*Sentetik testler yapmadım oncelikle skorlar falan paylaşmayacağım maalesef. Cunku cok ekstrem olmadıkca normal kullanıcıların o sınırlara cıktığı nadirdir. Cihazı yormaya gerek gormedim.*
İlk kurulumda Technopat'ın hazırladığı rehberi kullanarak USB hazırladım ama Boot BIOS vs. hic gerkemedi flashı taktığım gibi calıstı hemen Win kurdu. Bu gayet guzel bir ozellik olmuş. Kutuyu acıp Windows masaustune gelmem 30 dk surmedi. Driver olarak da kendi programı var. Lenovo vantage diye indiriyorsunuz Microsoft Store'den direk yapıyor her işi. Benim tek yaptığım Ryzen 3700'unun driverini siteden indirme (Bunun icin Acer Nitro 5'e Windows kuruyoruz rehberini kullandım.) kısaca 1.30 saat icinde PC gayet hızlı şekilde kendine geldi.
Şimdi parca parca incelemek istiyorum size…
Kasa: Metal duruşu cok kalite uyandıran dokundukca da bu konuda yanılmadığımızı gosteren bir sağlıkta. Bildiğim kadarıyla masadan yere duşme durumunda sağlamlık garantisi var.
Ekran: Oncelikle cihazın ekranı IPS evet kaliteli ama mi 5 kullanıyorum. Onun ekranı da IPS ve soğuk kontrastta kullanıyorum. O renklere alıştıştan sonra ilk ayarlarıyla bayaa sarımsı geldi bana. Sonra Radeon Software ve Windows gelişmiş ayarlar uzerinden 1 saatlik hassas ayarla renkleri biraz daha iyileştirdim. ( Bakın X kişisine gore cok guzel gelebilir renkler ama ben goruntu icinde soğuk ( maviye yakın ) seviyorum o yuzden boyle bir goruşum var. )
Klavye / touchpad: Muazzam tek kelimeyle muazzam ya o kadar guzel hissi varki ikisinde. Normalde hayatta alışamam yeni klavyye bu yuzden internet kafeye bile gitmem oyun oynamak icin ama bunun klavyesini yıllardır kullanıyor gibiydim.
Batarya: Oyun oynarsanız performans modunda 2+ saat gidiyor ama bu LoL'de 4 saat GTA 5'te 1.30 saatte olabilir, kesin değil. Genel olarak hızlı doluyor batarya (dakikada %1) Type-C ile calısıyor cihaz, 65W 20V 3.25'a cıkış gucu var. Ama diğer Watt değerlerini destekliyor adaptoru mesela mi 5 cihazımı da bu adaptorle sarj edebiliyorum 5V2A olarak gibi gibi... Bir de sarj sınırlama var mesela ben cok sarjda kullanıyorum o yuzden Max 85'e sınırladım fazlasını sarj etmiyorum. Batarya sağlığı icin sarj 50 altına duşmedikce sarj başlamıyor guzel ozelllik ben sevdim. Normal kullanımda pil tasarrufu ile 5+ saat rahat cıkarır 45KW bataryası var.
Portlar: 3 adet USB, biri 3.1 her an aktif geciyor. Kapalıyken de cihaz teli takıp sarj ediyor 5V3A olması lazımdı Max cıkıs gucu. Biri normal 3.1 diğeri 2.0. ayrıca Micro SD okuyucu var. Ehternet girişi, HDMI, tyce C girişlerine sahip.
SSD: 1 GB ISO dosyasını 1 saniyeden kısa surede kopyaladı. Dediğim gibi sentetik test yapmadım net sayılar veremem ama icindeki SSD Samsung MZALQ512HALU-000L1 bu model kodu.
RAM icinde sitede 2400 MHz yazmasına rağmen 2666 MHz CL 17 Samsung RAM vardı. Model kodu Samsung M471A1K43DB1-CTD. Yeni RAM ekleyince bu da kendini 2400'e cekti calısıyorlar kardeş kardeş
CPU (APU performansı ): Şimdi oncelikle ben cihazı 8 GB aldım. Ve sonra 16 yaptım. Teker teker anlatayım… Ryzen'de Dual Channel etkisini bildiğim icin gelir gelmez RAM sipariş ettim. (Kingston KVR24S17S8/8 8 GB DDR4 2400 MHz CL17 Ram Fiyatları ve Ozellikleri ) geldi ve YouTube'da 3dklık videosunu izleyerek bende 10 dk icinde hallettim ( işi bilen icin 2 dk surmez de ilk kez actığım icin kasayı pinleri kırmaktan cekindim yavaşca yaptım ). Direk uyum sağladılar. Bu konuda destekleri iicin @helvaci abime cok teşekkur ediyorum.
RAM 8 GB iken: ETS 2 duşuk ayar ( %100 olcekleme ) 24 27 FPS alıyordum sınırda yani.
CS:GO en duşukte 45 FPS.
LoL Ultra 70 FPS.
Valorant 55-65.
GTA 5 ( 1080P akıcı performans alamdım en en duşuk ypaınca oynaıyordu da o zamanda grafikler bayaaa yok oluyordu o zaman 25 30 FPS aldım. Başta dediğim ayarlarda ise Benchmark'ta 13FPS'de kalmıştı. 1366*768'de orta ayarda oynandı rahat şekilde 25+ ( ama kesinlikle 40 olmaz ) FPS diye tahmin ediyorum olcum yapmamıştım )
RAM 16 yapınca: Dediğim gibi cuk diye calıştılar.
ETS 2 ( %150 olcekleme, yuksek ayarlar ) 45 FPS.
CS:GO 70 FPS.
LoL 120 FPS.
Valorant 90+
GTA 5( yuksek ayar 1080P ) oynanış gayet akıcıydı Benchmark'ta ise 35 50 arası gidip geliyordu sahneye gore.
Kısaca 16 RAM yapmadan kullanmak pek akıl karı değil 5500 TL'ye 16 RAM IPS ekran 512 SSD Ryzen 7 sahibi oldum. Kasa almadım cunku uniye gideceğim yanımda gotereceğim.
Not: İlk kez inceleme yazısı yazdım hatalarım olursa affola. Sorularınız icin acığım. İyi gunler teşekkur ederim buraya kadar okuduğunuz icin.
Puan verecek olsaydım
Ekran: 6/10
Kasa: 8/10
F/P oranı: 10/10
Batarya: 8/10