Acer Nitro QG221Qbii 21.5" 75Hz 1ms Analog+HDMI FreeSync Fiyatı, Yorumları - Trendyol ACER Nitro QG221Qbii 21.5
www.trendyol.com

Gecenlerde bu monitoru aldım (800 TL) VA panel olması nedeniyle goruntu fiyatına gore iyi denebilir, olu pixel yok ve tasarımı da hoş bir monitor, ancak gel gelelim bu 1ms olayına; monitor 1ms olduğunu iddia ediyor ancak ne yazık ki 1ms değil, testufo sitesinden gercekleştirdiğim testlere gore monitor 13ms. Ancak bunu 1ms yapmak mumkun, nasıl mı?

Monitorde VRB ayarı bulunmakta, off, normal ve Extreme şeklinde. Eğer sen bu ayarı Extreme yaparsan gercek anlamda monitor 1ms oluyor, ancak bunun beraberinde getirdiği bircok dezavantaj var.

1) Ekranda "flicker" denen titremeler meydana geliyor.
2) Renk cok soluk bir hale geliyor (belki renk ayarlarından bu durum duzeltilebilir)
3) Uzun sure kullanımda ciddi bir baş ağrısı yapabilir.

Bence 1ms icin goruntu kalitesinden fedakar edip baş ağrısı cekmenin bir manası yok, o yuzden bence bu monitore 1ms yazmamaları gerekti.

VRB acınca ise monitor boyle oluyor. Gorduğunuz gibi ne kadar cirkin bir goruntu, normalde bu kadar değil tabi ama kameradan oyle cıkmış:

Abim LoL oynuyordu normalde ben oynamam o kısma takılmayın kullandığım telefonun goruntu kalitesi biraz kotu ancak monitor bu şekilde. Default bir şekilde 80 parlaklık ile geliyor, ancak bu resimlerde 55 parlaklık kullanılmıştır. Monitor alacak arkadaşlar veya ilgisini cekenler varsa 2 defa duşunsun. VA panel fiyatına gore iyi bir goruntu, 75Hz, guzel tasarım ancak 13ms. Ben monitorden memnunum ancak bari 5ms falan olsaydı 13ms nedir yahu? İyi sosyaller arkadaşlar.