merhaba..
soğan corbası denince ilk aklıma gelen soğan soğan kokan pekte hoş olmayan bişey gelmişti aklıma..biraz onyargılı duşunmuşum ben yaptım ve beğendim,hatta cok sevdim..aroması muthiş cok lezzetli ve oldukcada guzel bir corba umarım sizde beğenirsiniz..

soğanlarımızı soğuş doğruyoruz..

1 adet cok buyuk soğan(yada 2 tane normal) 3 bardak tavuk yada et suyu 3 kaşık un 50 gr tereyağ 3ymk kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı krema 1 su bardağı sut 2 yumurta sarısı tuz baharat ve servis yaparken kullanmak icin uzerine kaşar yada gravyer peyniri..

doğranmış soğanımızı tereyağ ve sıvı yağımızı tencereye koyup kısık ateşte yakmadan pembeleşene kadar kavuruyoruz,icine unumuzuda ilave edip un kokusu gidene kadar sadece bir kac kez cevirip aynı işleme devam ediyoruz..icine tavuk yada et suyumuzuda ilave edip yavaş yavaş karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz....diğer tarafta kremayı sutu ve yumurta sarılıarını tuz ve dilersek baharatıda hepsini iyice harmanlayıp kaynamakta olan corbamızdan bir kaşık bu malzemeye karıştırıp ılıtıyoruz sonra hepsini corbanın icine katıp karıştırıyoruz..kaynamaya başlayınca blendrla icindeki soğanlar kaybolana kadar iyice cırpıryoruz eğer kıvamı yogunsa su ilave edebilirsiniz..servise hazrlarken peynirde eklemeyi unutmayınafiyet olsun..