Evet arkadaşlar şu anlık butcem yetmediği icin ekran kartı ve HDD alamadım. Ama ilerleyen zamanda onları da(R9 380 ve 1TB HDD) ekleyeceğim. Şu anlık bana acil olarak gerek parcaları topladım. Acil olarak Autocad kullanmam gerekiyordu bu yuzden acele ettim(malum vizeler yaklaşıyor sınavlar autocad uzerinden).
Bilgisayarımın ozellikleri:
İşlemci: Intel Core i5 4690K 3,5GHz Anakart: Msi Z97 Gaming 3 RAM: Gskill Ripjaws 8GB(4gbx2) 1866MHz Kit Cl9 SSD: Sandisk Ultra II 120GB (550-500MB/s) Kasa: Zalman Z3 Plus 600LE PSU: Kasaya dahil 600W Toplam fiyat: 2210TL
Evet birazda inceleme olarak kasayı anlatalım. Arkadaşlar işlemci cok guzel hic zorlanma yok ısınma yok cok stabil calışıyor beğenimi kazandı gercekten. Şu anda stok soğutucu ile kullanıyorum yeterli oluyor. İleride su soğutması ilave ederek overclock yapacağım. Gelelim anakarta, tasarım malzeme işciliği cok guzel soketler, kutu iceriği tatmin edici.Kucuk detaylar ile beğenimi toplamaya devam ediyor zaten. Misal Audio Boost ışıklandırması kasam pencereli olduğu icin bambaşka bir goruntu oluyor. Bios sayfası guzel ve basit ve mouse kullanımı var biosta. Zaten herkes bilir cok guzel uygulamalar sunuyor msi command center, afterburner, supercharger vs. bunlarda cok guzel. Ramler zaten cok kaliteli hic sıkıntı hissetmedim. Kasa dizaynı cok guzel tam istediğim gibi buyuk kasalar cok hoşuma gitmiyordu ve bu kasa tam istediğim gibi biraz yuksek fakat yukseliği sayesinde ust tarafında 2 tane tahliye fanı sunmuş. Kasa 4 tane fan ile geliyor, 3 tanesi tahliye fanı bir arkada 2 ustte, 1 tanesi onde mavi ledli. 4 tane fanı olmasına ve ben surekli yuksek hızda calıştırmama rağmen ses yok gibi bir şey ve cok serin. Yanında gelen psu icin henuz bir şey soyleyemem ama kotu durmuyor ve yeterli benim icin. SSD beyler diyecek bir şeyim yok mukemmel. Yani nasıl diyim biz hdd kullanarak boşuna ter dokuyormuşuz. Cok hızlı bilgisayar 10s de acılıyor(olctum). Depolama acısından biraz zayıf bir sistem oldu ama neyse ki Windows fazla yer tutmadı ve 80-90GB civarı bir yer kaldı bana. Şimdilik yeterli olacaktır ileride 512gb m.2 portundan bir ssd daha takmak istiyorum.
Eee o kadar sistem topladık biraz oyun oynayalım dedim ve sonuc: Intel HD Grapichs 4600 beni şaşırttı. The Elder of Scrolls: Skyrim oynadım(orjinal) Medium ayarlara yakın ayarlarda 50-55FPS aldım. Gercekten akıcı bir oyun deneyimi oldu ve ssd sayesinde bekleme ekranı 1-2s durmuyor bile
AutoCad performansı tatmin edici. SSD sağ olsun yuklu bir program olmasına rağmen hemen acılıyor. Hic sıkıntı yaratmadı.
Evet arkadaşlar kasamın incelemesi bu kadar. İlerleyen gunlerde yaptığım testleri size aktaracağım. Fotoğraflar: