merhaba kızlar ..
ekleyip eklememkte kararsız oldugum bir tarifti bu cunki,bolca borek tarifleri var burada..ama ramazanda paylaşmak guzel olur diye duşundum ve ekledim..umarım begenirsiniz

hamurumuzu yohurup dinlenmeye alıyoruz..diğer tarafta ıspanakları ve dereotunu yıkayıp kurutup kıyıyoruz..peynirle harc yapıyoruz harmanlıyoruz..

hamuru icin; un,su,tuz,bir kaşık sirke ic malzeme icin; lor peyniri,ıspanak ve dereotu..tuz karabiber yağlamak icin sıvı ya..ve ustune bir kaşık yohurtla cırpılmış yağ..

hamurdan kucuk elma buyukluğunde bezeler alınıp unla actıgımız yufkalarmızı bolca yağlıyoruz(yağı az kullanırsak cıtır olmuyor kızlar malesef..) tabi cokta abartmıyoruz))
daha sonra ic malzememizi serpiştirip dolamaya başlıyoruz..
bu arada actıgımız yufkayı en son bir temz ortu yada kağıt uzerine seripte kağıdın kenarını kaldırıpta yuvarlarsak daha duzgun rulo elde ederiz bunuda hatırlatayım dedim belki bilmeyenler olabilir..
sardıgınız yufkaları ister tek rulo ister uzatarak tepsiye yerleştirebilirsiniz..en son uzerine bir kaşık yohurtla bolca yagı cırpıp (mesela bir tepsi borege bir fincan kadar yağ olabilir)suruyoruz....yaklaşık 35, 40 dkk kadar pişirme suresi..afiyet olsun