Bugun size Corsair K95 RGB Brown Switch mekanik klavyenin incelemesini yapacağım.
Bildiğiniz uzere oyun klavyelerinin ust segmentlerinde mekanik klavyeler bulunuyor. Herkesin mutlaka deneyimlemesi gerektiğini duşunuyorum. Tabi biraz da butceye bağlı ama cok ceşitli mekanik klavyelerde mevcut.
Corsair K95 RGB klavye'nin farklı modelleri bulunmakta. Bu Red Switch, Brown Switch ve sadece alttan beyaz aydınlatmalı vs.
Klavyenin teknik ozelliklerine bu linkten ulaşabilirsiniz:
Corsair Gaming K95 RGB Mechanical Gaming Keyboard — Cherry MX Red
Oncelik olarak RGB nin acılımını yapmak istiyorum. RGB acılımı Red, Green, Blue (kırmızı, yeşil, mavi) şeklinde. Bu şekilde soylenmesini tam olarak bilmiyorum ama bir ressam cocuğu olduğum icin aklıma ilk gelen ana renkler ile oluşturulan ara renkler olarak duşundum. Ama tam bu sırada bu değildir dedim. Cunku Yeşil rengi ana renk değil. Sarı ve mavi renklerinin karışımıdır.
Klawyenin 18 milyon renk desteği bulunmakta.
Klavye USA versiyon, yani enter tuşu kucuk, turkce karakterlerin yerinde farklı tuşlar bulunmakta. Tabi siz windows ayarlarınız da Turkce Q klawye kullanıyorsanız. Bir sıkıntı yoktur. Tek sıkıntı eğer tuşların yerlerini ezbere bilmiyorsanız eğer bundan kaynaklı olur. Deneme yanılma ile tuşları bulmanız gerekecek.
Her neyse oncelik olarak klavyenin kutu, kutu iceriğine ve genel gorunume bakalım. Sonrasın da ozelliklerden bahsetmeye devam edeceğiz.
Kutu:
Kutu acılımı;
Kutu iceriği;
Kutu iceriğinde yine klavye, garanti belgesi, kullanım kılavuzu ve klavyeye takılacak olan el destek bolumu.
Herhangi bir driver CD vs bulunmuyor. Yukarı da verdiğim linkten indirebilirsiniz. 56 MB boyutunda bir ZİP dosyası olarak indiriyorsunuz.
Kontrol panelinden once klavyenin genel gorunumune bir goz atalım;
Kontrol paneli şu şekilde;
Burada dikkatimi ceken Corsair klavye, kulaklık, mouse hepsini tek program uzerinde toplamış. Kontrol panelinin sağ alt kısmında geciş yapabiliyorsunuz.
Klavyenin uzerinde multimedya tuşlarına da yer verilmiş;
Sağ ustteki silindir gibi olan kısım ses acıp kısma tuşu. Silindiri ileri doğru cevirirseniz ses yukseltiyor, kendinize doğru cevirirseniz ses kısıyor. Onun hemen yanında ses acıp/kapatma tuşu. Kısacası MUTE tuşu.
Onların altın da ise duraklatma, kapatma, ileri alma ve geri sarma tuşları mevcut.
Klawye uzerinde toplam 18 adet macro tuşu bulunmakta. Bunlar G1 den G18 e kadar ve klavyenin sol tarafına konumlandırılmış. Resimde de gorulduğu gibi;
Ayrıca yukarıda MR ve M1, M2, M3 tuşları bulunmakta. Bu tuşlar led leri istediğiniz profiller de kaydetmenizi sağlıyor.
Bu klawye başlıkta da yazdığım gibi Brown Switch,
Bunu acıklamak gerekirse tuşların hissiyatı ve tepkimesine gore değişiyor. Hızlı tepkime yuksek ses gibi.
Ses demişken klawyenin kullanımda ki ses durumuna bakalım. Bunun icin kucuk bir video cektim;
Ses durumu bu şekilde.
Ayrıca multimedya tuşlarının yanında 2 adet daha tuş bulunmakta. Bunlardan ışık simgesine sahip olan tuş ledlerin aydınlatma duzeyini ayarlamak icin kullanılıyor.
Bu tuşun hemen yanında ki kilit tuşu ise istediğiniz ayarları sabit tutmak icin. Yani farklı profil tuşlarından birine bastığınız da durumunu koruyacaktır. Diğer profile geciş yapmyacaktır.
Klawyenin el desteği bolumu gayet iyi bir şekilde gorevini yapıyor. Hissiyatı da gayet guzel.
Tuşların hissiyatı gayet guzel, tepkimesi gayet iyi. Bu klavyede yazdıktan sonra başka klavye de yazası gelmez insanın.
Eksi yon var mı diye sormak isteseniz, soyleyebileceğim tek şey tuşların yuksekliği. Yani alt kısımları cok acık sanki kaplaması kırılmışta tuşlar ortada kalmış gibi. Ama ledlerden dolayı bu şekilde olmak zoruında diye duşunuyorum. Tabi bu kişiden kişiye gore değişir. Gozu rahatsız eden vs birşey değil.
Unutmadan klawyenin malzeme kalitesine değinmek gerekirse. Klavye tuşların altı ve ust kısımlar fırcalanmış aliminyumdan yapılmış. Alt el destek bolumu plastik. Mscro tuşlarının bulunduğu kısım ise sert plastik.
Bu arada unutmadan bağlantı kısmına da değineceğim. Klawyenin kasaya bağlantısı 2 adet USB bağlantı ile yapılmakta. Klawyeden cıkışta tek kablo son 15-20 CM lik kısım 2 kablo şeklinde.
Bir diğer ayrıntı olarak resimde de gorulduğu uzere kablolar orgu kılıflı.
Kısacası malzeme kalitesi gayet ust sınıf tutulmuş.
Bir not duşmek gerekirse Corsair mekanik klawyelerinde Almanya uretimi Switch'ler kullanmakta.
Klawyenin masaya temas eden ayakları gayet iyi sabitliyor. Hareket etmesi icin hafiften yuklenmeniz gerekiyor. Normal kullanım da kayma gibi bir durum kesinlikle soz konusu değil. Ayrıca klawyeyi yukseltmek icin alttan klawyenin iki tarafından ayakcıkları acarak yukseltebiliyoruz.
Sonuc olarak eğer durum varsa mutlaka alınıp kullanılması gereken bir klawye. Yazarken keyif alıyorsunuz.
Bu arada klavyeyi Amazon.com sitesinden temin ettim. Malum bu klavyenin Turkiye'de satışı yok.
Evet arkadaşlar bir incelemenin daha sonuna geldik.
Herhangi bir surc-i lisan eyledi isem kusuruma bakmayın.
Bir de sizler icin ledlerin nasıl yandığını gosteren cok kısa bir video cektim. Bu video da gecen gun incelemesini yaptığım kulaklığında ledlerini gorebilirsiniz. Klawyenin hemen ust kısmında yanıp sonen.
Goruşmek uzere.