NOT: Ara sıra hikayeye atlayacağım.
NOT 2 : Hikayeyi okumak istemiyorsanız en azından "SON"dan sonraki kısma bakınız...
Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman icinde, kalbur saman icinde... Pire berber iken, deve tellal iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken Gordon Freeman, Gina Cross tarafından aldığı eğitim sonrası işe gitmek icin trenine biner fakat gec kalmıştır. Durağına ulaşıp merkeze girdiğinde bilgisayar başında ne halt yediğini bilmediğimiz guvenlik gorevlisi, tarafımıza bir mesaj geldiğini, diğer bilim adamlarının bizi deney odasında beklediğini ve sunucuların kilitlendiği soyler. Tam efsanevi tehlikeli madde giysimizi giydikten sonra deney odasının yoluna duşeriz. Bu yola duşmeden once birilerinin yemeğini mikrodalga fırında ucurup, ihtiyacı olan bilim adamına tuvalet kağıdı vermişizdir.
Unforeseen Consequences [Ongorulemeyen Sonuclar]
Deney odasına doğru giderken bizi bilgilendiren bilim adamları, uzerinde test yapacağımız Xen kristali orneğinin az once deney odasına gonderdiklerini ve Anti-Kutle Tayfolcerini (deney makinesini) %105 gucune cıkarıp kumar oynadıklarını soylerler (kısaca makineye hız aşırtma işlemi yapmışlar ve bizim can sağlığımızı hice saymışlardır.) [Aynı zamanda belirtelim, makinenin %105 guc seviyesine cıkarılmasından dolayı guvenlik sistemleri kapatılmıştır. Boylece daha kolay olebileceğiz.] Deney odasına girmeden once bizi karşılayan 2 bilim adamı iceride ne yapacağımız hakkında bizi bilgilendirmektedir. Biri bize endişelenecek bir şey olmadığına inandırmaya calışıp, diğeri ise kristalin dengesiz olduğunu soylemektedir... İşte o an, Deney odasına girdik, bilim adamı bize merdivenlerden yukarıya doğru tırmanmamızı ve pervaneleri calıştırdığımız durumda makinenin %80 guc seviyesinde stabil kalacağını soyluyor, dediğini yapıyoruz. Bize kıyasla daha guvenli bir bolgede olan bilim adamları makinenin gucunu %105 seviyesine getirip "Elini cabuk tut Gordon! Makine bu seviyede ne kadar kalabilir bilmiyoruz!" derler. Makinede bazı uyuşmazlıklar olsa da bizim canımızı tehlikeye atarlar ve numunenin bize ulaştığına dair haber verirler.
Tarihi An [Tarafımca Nakledilmiştir.]
Gordon kristali makineye cok korunaklı olmasa da iletir ve "Ongorulemeyen Sonuclar" ile karşılaşır. O anda Dunya ile Xen arasında bir portal acılmıştır. Bilim adamları "Gordon ışından hemen uzaklaş! Makine kapanmıyor!" "Kısa bir sureliğine Xen'e ışınlanıp ardından tekrar deney laboratuvarına doner ve bayılırız..." Tehlikeli madde giysisi sayesinde hayatta kalan Gordon, deney odasından cıkar ve asansor aracılığıyla ust kata gider. Dr. Isaac Kleiner ve Eli Vance "onları uyardık ama bizi dinlemediler" şeklinde soyleniyorlardı ki Gordon'u gorduler. Eli Vance "Gordon koruyucu giysi icin Tanrıya şukurler olsun, burada sıkışıp kaldık ve telefonlarımız kesildi, elinden geldiğince hızlı bir şekilde yuzeye cık ve burada zor durumda olduğumuzu haber ver" der. Kısaca Lambda Complexe gitmek icin karar alırız. Eli Vance, Gordon'a kapıyı acar ve ilerlemeye devam ederiz. Giderken lazer ışınlarını yorungede tutan cam kırılır ve ışınlar yolumuza denk gelir fakat Gordon cok yetenekli olduğundan soğukkanlı bir şekilde oradan gecer ve bir de ne ola! Levye, Vortiguantların bir koridordan kendilerine doğru koşan adamın elindeki o silah... Gordon levyeyi alır ve karşısında duran acılmayan kapının camını kırarak karşıya gecer. Asansore cıkmak icin duğmeye basar fakat asansor sistemleri de bozulmuştur. Asansor icinde kalanlar ile beraber aşağıya duşup toz olur. Gordon merdivenleri kullanarak yukarıya cıkar. Bir de ne gorsun! Guvenlik gorevlisi bir canavarı, zombiyi oldurmeye calışıyor. Gorevli zombiyi oldurdukten sonra "Gordon, adamım seni gorduğume sevindim. Bu şeylerde ne boyle ve neden bilim adamlarının uniformalarını giyiyorlar?!" şeklinde bir soylemde bulunur. Gordon hala soğukkanlıdır, tık cıkmaz. Guvelik gorevlisiyle beraber merkeze giderler. Gorevli yardım cağrısı yapmak icin cabalar, Gordon ise yuzeye cıkmak icin yoluna devam eder...
Lambda Complex [Lamda Kompleksi]
Gordon ilerlemektedir. Gittiği sırada bir guvenlik gorevlisi ile karşılaşır. Gorevli ona "Gordon aşağıda ne halt yiyorsun adamım! Yukarıya cık, askerlerin bizi kurtarmak icin geldiğini duydum." der. Biz hala soğukkanlı bir şekilde devam ederiz. [Bazı bolumlerde cok detaylı olarak anlatım yapamayacağım ben de insanım arkadaşlar. Daha cok hikaye odaklı yazmak istiyorum. Arada yine bir şeyler katıyoruz.] [NOT : Buradaki Lambda kompleksi alt kısımda olandır.]
We've Got Hostiles [Duşmanlarımız Var]
Gordon yuksek guvenlikli depolama tesisine varır ve bir bilim adamının zombi tarafından havalandırma deliğine cekilen guvenlik gorevlisine "Tanrı aşkına ac şu amber kapısını! Peşimizdeler. Tek cıkar yolumuz bu" der. Daha sonra Harvard universitesinden mezun olan cok zeki bilim adamımız koşmaya başlar fakat onundeki patlayıcı lazeri gormemiştir ve lazeri tetiklemesi sonucu hayatını kaybetmiştir, bu sırada Gordon hala cok soğukkanlıdır. Bu sıralarda belki de daha gecmişte Dr.Rosenberg ve arkadaşları askerlere yardım cağrısı gondermişlerdir. Mesajı alan askeri birlikler tehlikeli cevre savaş birimlerini (HECU) oradaki zeki mi zeki bilim adamlarını kurtarmak icin değil, hepsini oldurup haberi ort pas etmek icin gonderdi. Elbette HECU birliklerinin arasında Gordon Freeman'dan daha buyuk bir efsane [benim icin bu boyle] olan, G-MAN'in kendisini bir gun Gordon'u oldurmesi icin gorevlendireceği Adrian Shepherd'da vardır. Gordon'un bulunduğu depolama tesisinde bir cok taret ve bu taretleri etkinleştirecek tetikleyici lazerler bulunmaktadır. Gordon hepsini biz beşiğimizde tıngır mıngır uyuyorken gecmiştir. Yoluna devam ederken Gordon, bir bilim adamının askere doğru "Sonunda kurtulduk! Tanrıya şukurler olsun geldiniz." diyerek koştuğunu fark eder fakat asker onu kurtarmak yerine silahını doğrultur. O anda ise Gordon super refleksleri sayesinde askeri hemen oldurur [Ben oldurmesine izin vermiyorum, bilim adamı ne kadar zeki olursa olsun...]. Gordon askerlerin amaclarını anlamıştır ve hala soğukkanlıdır. Uzun ince yoluna devam eden Gordon ambar kapısını acar ve bilim adamından bu faciayı sonlandırabilecek olanların ussun diğer tarafında bulunan Lambda tesisindeki bilim insanları olduğuna dair nasihatini alır. Bilim adamı aynı zamanda yolu ulaşım sistemleri calışmadığından dolayı tarif edemeyeceğini, depo bolumunun otesinde bir yerde kullanılmayan ray sistemi olduğunu ve roket deneme laboratuvarına ulaşabilirsek bilim ekibinin diğer kısmına tunelleri takip ederek onları bulabileceğimizi soyler. Gordon bu sırada cok soğukkanlı bir şekilde yoluna devam eder...
BLAST PIT [Patlama Cukuru]
Gordon uzun ince yoluna devam ederken yaralı bir bilim adamı ile karşılaşır. Bilim adamı son nefesini vermeden once ona "Roket motorunu... Ateşle... Bu lanetlenmiş şeyi daha fazla buyumeden yok et!" der ve cığlık sesiyle hayatını kaybeder. Gordon devam ederken roket ateşleme odasına gider ve bilim adamının uzun bir yaratık tarafından cekildiğini gorur. Devam ederken karşına cıkan gorevli ona "Şşşt, sessiz ol" der. O sırada başka bir guvenlik gorevlisi "Buradayım seni aptal yaratık" diyerek silahıyla yaratığa ateş etmeye başlar ki, yaratık onu oldurur. Gordon burada anlar ki, yaratık sadece sese duyarlı. Gordon roketi ateşlemek icin gereksinimleri tamamlar ve 3 başlı yeşil yaratığı oldurur. Gordon soğukkanlı bir şekilde yoluna devam eder.
POWER UP [Guc Ver]
Aradan cok gecmeden yine zorlu bir rakip ile karşılaşır, bu rakibi robot canavar olarak da bilinen Gargantua'dır. Gordon bu yaratıkla savaşan askerlerden faydalanarak oradan kacar. Tren sistemi odasına girer ve yaralı bir guvenlik gorevlisi gorur. Gorevli ona ne yapması gerektiğini soyler. Aynı 3 başlı yaratığı yok etmeyi başardığı gibi bu yaratığı da alt eder ve yoluna tren ile devam eder.
ON A RAIL [Rayların Uzerinde]
Gordon uzun mu uzun tren yolculuğundan sonra roket ateşleme tesisine gelir. Burada bir cok askeri birlik vardık fakat bu Gordon'u durduracak değildir. Gordon roketi ateşlemeyi başarır ve hala soğukkanlıdır. Yoluna devam eder.
APPREHENSION [Yakalanma]
Gordon yoluna devam etmek icin başka bir trene binmek zorunda kalır. Trene biner fakat tren kısa sure sonra arıza yapar ve rayların dışına cıkarak ucar. Gordon bu durumdan başarıyla kurtulur. Gordon uzun ince yoluna devam ederken bir asansore biner, asansor ust kata cıktıktan sonra Gordon bir guvenlik gorevlisi onu karşılar. Gorevli ona "Sen Freeman'sın, değil mi? Sana bir iletim var Sakın diyeyim Ahh *hayata gozlerini yumar*". Gordon soğukkanlıdır, hic panik yapmadan ilerler ve Black Ops timi ile karşılaşır. Bu timin askerleri cok hızlı ve seri hareket ederler, aynı zamanda susturuculu silah kullanırlar. Gordon hepsini haklar ve devam etmesi icin acması gereken kapının kolunu cevirir. Kapıdan girdikten sonra bir oda ile karşılaşır, oda boş gorunuyordur. Gordon iceri girer girmez ışıklar kapatılır ve ardından "Yakalayın" diye bir ses gelir. Bu askeri birliklerin, HECU ekibinden askerlerin sesidir. Gordon tuzağa duşer. Gordon'a tekme tokat dalan askerlerden biri daha sonra "Ha ha, ne guzel vurdun" der. Ekip Gordon'u yakaladıklarını telsizden anons gecerler ve Gordon'u gotururler. Gordon daha sonra ayılır ve şu konuşmaları duyar "-Bu Freeman denen elemanı nereye goturuyoruz? +Yukarıya, sorgulamaya... - Niye yahu? Herif elimizde... Hemen oldurelim. +Ah... peki ya cesedi bulurlarsa? -Ceset mi? Ne cesedi? - *guler*" Gordon tekrar uykuya dalar ve gozlerini bir cop oğutucunun icerisinde acar. Neyse ki yukarıda boşluk vardır ve oradan kacar. Tabii levyesi onu bırakmamıştır, hemen karşısındadır. Gordon soğukkanlı bir şekilde levyesini alır ve uzun ince yoluna koyulur.
RESIDUE PROCESSING [Tortu İşlemi]
Gordon oğutucuden eski bir tesise gitmiştir. Tesis tam anlamıyla parkur bolgesidir ve karma karışıktır. Neyse ki Gordon doğru yolu bulmuştur.
QUESTIONABLE ETHICS [Şupheli Ahlaklar]
Gordon tesisten kurtulduktan sonra Black Mesa'nın bir bolumune gitmiştir. Karşısında ki kapıyı acmak icin Robo Grunt'u serbest bırakması gerekiyordur. Daha doğrusu acil durum etkisi oluşturmak icin onu hapseden camı kırması. Gordon bunu yapar ve neyse ki yaratıktan kacmayı başarmıştır. Gordon uzun mu uzun yoluna devam ederken bir guvenlik gorevlisi ile karşılaşır. Gorevli ona "Hey, burada durum pek iyi değil. Her yer kapalı. Dışarı cıkmanın tek yolu, on kapıyı acabilecek tarayıcı yetkisine sahip birini bulmak. Laboratuvarlarda bir yerlerde saklanan bilim insanı olduğuna adım gibi eminim, belki ikimiz beraber ararsak, yerlerini bulabilir ve bizi dışarı cıkarmalarını sağlayabiliriz. Gordon ve gorevli zeki mi zeki, akıllı mı akıllı bilim adamlarını aramaya başlarlar. Tabii etraflarını askerler ve bir takım yaratıklar sarmış olsa da hepsini oldurup bilim adamlarını bulurlar ve bilim adamları kapıyı acar. Actıktan sonra "Pekala seni dışarıya cıkartacağım, ama uyarıyorum, dışarı cehenneme donmuş. Tamamen ordunun denetimi altında. Sessizce ilerlemen ve bir uctan diğerine savaşarak yolunu acman gerekecek, ayrıca yol boyunca pek bizden birine rastlayacağını sanmıyorum. Ama hayatta kalır da bir şekilde ussu gecersen, kendini geriye kalan bilim ekibinin de sığındığı Lambda tesisinde bulacaksın. Ben kendimi riske atmazdım, ama senin yolda olduğunu onlara bildireceğim." der ve Gordon dışarıya cıkar. Dışarıda bulunan askeri ve gizlenmiş taretleri etkisiz hale getiren Gordon, yolunu kapatmış patlayıcı kutuları patlatır ve ilerler.
SURFACE TENSION [Yuzey Gerilimi]
Gordon devam ederken bir cok tehditle karşılaşır. Bu bazen bir helikopter, bazen de ucurum kenarıdır. Yoluna tunellerden dere tepe duz devam eden Gordon askerlerin etrafı sarmış olduğu bir bolge ile karşılaşır. Ayrıca bu bolgede konuk oyuncu olarak tank da vardır. Neyse ki bunlar Gordon'u durdurabilecek nitelikte değillerdir. Tesise doğru ilerleyen Gordon atladığı binanın icerisinde saklanan bir bilim adamı ile karşılaşır. Bilim adamı her zaman ki gibi zeki ve cesurdur (!) Bilim adamı Gordon'a "Lambda tesisine doğru gidiyorsun, değil mi? Ben de oraya gidiyordum. Sonra yaralandım ve, eh, cesaretimi yitirdim. Şu kapıdan iceri bir goz at. O zaman ne demek istediğimi anlarsın. Facianın bitmesini bekleyeceğim burada. Devam etmeye niyetliysen, sana yalvarıyorum, cok dikkatli bir şekilde ilerle!" Gordon devam eder. Gittiği yer patlayıcı lazerler ile doşenmiştir. Bir tanesi, hepsini tetiklemeye yetecek şekildedir. Neyse ki Gordon soğukkanlı bir şekilde burayı atlatır. Gordon devam ederken eski duşmanı Gargantua ile de tekrar karşılaşır. Gargantua askerler ile ilgilenirken Gordon bu fırsattan yararlanıp oradan uzaklaşır. Askeri birliklerin taktiksel haritasına ulaşan Gordon, kapalı kapıyı yok ederek acar. Ayrıca telsizden de HECU birliklerinin komutanı "Cevap ver, Cooper. Duyuyor musun? Freeman'ı unut. Ussu terk ediyoruz. Bombalanması gereken son hedefin varsa, taktiksel haritada işaretle. Yoksa, hemen terk et orayı. Tekrar ediyorum, geri cekiliyoruz ve hava saldırısına başlıyoruz. Ya bize hedefleri goster ya da bir yere sığın." diye komuta eder. Komutan bunları soylediği sırada Shepherd'da havalandırma deliğinden kendilerine ait olan kucuk usse gitmiştir. Komutanın Cooper'a gectiği anonsu da duymuştur. Diğer ekip arkadaşlarıyla birlikte helikoptere binecekken takım elbiseli gizemli adam ona engel olmuştur. Shepherd yoluna farklı şekilde devam etmek zorunda kalmıştır. Gordon actığı kapıdan ilerler ve bomba sesleri duyar. Neyse ki zarar gormeden bolgeyi terk etmiştir.
FORGET ABOUT FREEMAN! [Freeman'ı Boş Verin!]
Gordon hava saldırısını atlattıktan sonra, bu saldırıdan etkilenen bir binaya girer. Binanın ust katı dayanamaz ve Gordon'un olduğu alt kata duşer. Neyse ki Gordon sağ salim buradan cıkar. Gittiği yerde bulunan telsizden "Freeman'ı boş verin! Pılımızı pırtımızı topluyoruz ve geri cekiliyoruz! Aşağıda kalan varsa tek başınadır. Tekrar ediyorum, eskiden oyle olmasa bile, artık oylesiniz!" şeklinde anons gecilir. Gordon orayı cabucak terk eder.
LAMBDA CORE [Lambda Cekirdeği]
Gordon devam ederken bir kac Robo Grunt ile karşılaşır. Hepsini hakladıktan sonra bir kapı acılır. Kapıyı acan bilim adamı "Ozur dilerim, Bay Freeman, ama siz bolgenizin guvenliğini sağlamadan bu kapıyı acma riskine giremezdim. Bu kapı Lambda tesisine acılan tek giriş, diğerleri istilayı bastırmak icin kapatıldı. Buraya sağ salim varabileceğinizi fark ettiğimizde, kimin arkada kalıp sizi iceri alması icin cop cektik. Anlaşıldığı uzere, kısa olanı ben cektim... Meslektaşlarım Lambda tepkimecinin tepesinde bekliyorlar. Yani, sizi bekliyorlar... Tepkimec şu anda kapalı, ama yukarı cıkarken devreye sokabilirsiniz. Işınlanma laboratuvarlarına girebilmek icin cekirdeği suyla doldurmanız gerekecek zaten. Bunları bilmeniz icin yetkiniz yok... ama gorduğum kadarıyla bir insanın bilmesi gerekenden cok daha fazla şeyi biliyorsunuz zaten..." der ve diğer kapıyı da acar. Gordon giderken bir odaya girer. Odadaki bilim adamı "Sen de mi silah araştırmaları bolumundeydin? Gluon silahını ben yaptım, ama silahı canlı bir yaratığın uzerinde kullanmaya ikna edemiyorum kendimi. Bir şeyleri oldurmekte sorunun yokmuş gibi gorunuyor. Gordon silahı alır ve test etmek icin kafa yengeclerini serbest bırakır. Silahı ateşler ve butun kafa yengecleri molekullerine ayrılır. Gordon hayrete duşmemiştir, hala soğukkanlıdır ve yoluna devam eder. Asansor aracılığıyla alt kata inen Gordon devam ederken bir bilim adamı ile karşılaşır. Bilim adamı Gordon'a "Freeman, değil mi? Tepkimeci suyla doldurmak icin her iki pompayı da devreye sokmalısın... Sonra da aşağıdaki erişim borusu seni cekirdeğe goturecek. Suremiz sınırlı! Gordon denileni yapar. Uzun ince yolunun bir bolumu biten Gordon, Core B odasına girer ve doğru ışınlama portlarını kullanarak tesisin "Lambda Reactor" kısmına ulaşır. Karşılaştığı bilim adamı "Gordon Freeman! Sonunda bizi buldun!" Guvenlik gorevlisi ekler "Demek adamımız bu. Hic gelemeyeceksin diye duşunmuştuk." Daha sonra bilim adamı "Burası ilk araştırma ekibimiz icin malzeme deposu. Dunya otesi yerlerden pek cok ornek toplanıp buraya getirildi... şey, yani dunya otesi varlıkların araştırma ekibi uyelerini toplamasından once. Orada saf ve guclu bir şeyin kuvvetli yoğunlaşmasından meydana gelmiş cok buyuk bir gecit olduğunu duşunuyoruz. Gorduğunde anlayacaksın zaten... Bunu soylemekten nefret ediyorum, Gordon... ama eğer yapabiliyorsan, o şeyi oldurmelisin." der ve bolgeyi cok iyi koruyup kollamış olan gorevli "Evet, oldursen iyi edersin." diye ekler. Bilim adamı "Tabii ki bize hicbir şey borclu değilsiniz Bay Freeman. Ama buraya kadar geldiniz. Bu yaratıklar hakkında diğer herkesin bildiği kadar şey biliyorsunuz." der ve gorevli "Eğer işini halletmezsen, geriye donmek icin pek bir sebep kalmayacağını biliyorsun." diye ekler. Bilim adamı "Evet... Yani... gitmeye niyetliyseniz, meslektaşım sizi ana gecit denetimlerinin orada bekliyor. Sizin icin bir gecit acacak, Bay Freeman. Acele edin!" der ve gorevli bizi koruyacağına dair sozde bulunur. [Dialoğu var fakat yoruldum yeter da] Bilim adamı daha sonra bir duğmeye basar ve "Bu, Bay Freeman, bir uzun zıplama modulu. Sırf oteki dunyada daha rahat hareket edilsin diye tasarlandı. Umarım uzun zıplama eğitimi almışsınızdır, cunku Xen'e vardığınızda ihtiyacınız olacak! Size tavsiyem gitmeden once alıştırma yapmanız. Gordon bu modulu giyer ve aktifleştirir. Gordon ışınlanma odasına girer ve bilim adamı ona yukarıda olduğuna dair bilgi verir. Oda buyuk olduğundan rahatca alıştırmalarını yapan Gordon gorev icin artık hazırdır. Bilim adamı makineyi acmak icin gerekli kontrolleri yapar ve ekler "Pekala, artık gecidi acabilirim. İşlem karışık, ve bi'kere başladımı durdurulmamalı yoksa en baştan başlamak zorunda kalırım. Ben sana soylene kadar ışına girme. Anlaşıldı mı? Başlıyorum." Bu sırada Gordon hala soğukkanlılığını korumaktadır. Bilim adamı makineyi ışınlama işlemi icin hazırlarken odaya uzaylı varlıklar ışınlanır. Gordon uzaylılarla savaşırken bilim adamı ona işlemin neredeyse bittiğini ve konumunu alması icin bilgi verir. Gordon savaşmaya devam eder. Gecit hazırdır, bilim adamı "Gecit hazır, git artık. Hadi!" diyerek işaret verir. Bu sırada odaya gercek anlamda uzun yol kat etmiş, bir cok tehlikeyi atlatmış Onbaşı Adrian Shepherd girer fakat Gordon'u sadece portala girerken gorebilir. Portal Gordon girdikten sonra kapanmıştır. Shepherd ise odada acılan farklı bir portala girer ve zorlu yoluna devam eder.
XEN
Gordon artık Xen gezegenindedir. Uzun zıplama modulunu kullanarak bulunduğu konumdan aşağıya inen Gordon bulduğu bir uzaylı gecitini aktif eder ve farklı bir bolgeye ışınlanır.
GONARCH'S LAIR [Gonarch'ın İni]
Gordon ışınlandığı bolgede Gonarch adlı orumceğe benzer bir yaratıkla karşılaşır. Bu yaratık aynı zamanda mini kafa yengeci sanılan ama aslında kendisinin mini versiyonu olan bebekleri doğurur. Onlar da aynı kafa yengecleri gibi atlayıp zıplarlar. Gordon yaratığı oldurmeye calışır, yaratık yara aldıkca inine doğru gider. O inine giderken Gordon'da onu takip eder ama birden kaygan zemine denk gelir ve Gonarch'ın inine duşu verir. Neyse ki bu zor durumu da soğukkanlı bir şekilde atlatan Gordon, oldurduğu yaratığın zemine verdiği hasar sebebiyle zemin parcalanır ve bir portal gorunur. Gordon portala atlar.
INTERLOPER [Karışgan]
Gordon portal sebebiyle ulaştığı konumda bir ses duyar "Ne... ne yaptın sen...". Gordon yoluna devam eder ve başka bir portal aracılığı ile farklı bir konuma ışınlanır. Portaldan gecen Gordon yine bir ses duyar "Geber... oleceksiniz... Hepiniz...". Gordon devam ederken yine eski dostu olan Gargantua ile karşılaşır. Gargantua'yı patlarak olduğu bolgeden uzaklaşan Gordon, yine başka bir portala girer. Gordon bu sefer de Vortiguant denilen yaratıkların daha cok bulunduğu bir bolgeye ışınlanmıştır. Yine de soğukkanlı bir şekilde yoluna devam etmekten hic odun vermemiştir. Karşısına cıkan yaratıkları oldurerek yoluna dere tepe duz devam eden Gordon kendisinin bulunduğu konuma kıyasla cok yuksekte bulunan başka bir portala daha girer. Bu sefer bulunduğu konumda herhangi bir yaratık yoktur. Sadece şeytani gorunumlu diğerlerine kıyasla daha korkutucu ve urkunc olan buyuk bir portal vardır. Aynı zamanda yine bir ses ona "Sonuncu... Sonuncuyum..." diyordur. Gordon gecite her yaklaştığında gecmişte duyduğu sesleri ve cumleleri tekrar duyar. Gordon gecite girer ve turunun tek orneği olan yaratığın bulunduğu konuma ışınlanır.
NIHILANTH
Yaratık ona "Freeman" diye cağırımda bulunur. Gordon etrafına goz atar. Turuncu enerji kristalleri gormektedir. Bu kristallerin hepsini yok eder. Yaratığın gucunu yitirdiğini fark etmiştir. Hala cok soğukkanlıdır. Yaratık Gordon'u takip eden portallar atmaya başlar. Bu portallardan gectiğinde Gordon sesler duyar. Gordon elinde ki tum cephaneyi yaratığı oldurmek icin kullanır. Yaratık daha fazla dayanamaz ve kafatasında bulunan portal benzeri enerji nesnesine ateş Gordon yaratığı oldurur. Daha sonra Gordon Xen'den bir konuma ışınlanır. Karşısında surekli olarak kendisini izlerken gorduğu fakat karne almadığı takım elbiseli adam vardır.
G-MAN [Yok ama ben koyuyorum]
Takım elbiseli adam konuşmaya başlar "Gordon Freeman, kanlı canlı karşımda. Daha doğrusu Hazard Suit ’in icinde. Sizi, elinizdeki silahlardan arındırdım- zira coğu devlet malıydı. Giysiye(Hazard Suit) gelince, sanırım onu hak ettiniz. Sınır dunyası, Xen, artık bizim kontrolumuzde; bir suredir… sizin sayenizde. İnanılmaz bir iş başardınız orada, etkilendim. Burada olmamın sebebi de bu, Bay Freeman. Hizmetlerinizi işverenlerime tavsiye ettim ve onlar da size bir iş vermeme izin verdiler. Sizin sınırsız bir potansiyele sahip olduğunuz konusunda benimle hemfikirler. Kararlı bir insan olduğunuzu kanıtladınız, yani ne yapacağınıza karar verme konusunda bir zorluk cekeceğinizi beklemiyorum. Eğer ilgileniyorsanız, portala doğru ilerleyin, bunu bir evet olarak kabul edeceğim. Eğer ilgilenmiyorsanız… kazanma ihtimaliniz olmadığı bir mucadele sunabilirim –ki az once kazandığınız, bunun yanında ciddi bile değil. Secim zamanı... Artık secim zamanı… " Gordon soğukkanlı bir şekilde portala ilerler ve zaman boşluğu icerisinde kendisine gelecek olan gorevi bekler...
Son
Evet... Biliyorum cok iyi anlatmamış olabilirim... Sonucta ben de Mark Laidlaw değilim... Hikayeyi olabildiğince uzatmadan ve anlaşılabilecek şekilde yazmaya calıştım. Umarım beğenirsiniz.
Sizden bir ricam olacak ; Konuyu bu gun boyunca on planda tutup herkesin gormesini, Half-Life adlı eserin hikayesini oğrenmesini ve oyuncuyum diye gecinen kimselerin bu başyapıtı bilmesini sağlamanız.
İlgiye, yorumlara ve gorulen rağbete gore diğer oyunları da bu şekilde yazabilirim. Belki de sizi Valve şirketinin bizi beklettiği gibi senelerce bekletebilirim. Time to choose... Now... Time to choose.
Forumda ki yazarlardan, oyun severlerden ve bu tarz konuları beğenenlerden bir isteğim daha var. Beğendiğiniz veya başyapıt olarak duşunduğunuz oyunların hikayesini benim yazdığım gibi yazarsanız forumda bir yenilik ve refah yukselmesi olacağını duşunmekteyim. İlgilenen olursa sevinirim.
Neden bu konu acıldı? : Forumda bir kişinin grafikleri berbat deyip oyunu oynamaması uzerine hikayeyi yazdım, zaten kafamda boyle bir şey vardı bu da tetiklemiş oldu. Bu arada arkadaş daha sonra oynadı. Soylene soylene...
Yorumlarınız icin şimdiden teşekkur ederim...
Ekleme : @perceival adlı Half-Life severin yorumda bahsettiği uzere bunu eklememek ayıp olurdu. Kendisine teşekkur ederiz...
Half-Life Zaman Cizelgesi
Beklenen Half-Life 1 Hikayesi
İncelemeler0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Beklenen Half-Life 1 Hikayesi