Yaklaşık 1 haftadır cihazı kullanmaktayım. Technopat Sosyal'e bircok konu actım sanırsam bu bilgisayarı almadan once ve en sonunda bu bilgisayarda karar kılıp aldım. Detaylı Benchmark ve FPS testleri paylaşamayacağım daha cok urun hakkındaki duşuncelerimi ve gozlemlerimi paylaşmak istedim. Yani inceleme değil de gozlem ve duşuncelerim diyebiliz.
Tasarım ve malzeme kalitesi: Cihaz tasarım olarak oyuncu laptoplarına gore daha sade bana kalırsa. Ust ve yan ekran cerceveleri gayet ince. Kamerada gizlilik kapağı var. Centiği sola kaydırınca kameranın onune kapak kapanıyor bunu cok kullanışlı buldum. Kasa malzemesi plastik ama cok kaliteli bir plastik sert ve sağlam hicbir yerinde esneme, ice gocme yok. Ekranı indirip kaldırırken de aynı şekilde yok ve herhangi bir menteşe sesi vs. gelmiyor. Bunun onemi ne tam olarak bilmiyorum ama kapak tek elle kaldırılabiliyor yani laptop alttan falan kalkmıyor. Bazı insanlar buna onem verdiği icin belirteyim dedim bunu da. Ekran ayrıca 180 derece acılabiliyor.
Ekran: 144 Hz 3ms ve sRGB %100 ozellikli ekranı var bilgisayarın. Ayrıca Dolby Vision da var ve ekran 300 nit. En azından bunlar teknik ozelliklerinde yazan şeyler. Onceki bilgisayarımdan buna gectikten sonra fark ettiğim en buyuk şey renklerin canlılığı ve ekranın parlaklığıydı. Ekran aslında standart 300 nit ama onceki laptopum 300 nitten daha azdı o yuzden bana bu cok parlak geldi. Yoksa ekstra ekstra parlak bir ekranı yok. Fakat renkler gercekten cok canlı. Cerceveler ince olduğu icin 15.6 inc gibi gelmiyor gozume.
Ses: 2x2 Watt gucunde Harman Kardon hoparlorler var. Hoparlorler alt tarafa bakıyor. Onceki laptopumda subwoofer vardı ve ses şiddeti ve basslar muhteşemdi buna gecince bunlarda buyuk duşuş yaşadım sonucta en başta subwoofer yok bu cihazda. Fakat kıyaslamayı bırakıp tek başına bakıldığında yeterli ses gucu ve bass var. Kendi acımdan orta/iyi diyebilirim. Dolby Atmos destekliyor ama (sanırım) sadece kulaklık desteği var. Kulaklıklarla ise muhteşem ses cıkışı var ondan cok memnunum.
Performans ve sıcaklıklar: Başlıkta belirttiğim gibi cihazda Ryzen 7 4800H işlemci ve GTX 1650 Ti ekran kartı mevcut. İşlemcinin 7nm olmasının buyuk bir etkisi olsa gerek, sıcaklıklar cihaz boştayken gercekten cok duşuk. Pildeyken Chrome'da takılırken 30-33 derece aralığında geziniyor cihaz. (Orneğin şu an bunları yazarken 31 derece). 30'un altına nadiren de olsa indiği olabiliyor 29.7 29.8 falan oluyor anlık. YouTube'da video falan da acık ve 6-7 sekme aktif kullanımda. Guc modunun pil tasarrufunda ya da en yuksek performansta olması pek bir şey değiştirmiyor genel olarak bu aralıkta sıcaklık. Guc ayarlarından her şeyi en duşuğe cekip, guc modunu pil tasarrufu yaparak LoL'de test ettim cihazı. Dahili grafikle calıştırdım tabii. En ust ayarlarda 90-100 FPS civarı aldım ve sıcaklıklar yaklaşık 40-45 derece arasıydı. Şarj cihazı bağlıyken de cok buyuk bir fark olmuyor, 35-40 arasına cıkıyor. Genelde kontrol ettiğimde 39-40-41 uclusunde geziniyor hep. Kullanım senaryosu arkada Spotify ve WhatsApp acık halde Chrome gezintisi(5-6 sekmeyle acık ve YouTube videosu acık). Ağır kullanıma (benim icin oyunlar) gelirsek BF V oynarken Ultra ayarlarda 60-70 arası FPS alıyorum. Sıcaklık sabit 75-77 arası gidip geliyor hep. Crysis Remastered'da ise her şey orta ayarda yine 70 civarı FPS alıyorum. Ultra ayarda cok değişken bazen 20 bazen 40 oluyor fakat yukarısına pek cıkmıyor. Fakat en duşuk ayarda bile oyun inanılmaz guzel gozuktuğu icin ben en duşuk ayarda oynuyorum bu şekilde 100 FPS falan veriyor. Sıcaklık bu oyunda ise sabit 70'de takılıyor. Bazen 68 bazen 72 fakat 70'in ustune nadiren cıkıyor.
Fan hızı/gurultu: Yukarıda belirttiğim gibi cihaz oldukca serin calıştığı icin fan sesi şarja takılı olsun olmasın duyulmayacak kadar az. Ozellikle Lenovo Vantage uygulamasından sessiz moda ayarlanırsa cihaz, gercekten ses duyulmuyor. Gece sıfır ses ortamda denememe rağmen gercekten zor duyulan bir duzeyde. Oyunlarda ise tipik oyuncu laptopu seviyesinde, standart fan sesi var ne az ne cok diyebilirim.
Pil performansı: Uc defa tamamen pilde kullandım. Ucunde de ortalama 6-7 saat arası surede pil %3e indi sonra şarja geri taktım. 80 Whr kapasiteli pil var cihazda. Tabi ben her şeyi en aşağı cekiyorum guc planında ve pil tasarrufunda kullanıyorum. Hız olarak sonucta pek fark goremiyorum o yuzden sorun olmuyor. Yani 2 tane film izlenebilir de diyebilirim %100 dolu bataryayla bu koşullarda.
Ozetle cihazda kotu bulduğum bir şey yok acıkcası. Hoparlorler keşke daha şiddetli olsaymış diyorum sadece. Onceki laptopumdan gelen bir alışkanlıktı o. Onun dışında her şeyinden cok memnunum cihazın. 10000 liraya aldım internetten. Şu an 11500 oldu 1 haftada artarak. Ha derseniz ki 10000 liraya 1650 Ti mı alınır, evet haklısınız 1660 Ti olan modeller mevcut fakat ben acıkcası cok oyun oynayan biri olmadığım icin duşunmedim o kısmı pek. Bu cihazı almayı duşunup daha detaylı merak edenler olursa cevaplayabilirim.
Lenovo Legion 5 - Ryzen 4800H ve 1650 Ti deneyimleri
İncelemeler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Lenovo Legion 5 - Ryzen 4800H ve 1650 Ti deneyimleri