Bu aralar yas pastalara cok merak sardim.Evim pasta malzemeleriyle doldu tasti.Cok zevkli oluyor boyle seylerle ugrasmak.Bu pastanin pandispanyasini hunerlibayanlar'dan aldim ve direkt buraya kopyaliycam.Kendisi cok guzel anlatmis.Bu pandispanyayla ve kremayla daha cok degisik seyler yapilabilir.
YOĞURTLU SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp icin)
Malzemeler
· 4 Adet Yumurta
· 4 Turk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Turk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Turk Kahvesi Fincanı Yoğurt
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
PASTACI KREMASI
500 ml sut
1,5 cay bardağı toz şeker
yarım subardağı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 paket vanilya
GANAJ:
200 ml. sivi krema
200 gr. kuvertur cikolata
Pandispanya Yapılışı
· Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar cırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar cırpın.
· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. cırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve cok az cırpın.
· Toz malzemeleri birlikte birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek cok az daha cırpın. (bu aşamada mikser yerine cırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dokerek, onceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kurdan temiz cıkıncaya kadar pişirin.
Pastaci kremasinin yapilisi:
Yumurta sarıları tencerede cırpılır.Uzerine yavaş yavaş sut ve şeker ilave edilir.Ardından un, vanilya ve nişasta karşımı , elenerek ilave olur.Kısık ateşte koyu kıvama gelene kadar karıştırılır.
Ocaktan indirilen kremanın ustu kaymak bağlamaması icin surekli karıştırılarak oda sıcaklığına getirilir, sonrasında kendi halinde soğumaya bırakılır.
Ganaj icin:
Kremayi kaynatmadan isitin ve kucuk kucuk dogradiginiz kuvertur cikolatayi icine atin,karistirarak eitin.Oda sicakliginda sogutun.
Bunlarin hepsini yaptiktan sonra pandispanyayi uc kat kesin.Iki katina da kremayi surun.Son parcayla kapatip en uste ganaji dokun.Guzelce esit olacak derecede yayin.Buzdolabinda sogutun.
Isterseniz aralarina findik parcalari koyabilirsiniz.Benim gibi pastanin kenarini krem santiyle kapatabilirsiniz.Yani gerisi size kalmis.Evinizde ne varsa.