Merhabalar. Yakın zamanda Blue Switch klavyemin yuksek sesi nedeniyle Red Switch arayışına girdim ve AliExpress uzerinde bu urune rastladım. Fiyat olarak kuponla bayağı uyguna geldi. Guncel fiyatına buradan bakabilirsiniz:

41.65US $ |Oyun mekanik klavye 87/104 tuşları mavi veya kırmızı anahtarı HAVIT klavye Tablet masaustu rusca sticker|Keyboards| - AliExpress Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
tr.aliexpress.com

Aldığım fiyat:

1 haftalık kargo surecinden sonra Aras Kargo ile teslim aldım, herhangi bir vergi cıkmadı. TR'ye ulaşması 5, TR'den evime ulaşması 2 gun surdu. Klavye genel olarak boyle gozukuyor:

Kutusu da kendisi kadar ufak:

Yukseklik ayarı bulunmakta:

Klavyede fiyatına gore şaşırdığım en onemli nokta diğer fotoğraflarda da goreceğiniz uzere kumaş sarım kabloya sahip olmasıydı.

Klavyeden bahsetmek gerekirse, kendisi RGB ve başlıktan da yazdığım gibi kırmızı switch bulunmakta.

Switch ismi Jixian. Daha once gormedim ancak 60 milyon tuş omru sunuyor. Hic fena değil. Sesine gelirsek, aslında gayet sessiz ancak videoda biraz fazla abanmışım tuşlara Şuradan dinleyebilirsiniz:

Klavyeden artı ve eski şeklinde kısaca bahsedeyim.

+Klavye full anti-ghosting. Bunu bircok farklı tuş kombinasyonunda denedim, eski klavyemde calışmayan kombinasyonları calıştırmayı başardı.
+Basış hissiyatı olarak kullandığım klavyeler arasında en iyisi, tuş dokusu cok iyi.
+Bircok aydınlatma modu var. Sağ ve sol ok tuşuyla hızı ayarlanabiliyor. Yukarı ve aşağı ok tuşuyla da parlaklığı ayarlanabiliyor.
+İlk resimde de gorebileceğiniz gibi F sırasında bircok multimedya ve kısayol var.
+Caps Lock aktif/pasif ışığını direkt ona atamışlar, yani acık olup olmadığını Caps Lock'un yanıp yanmadığından anlayabiliyoruz. Aynı şekilde Win tuşunu kilitleyebiliyoruz, aynı ışık modunda.
+Paketten bir de tuş cıkarıcı cıktı, standart
+Işık peformansı cidden cok başarılı. Aydınlık odada bile performansı cok iyi. Beklemiyordum bu kadarını.
+Kumaş sarım kablo da beklemediklerimden.
+Ağırlık olarak hafif, kolaylıkla taşınabilir. Tasarım olarak ufak tutmaya calışmışlar zaten.
+Aydınlatma modlarını kendimiz ayarlayabiliyoruz, kaydedip aktif hale getirince istediğimiz tuşlar aydınlanıyor. Kullanım kılavuzunda detaylıca anlatılmış.
+60 milyon tuş omru gayet iyi. Jixian Switch hakkında ise herhangi bir yorum yapmayacağım. Zaten Cherry MX olmayan tum switchler Cherry MX'e benziyor

*Klavye alırken 2 seceneğiniz var: RU veya US. Ben US layout aldım. TR olmaması kimine gore eksi olabilir ancak fiyatı ve yurt dışından aldığımızı varsayarsak TR layout hayal olur. Zaten TR'dekiler bile genellikle uzerine basılmış tarzda. Sticker ile halledebilirsiniz cok isterseniz.
*Kablosu 1.5 metre, artı veya eksi yerine bilgilendirme şeklinde yazayım.

-Her tuşa farklı renk atayamıyoruz, ilk resimde gorulduğu şekilde renkler.
-Yazılım desteği yok. Makro da yok sanırım.

Genel olarak puanım 10 uzerinden 9. Fiyatına oranla daha iyisini bulamayacağınızı garanti ederim.

Okuduğunuz icin teşekkurler, iyi forumlar!