Şu ana kadar kullandığım mouselar klavyelerin yanına bile yaklaşamaz cunku duzgun aim almamı gerektiren oyun oynamıyorum, ancak şunu soyleyebilirim ki bu mouse olmuş. Olmuş olmasına ama, buyuk bir sorunu var gibi. O sorunu da birazdan acıklayacağım zaten. Başlayalım.

Genel Bakış
Urune ilk baktığımızda bizi mat siyah ve agresif bir goruntu karşılıyor, resmen beni pencen varmış gibi tut diyor bize. Ust taraftan baktığımızda urunun on ve arka olarak ikiye ayrıldığını gorebiliriz, on tarafta neredeyse butun mouselarda gorduğumuz sağ ve sol tuş, tekerlek ve DPI ayarı tuşu bulunuyor. Arka kısma baktığımızda ince cizgilerle Razer logosunu goruyoruz, on ve arka kısımların birleştiği nokta ise her iki noktadan da daha alcakta duruyor ve parlak bir yapısı var. Gerek on gerek de arka kısımdaki plastiğin yapısını beğendiğimi soyleyebilirim ancak cok uzun kullanımda elinizi terletiyor, belirli sure aralıklarla elinizi yıkamanız gerekiyor ve yıkamazsanız mouse elinizden kayıyor diyebilirim. Kucuk bir sorun olarak hem sağ hem de sol tuşların cok kolay kirlendiğini soylemem gerekli, her ne kadar benim ellerim normal bir insanınkinden fazla terliyor olsa da her 2 gunde bir temizleme gereksinimi duyuyorum ve bu bir miktar rahatsız edici. Urun sadece sağ el kullanımı icin dizayn edilmiş ve baş parmağımızı koyduğumuz yer iyi bir tutuş sağlayan detaylı kaucuktan oluşmakta. Baş parmağın hemen ustunde 2 tane makrolanabilen tuş var ve bu tuşlara ulaşmak gayet kolay. Urunun sağ tarafı neredeyse tamamen kaucuk ve o kısımda hic tuş bulunmamakta. Urunde ışıklandırma olarak sadece pilin azaldığını gosteren, ozelleştirilemeyen ve DPI tuşunun ustunde bulunan kucuk bir led bulunmakta. Ben butun ekipmanlarımda olabildiğince az ışık istediğimden istediğim tamamen boyleydi, benim icin sorun yok ama RGB sevdalıları icin bu buyuk bir eksi diyebiliriz.

Beklentim nasıldı, ne ile karşılaştım?
Urunden beklentim aşırı yuksek değildi cunku Razer markalı olan sadece Abyssus 2014 modelini uzun sureli kullanmıştım. Tamamen kablosuz ve isteseniz de kablo takılamayacak bir mouse olduğundan onceki kullandığım urunlerden daha yavaş olacağını ve surekli pil değiştirmem gerekeceğini duşunuyordum. Bu duşuncelerim tamamen yanlış cıktı cunku sanki kablolu bir mouse kullanıyormuşum gibi geldi bana, hic gecikme yaşamadım. Urunun icinden gelen Energizer marka AA pil yanlış hatırlamıyorsam beni 2 ay goturdu, bakkaldan aldığım 1 liralık pilleri ise 1-1.5 hafta civarı kullanabildim. Urun pil haric 83 gram, bazı kullanıcılar icin AA pil takıldığında ağır gelebilir cunku 100 gramın uzerine cıkıyor. Eğer hafifleştirmek isterseniz AAA kalem alıp aluminyum folyo kullanarak yerleştirebilirsiniz, pil omru daha kısa olacaktır ancak hafifliği kesinlikle belli oluyor. Kaucuk alanların kolayca aşınacağını duşunmuştum ancak urunu mayısta kullanmaya başladım ve hala aşınan bir nokta yok. Beklentilerimin kesinlikle cok ustunde bir urunle karşılaştığımı soyleyebilirim.

Peki ne bu buyuk sorun?
Mouse buyuk ihtimalle rattle sorununa sahip. Her ne kadar 5 aydır kullanıyor olsam da son birkac gundur sol tuşta rattle sorunu başlayacak gibi geliyor. İnternette bu sorunu paylaşan kişilere daha rastlamadım, rattle sorunu genellikle Viper modelinde var gibi duruyor. O yuzden buyuk bir sorun var gibi dedim cunku 3 ihtimal var karşımızda,
Rattle sorunu var. Ben yanlış anlıyorum, psikolojik bir olay. Rattle sorunu var ancak cok nadir. Teknik ozellikleri neler?
50 Milyon basış omrune sahip mekanik tuşlar
16.000'e kadar DPI
450 saate kadar pil omru (Bluetooth ile), 285 saate kadar pil omru (2.4GHz Hyperspeed Kablosuz ile)
Maksimum 450 IPS hız
Maksimum 40G ivme
13 santim uzunluk, 6 santim tutuş genişliği, 4.2 santim yukseklik

Onerir miyim? Urune puanım kac?
Benim elim sıradan uzunluk olarak 20.5 santim olmasına rağmen cok rahat ettiğim bir mouse. Eğer benim gibi "palm-claw" karşımı bir tutuşa sahipseniz cok rahat edeceğinizi duşunuyorum. Performans ve dış gorunuş olarak gercekten iyi bir urun. Kolay kirlenmesi ve bendeki rattle başlangıcı hissinden dolayı;
Urune puanım: 8/10
Tekrardan incelemeye baktığımdan duzenliyorum, urune puanım 9/10 oldu cunku aradan aylar gecmiş olmasına rağmen rattle sorunu yaşamadım.