Şukriye Tutkun - Salıncak

“TURKULERİN SALINIMI”

Şukriye Tutkun’dan yeni album… ‘Salıncak’

Turkiye'nin ozgun kadın sanatcılarından Şukriye Tutkun, beşinci albumu ‘Salıncak’ ile 2006’da yeniden karşımızda.

Produktorluğunu unlu bağlama hocası Ali Osman Erbaşı’nın (İlhan Şeşen, Zara, Gulşen Kutlu, Muslum Gurses, Orhan Haklamaz vd.) yaptığı albumde yeni bestelerin yanısıra “Ağ Elime Mor Kınalar Yaktılar”, “İskender Boğazı Dardır Gecilmez”, “Suruler İcinde Surmeli Koyun” gibi anonim halk turkuleri de yer alıyor. Ses kaydı esnasında doğal sazlar kullanılan eserde, turkulerin salınımını en guzel şekilde aktarabilmek icin ozel caba harcandı.

Salıncak benim ilk sahnemdi
Salıncakta başladım ilk şarkılarımı soylemeye
RuzgÂrın, dalga seslerinin, sesimin ve salıncağımın oluşturduğu orkestranın muziği cok uzaklara giderdi
Hissederdim

Şukriye Tutkun

Konservatuvar sınavını birincilikle kazanarak opera-şan eğitimi alan, TRT Genclik Korosu, İstanbul Operası Genclik Korosu, St Antoine Kilisesi Korosu dahil bircok koroda şarkı soyleyen, muzik oğretmenliği yapan Şukriye Tutkun, aradığı huzuru turkulerde bulduğunu farkederek Turk Halk Muziği’ne yonelir. Ferhat Livaneli ile başlayan calışmaları Fahir Atakoğlu, Atilla Ozdemiroğlu, Arif Sağ gibi değerli isimlerle surer. Seslendirme de yapan (Plastip Şov’daki Tansu Ciller karakterini ozellikle vurgulayalım!) sanatcı bugune kadar dort studyo albumu (Gucum Yetene Kadar-2004, Kumru-2002, Ciğdem Der ki-1998, Sevin Gayri-1997) yayınlar, yurticinde ve yurtdışında bircok konser verir, festivallere katılır, albumleri/şarkıları pekcok ulkede yayımlanır.

İcerik:

1. Intro (muzik: Ali Osman ERBAŞI)
2. Bir Sınıfta Okurken (soz-muzik: Mehmet ATAC)
3. Ağ Elime Mor Kınalar Yaktılar (soz-muzik: Anonim) / Denizli Acipayam Turkusu
4. İskender Boğazı Dardır Gecilmez (soz-muzik: Anonim)/ İzmir Turkusu
5. Olaydım (soz: Ali TEKİNTURE, muzik: Ali Osman ERBAŞI)
6. Dolama Dolamayı (soz-muzik: Anonim) / Kıbrıs Turkusu
7. Sen Bir Yana (soz: Yusuf EKİCİ, muzik: Ali Osman ERBAŞI)
8. Bahcede Erik Dalı (soz-muzik: (Omer Akpınar) / Bursa Keleş Turkusu
9. Suruler İcinde Surmeli Koyun (soz-muzik: Anonim) / Kırşehir Turkusu
10. Gitme Hamdi (soz-muzik: Anonim) / Selanik Turkusu
11. Adana Yollarında (soz-muzik: Anonim) / Adana Turkusu