vida gibi cevirdikce sıkılıyor. Zaten sıklıkla onerilen, oldukca iyi bir termal macun.
Test kısmına gelelim. Ben Snowman M.200 soğutucumun yanında gelen halnziye (yaklaşık 1.93W/mK ısı iletkenliği var) ile karşılaştırma yaptım.
Boşta sıcaklıklar:
-Halnziye: 44 derece.
-MX-4: 40-41 derece.
Testlere gore sıcaklıklar:
-Halnziye testi: 25 dakika OCCT CPU testini yaptım, 70 derecelerdeydi. Sonra onu kapatmadan Prime95 (35 dk boyunca Prime95 calıştı) actım, OCCT kapattım, yani işlemci soğumadı. Sonucta işlemci sıcaklığım maksimum 72 dereceyi gordu.

MX-4 testi: 20 dakika Prime95 testi yaptım. 73 derece maksimum gordum.

Yani merdiven altı bir soğutucu da MX-4 ile aynı performansı verebiliyor. Not olarak, MX-4 hic beklemedi. Yarın bir daha test edip ekleyeceğim.