Arkadaşlar bakıyorum da e ticarete ilgi yoğun.
Boyle olunca da, İncir sistemi falan herkes bir şeyler kovalamaya calışıyor.
Ama bu noktalarda bazı cıkarlar icin insanlara guzel vaatler veriliyor.
Ozel bir firmanın eticaret danışmanlığını yapıyorum, tecrubelerimi paylaşmak isterim elimden geldiğince, bu yuzden bu yazıyı yazma gereği duydum.

Oncelikle her vaade inanmayın. 3-5 bin tl paranız var ve zamanınız yoksa sakın girmeyin, genellikle yapılan hata bu oluyor. Bu iş zaman işi, nasıl bir işte calışıyorsanız bu işe de oyle bakmanız lazım ki bir şeyler kazanın.

İncir gibi sistemlerde cok rakibiniz oluyor, aynı fiyata aynı urunu satıyorsunuz 1000'lerce site arasından sıyrılmaya calışacaksınız. Bunun icin guclu bir web kulturu seo bilginiz sosyal medya gucunuz ve reklam butceniz olması lazım.
Şayet bunlar varsa direkt e ticarete kendiniz girin, boylece komisyon oranıyla calışmaz direkt kendi karınızı elde etmiş olursunuz.

Ozellikle istanbul ve izmir'de tedarik zinciri cok kuvvetli. İstanbulda İstoc izmirde kemalpaşa. Buralarda firmalar var size eticaret sitenizde satmanız icin urun tedarik ediyorlar, stok cekme gibi bir derdiniz olmuyor. Hatta abartıp sizin yerinize bile kargo yapanlar oluyor.

Eticaret icin bir cok onemli detay mevcut, hepsini bir anda konu olarak yazmak olmuyor. Bu konuyu takip edeceğim, bu işe girmek isteyip fikir almak isteyen, aklına soru takılan olursa, konu altında sorsun elimden geldiğince cevaplayayım. Maksadım benim takıldığım yerlerde insanların takılmaması, herhangi bir ucret falan maddi bir şey talep etmiyorum oyle anlaşılmasın.