Oncelikle merhaba herkese,
3-4 gun once bir konuda fikirlerinizi aldım, sonucunda "HTC Desire 626" almaya karar verdim. Dun itibari ile de Turkcell'den aldım.
İncelemeden once bahsetmem gereken konu, bu orta seviye bir telefon, performans değil, tasarım ve sosyal medya telefonu, ancak boyle olmasına karşın oyun performansı aşırı derecede tatmin edici. Normalde oyun kurmayacaktım ancak madem o kadar inceleme yapıyorum bari oyunda yukleyeyim deyip 2 tane afilli oyun yukledim. Konunun icinde bahsedeceğim. Ayrıca belirteyim, eminim bazılarınız hala ZF2 yada M4A alsaydın keşke diyecek, demesinler... Tum on yargılarıma rağmen iki cihazada baktım ancak tam tahmin ettiğim gibi cıktılar, bana gore rezaletler, daha fazla bahsetmeyeyim.
İncelemeye başlamadan once son olarak şunu soyleyeyim; Herhangi bir sorunuz olursa cekinmeyin yazın, elimden geldiğince yardımcı olurum.

Şimdi incelemeye gecebilirim... Bahsedeceklerim;
- Tasarım
- Arayuz
- Performans & Hız
- Batarya
- Ses & Goruntu
- Kamera
- Modlar & Secenekler
- Aksesuarlar
- GENEL DEĞERLENDİRME & PUANLANDIRMA

--------------------------------------------------
NOT : TUM FOTOĞRAFLARDA CİHAZIN UZERİNDE CAM JELATİN TAKILIDIR, TAKAN ADAM ORTALAYAMADI, ALT TARAFI BİRAZ KISA GİBİ KALDI, ONUN DIŞINDA HİSSETTİRMİYOR.
----------------------------------------------------​

TASARIM :
Bilen bilir, HTC genel olarak aynı tasarımı kullanıyor cihazlarında, bu cihazda da cizgisini bozmamış, zaten benimde tercih etmemin EN BUYUK sebeplerinden biri bu. 8mm'lik gayet ince bir cercevesi mevcut, yan taraflarında govdeden farklı renkte bir şerite sahip, bu sizin tercihinize bağlı. Arkasına bakarsak, kamerası, flaşı, logosu ve anlam veremediğim cok ufak bir delik mevcut, sanırsam sensor şeysilerinden
Onunde ise beyaz govdeye oturtulmuş, cok keskin siyahlıkta bir ekran var, sanki jilet bir takım elbise gibi, on numara duruyor. Yine ekranda yer alan ufak bir logo, kamera, ahize, hoparlor ve mikrofon mevcut. Yan kısımlarda da; ses, guc tuşları ve USB, kulaklık, SIM, hafıza kartı girişi mevcut. Resimlerinde daha yakından bakabilirsiniz.

-----------------------------------------------------------

ARAYUZ :
Bildiğiniz uzere cihaz HTC Sense arayuzu kullanıyor, bence Androidler icindeki en iyisi. Sense'in 7 surumune sahip, Android olarak ise 5.1 Lollipop mevcut, tahminimce 6.0 Marshmallow'da gelecektir.
Arayuzun tasarımı aşırı hızlı, aşırı kolay ve net. Daha once herhangi bir Android cihaz kullandıysanız emin olun 5dk bile surmeyecek alışma sureniz. İkon tasarımları, efektler vs. muazzam, laf olsun diye soylemiyorum, en ince ayrıntısına kadar duşunmuşler, mesela arac cubuğundan Wi-Fi acacaksınız, tıklayınca balon gibi bir şey cıkıyor, 2 santimlik yerde o bile değişiklik gosteriyor, kucuk detaylar belki ama neler yaptıklarını bilmeniz icin yazdım. Buyrun resimler;

-----------------------------------------------------------​

PERFORMANS & HIZ :
Geldik malum yere, teknik detay vermek gerekirse tam bir orta sınıf izleniminde olaraktan, icinde; Snapdragon 410, 2GB RAM ve Adreno 306 barındırıyor. Arayuzu zaten kendine ozel, tek kelime ile; "AKIYOR". Mesela, basit olarak, şu an bu incelemeyi yazdığım tabletimde, Wi-Fi'yi acıp kapatma suresi toplam 3-4 saniye iken bu cihazda 2 saniyeye bile kesinlikle cıkmıyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi cihazı oyun amaclı almadım, ancak inceleme icin FIFA 16 ve Need For Speed: No Limits'i indirdim. Bunları tercih etme nedenim; yeni cıkmış olmaları ve kaliteleri. Ozellikle FIFA 16 bir cok cihazda sıkıntı cıkartıyormuş, bir FIFA fanı olarak deniyeyim dedim. Sonuca gelirsek... Tahminlerimin kat kat ustundeydi. FIFA'da oyun ici hic donma yok sadece sahne gecişlerinde, EA yazısı yazarken biraz FPS duşuyor, gerisi on numara, NFS'de ise hic sıkıntı olmadan en ufak bir FPS duşuşu olmadan altından kalktı, 20 dakikaya yakın bir sure oynadım ikisini de, toplam 40 dk. hic de rahatsız edici duzeyde ısınmadı. Elbette buyuk ağabeyleri ile kapışamaz ama orta duzey icin gercekten tatmin edici bir performansı var. Bunun icin atacak resim bulamadım, SS aldım bende

BATARYA :
Cihaz 2000mAh batarya'ya sahip, rakamda az gibi ancak tuketimi az, hani arabalardaki, "az yakıyor bu ağabey" muhabbeti gibi. Kısaca az değil gayet yeterli, kendim icin konuşuyorum, 2 gunu cıkartırım. Resimde daha iyi anlarsınız. Neredeyse 5.5 saatte, %20 seviyelerine duşuyor, fena değil ha ?

SES & GORUNTU :
Ses konusunda neden bahsetmem bilemedim, yazmaya olmayacak ama yuksek sesi fazla kacıyor, seviyeyi ortalara getirip kullanıyorum. Fazla bahsedilecek birşeyi de yok ses konusunda, yeterli yani, iyi, guzel.
Goruntu olarak 720x1080 HD bir ekrana sahip, 295'de PPI'ı var. Kesinlikle guzel, canlı bir ekran pikselleri felan saymıyorsunuz.

KAMERA :
İlk defa sağlam kameralı bir cihazın oldu o yuzden ne kadar mukemmel desem de kararı gozleriniz verecek, teknik olarak 13mp on, 5mp arka kamera ve flaş'a sahip. Fazla bahsetmeden resimleri atayım, farklı şekillerde aynı kareyi cektim, birinde daha parlak farkedebilirsiniz.
BONUS: En alttaki resimde ise, (Rıdvan Dilmen'li olan) zoom performansını gostermek istedim, maksimum zoom yapılmış şekilde cektim.

MODLAR & SECENEKLER :
Basitce gececeğim, cok fazla secenek var, cihazın kokune kadar değişebiliyorsunuz. Burada kişiselleştirmeden cok "Guc Tasarrufu"ndan bahsetmek istiyorum. Guc tasarrufu oldukca başarılı, genelde oyle kullanıyorum, şarjın suresini 1-2 saate kadar uzatıyor. Diyelim yetmeyecek o zaman "Ustun Guc Tasarrufu" moduna alabilirsiniz, nur topu gibi bir "elleşmetik 3310" unuz olmuş olur ama şarjı bayağı goturur.

AKSESUARLAR :
Bunu bir tavsiye olsun diye yazacağım. Bunu veya başka bir cihazı alırsanız kılıfını yada jelatinini sakın ola telefonu aldığınız mağazadan almayın, şu an takılı olan jelatine Turkcell'de 40TL istediler, gittim toptancıya aynını 10'a aldım. Telefonun aksesuar ceşitliliğinden bahsedersek, HTC'nin herşeyi var, ister DOT View kılıf alın, ister benim gibi ince, şeffaf kılıf.

GENEL DEĞERLENDİRME & PUANLANDIRMA

Genel olarak tam bir, ben sosyalim, nette takılır, mesaj atarım, arada canım sıkılınca oyuna bakarım telefonu. Yegane amacınız oyunsa ZenFone 2 sizi bekler, tutmayayım. 10 uzerinden puan verecek olsam, 8.5/10 derdim. Benim ihtiyaclarımı karşılaması acısından veriyorum bu puanı, bu incelemede telefonun kendi ozelliklerini anlattım bunu belirteyim, yanı başka bir cihazla karşılaştırmıyorum, gelip bana, "Sende pireyi deve yapmışsın be birader." demeyin.

Okuduğunuz icin TEŞEKKUR EDERİM. Okunulabilir bir konu yapmak icin uğraştım. Ayrıca tum bu yazıları PC'den değil, tabletten yazdım. Sorunuz olursa cekinmeyin dediğim gibi. İyi sosyaller

@Mert hg @Oğuz CELİK