Yaklaşık 1.5-2 ay once uzun araştırmalar sonucunda yazılım, kodlama, web sitesi acma, sanal bilgisayar kurmak ve server yonetimi oğrenmek icin bilgisayar arayışı icindeydim ve fiyat performans olarak gorduğum urunler arasında birisi Lenovo Thinkpad E14 diğeri Monster huma H4 serisi olmuştu. Bu ikilemde E14 serisinin biraz daha yeni başlayanlar icin olduğunu ve bu yuklerin altından cıkamayacağıyla ilgili araştırmalar gordum ve iş bilgisayarı olarak Monster huma H4 v3.1 alıp RAM'ini 8 GB'dan 16 GB'a yukselttim ve deneyimlediğim + ve - yonlerini yazacağım.
(+) Yonleri:
1)ozellikleri: Tabii ki de bu bilgisayarı secerken en onemli ozelliği ozellikleridir ve bu bilgisayarda da gayet yeterli bir şekilde var ve şuana kadar coğu problemin uzerinden rahatlıkla geldi.(Yazılım, kodlama, sanal bilgisayar)
2)Ağırlığı: Cidden cok hafif cantanıza attığınızda farkında bile olmazsınız. Ağırlığı neredeyse hic hissedilmiyor elinizle kaldırdığınızda bile.
3)Pil suresi: İşlerimle uğraşırken yani aktif olarak bile 6 saatlik bir kullanım omru sunuyor ki bu benim gunluk kullanımım ici gayet yeterli. Zaten bazı arkadaşlarla falan konuştuğumda Abra gibi serileri onermişlerdi ama ben pil omrunden dolayı almak istememiştim. Şimdi zaten ikisininde pil kapasitesi aynı ne farkı var denilecek fakat Monster huma H4 serilerinde u işlemci kullanılıyor ve bu pil kullanımını oldukca azaltıyor ve aynı şekilde ekran kartı icinde aynı şeyler gecerli.
4)Mousepad: Gercekten mousepad guzel bir kullanım sunuyor tabii ki bir Mac gibi olmasa da gayet yeterli ihtiyaclarınızı kolayca karşılıyor ayrıca mousepadi kilitlemekte normal mouse kullanacak arkadaşlar icin yazı yazarken falan yanlış dokunmaların onune geciyor.
5)ısınma: Şu an a kadar cok zorlamamış olsam da bilgisayarı genede ses konusunda hicbir sıkıntı cektirmedi ne fazla ses geldi ne de fazla ısındı.
6)Monster kontrol merkezi: Gercekten gerek fan ayarları olsun gerek bazı diğer ayarlar icin oldukca kullanışlı bir program ve Monster bilgisayarlarda olduğu icin ses ya da sıcaklık işlerini kendimizde ayarlayabiliyoruz ki bence bu cok iyi bir ozellik.
7)Monster destek: Bilgisayarı alırken de cok yardımcı oldular hangi seriyi secmemde ve anlayışlılarda fakat asıl aldıktan sonrası daha bir problemle karşılaşmadığım icin tam olarak bilemiyorum fakat internetten gorunduğu kadarıyla en fazla yardım etmeye calışan destek servis diğer firmalara gore.
8)Boyutu: Hem gunluk taşımada hem de durduğunuz yerde boyutunun ne cok kucuk olması ne de cok buyuk olması sayesinde hem erkana bakarken ya da kod yazarken ince detaylara bakarken zorlanmıyorsunuz hem de rahatca taşıyabiliyorsunuz.
9)Klavye: Her ne kadar malzeme kalitesi kotu de olsa klavyesi gayet yeterli ve yumuşak sade bir kullanım sunuyor ve bu benim icin gayet yeterli ve guzel.
10)logo: Bilgisayarların arka ekranındaki logoları hicbir zaman beğenmedim fakat huma serisinde Monster'ın o yeşil logosu yerine daha sade olan gri renk in kullanılması buyuk guzellik ve bilgisayarı da beyaz aldığımdan oturu arka taraftan pek de gorunmuyor.
(-) Yonler:
1)Malzeme kalitesi: Malzemenin Mac'lere gore kalitesiz olduğu dokunuşunuzdan anlaşılıyor her ne kadar dıştan anlaşılmasa bile dokunduğunuzda anlayabiliyorsunuz.
2)Monster'ın kendi gonderdiği ve Driver'ların yuklu olduğu USB'nin icindeki uygulama huma serisine uygun değil tek tek kendimiz indirmek zorundayız bu ekstra kotu bir şey olmamasına rağmen Abra ya da Tulpar gibi serilerde varken bu seride olmaması birazcık 2. plana atılıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz.
3)Oyun: Bu zaten bir oyuncu bilgisayarı değil zaten hicbir oyun oynama gibi bir planım yok fakat alacak arkadaşların dikkat etmesinde yarar var elbette LoL, CS:GO gibi oyunları oynayabilirsiniz rahat bir şekilde fakat bir oyun bilgisayarı değil.
4)Tanıtım: Monster asıl olarak bir oyun bilgisayarı firması tabii ki de yani ağırlıkları o yonde fakat yaptıkları reklamlarda da insanların gozune gozune sokmaları ve genel insanlar tarafından oyun bilgisayarı olarak duşunulmesi o kadar da hoş olmuyor yani bir Lenovo Thinkpad dediğin zaman ile Monster huma dediğin zaman aralarında fark oluyor.
Kısacası belli fiyat aralığında alınabileceğini duşunduğum en iyi bilgisayarı aldım ve şu anlık hicbir problem cıkartmadı gene olsa rahatlıkla tekrardan alırdım.
Monster huma H4 uzun kullanım
İncelemeler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Monster huma H4 uzun kullanım