Teoman, yeni albumu Koyu Antoloji'nin cıkış mujdesini, kendi kaleme aldığı bir yazıyla birlikte verdi.
26 eski şarkısını farklı bir anlayışla yeniden duzenleyen sanatcı "Hayalim; bu albumun evde, tercihen gozler kapalı, dikkatlice dinlenmesi" dedi.
İşte Teoman'ın yeni albumu Koyu Antoloji icin kaleme aldığı yazısı:
"Arkadaşlar merhaba,
yıllarca resmi basın bultenleri yazdıktan sonra, bu kez resmiyeti bırakmaya karar verdim. 12 ocak 2018 tarihinde cıkacak albumum 'Koyu Antoloji'yi, kendi ağzımdan anlatacağım sizlere. Koyu antoloji 26 eski şarkımın yeni duzenlemelerle biraraya getirilmeleriyle oluştu. Bu şarkıları secerken, şarkı yazma stilimi en iyi gosteren şarkıları almaya calıştım. Sadece buna dikkat etmedim, ayrıca yanyana birbirini tamamlayacak olmalarını da bir kıstas olarak aldım.

"HİTLERİN YAYINDA GERİDE KALMIŞ ŞARKILAR"
Bu albume aldığım şarkıların coğunluğu, hit şarkılarımın yanında biraz geri kalmış olanlar. Ticari olarak bana cok katkıları bulunmasa da, ben o şarkıları yazmak icin cok uğraştım ve onları seviyorum. Ana amacım bu şarkıları - ve başka projelerde yapacağım diğer şarkılarımı- geleceğe derli toplu bırakmak. Bu album de o yuzden yapıldı. 21 yıllık kariyerim boyunca, 10 album icerisinden sectiğim bu şarkıları, eski hallerinden cok başka bir tarza burundurmeye calıştım ekip arkadaşlarımla beraber.
KEVIN PAUL İLE UZUN MESAİLER
Yaklaşık bir bucuk sene suren bu calışmamızda ana oyuncular; duzenlemeleri yapan ve albumun produksiyonuyla sonuna kadar ilgilenen; Mehmet Cem Unal ve Safa Hendem. Memo ve Bafa aynı kendilerinin de sık sık dile getirdikleri gibi albumun sahibi gibi davrandılar. Hatta Memo, benim fikrimi sormadan, yurtdışından beğendiği ses muhendisleriyle bile iletişime gecti ve bu albumun miks ve masteringini yapan Depeche Mode ve Nick Cave gibi sanatcıların ses muhendisi Kevin Paul ile uzun mesailer gecirdi. Albumun kartonetinde produktor olarak beni goreceksiniz ama Memo ve Safa duzenlemeleri yapmakla birlikte, albumun produktoru de sayılırlar.
4 ŞARKIDA TUĞRUL AKYUZ İMZASI
Albumun şarkıları, soundu vs. gibi genel kararlarımı onlara soyledikten sonra, cok seyrek olarak işlerine karıştım. Baktım ki, cok hevesliler ve benden cok daha calışkanlar, kritik bir cok kararı onlara bıraktım. 4 parcada ise duzenlemeleri Tuğrul Akyuz yaptı. Tuğrul’u Vega Grubu'ndan tanırsınız. Gorsel yonetmenimiz Esen Demirci, albumle ilgili tum tasarımları yaptığı gibi, albumde yer alan 26 şarkıya cok ozenli lyric videolar hazırladı. Bunları resmi youtube channel sayfamızdan seyredebilirsiniz.
"ESKİ ANLAYIŞIMIZDAN COK FARKLI"
Albumu ve şarkıları dinledikten sonra hemen anlayacaksınız gerci ama duzenlemeler ve soundumuz, eski anlayışımızdan cok farklılar. Albumun duzenlemelerine başlarken, aranjorlere verdiğim direktifte şunları belirttim ilk olarak; şimdiye dek “ ticari” dediğimiz hic bir kurala uymak zorunda olmadığımızı, şarkımızın radyolara- televizyonlara uygun olması icin hic bir şey yapmayacağımızı, klipler ve diğer gorseller icin sadece “ internet” i kullanacağımızı vs.… duzenlemeleri yapanlar, en cok, dramatik etkiyi ve atmosfer yaratımını onemsediler. Şarkılarıma, 'hikaye'lerime katkı vermeyi amacladılar, alışageldiğimiz duzenleme kalıplarından da kacındılar. Uzun intro’lar, uzun outro’lar var bir cok şarkıda. Dramatik bir filmin soundtrack”i havasını vermek istedik.
NEDEN KOYU?
Ayrıca, bu albumun insanların kanlarını fıkır fıkır kaynatacak bir album OLMAYACAĞINI da belirttim calışma arkadaşlarıma. Koyu ismi oradan geliyor zaten. Albumde bir suru koyu şey var; enstrumanların tonları, şarkıların sozleri, benim vokal tarzım, şarkıların duzenlemeleri, ritmi vs. vokal tarzı olarak da “şarkıcı” değil, “anlatıcı” formunu tercih ettim. Genelde şarkıları normalde olduğundan cok daha pes-kalın- koyu- soyledim. Hatta bazılarını neredeyse sadece “konuşur” gibi soyledim, oyle kaydettik. Bazıları bir kerede oylesine kaydedildi. Beğendik, olduğu gibi bıraktık.
"HAYALİM EVDE DİNLENMESİ"
Albumun video klibi; Tuzak Damla Yolac tarafından yonetildi. Bu albumun insanları eğlendirmesini amaclamadım. Hayalim; bu albumun, evde, tercihen gozler kapalı, dikkatlice dinlenmesi.
2 CD OLARAK YAYINLANIYOR
Benim yazmayı sevdiğim şarkı formunda, icerik de cok onemli olduğundan, dinleyicinin şarkı sozlerime konsantre olmasını istiyorum. Album, 2 cd olarak yayınlanıyor. Onumuzdeki aylarda, 3 lp’lik bir box set'i de cıkacak.
"UMARIM DİNLEYİCİLER DE AYNI HAZZI ALIR"
Bu albume aldığım 26 parcayı, eski duzenlemeleriyle de cok seven dinleyicilerim var zaten. Ama bu album, farklı bir album. Bu calışma, daha once bahsettiğim, kariyerimdeki şarkıları gelecek dinleyicilerime daha derli toplu bırakma konusunda, icimi rahatlatıyor. Biz, bu album icin calışanlar, yaptığımız işten cok memnunuz. Umarım, dinleyiciler de aynı hazzı alırlar."
Kaynak