Merhabalar, ben de Counter-Strike seven insanlar gibi CS 1.6 ile oyun kariyerime başladım ve 2014'ten beri aktif bir CS:GO oyuncusuyum. Eskiden bilgisayarım kotu olduğu icin 40-50 FPS arasında oynar ve gercekten de keyif alırdım. Yıllar ilerledikce rekabet etme ihtiyacım arttı ve artık iyi bir oyuncu olduğumu sandığım icin once ekipmanlarımı yeniledim ve gercekten de oyunu cok akıcı oynuyor, maclardan kazansam da kaybetsem de keyif alıyordum. CS:GO Mm'de ( resmi eşleştirme sistemi ) herkes gibi başıma cok fazla hile vakası geldi ve artık "Faceit" oynama kararı verdim. Başta serverlerini denemek icin bedava surumunu oynadım, toxic oyuncu kitlesi de geliyordu arada ( Rus ve Turk fark etmiyor) ama zaten paralı versiyonunda yoktur diye kendimi hep avutuyordum, bu da bu başlığı acma sebeplerimden biri oldu. Hic de sandığım gibi bir platform değil ve Premium versiyonunda gelen toxic TR ve Rus oyuncuları azımsanmayacak derecede var. Anti cheat sistemi her ne kadar başarılı olsa da Premium gorevlerinden ve rekabetinden dolayı herkes gergin ve kimse kimseye tahammul gosteremeyecek kadar sinirlenebiliyor. Yani en baştan soylemem gerekir ki Faceit Premium hicbir şekilde toxic engellemiyor ve rekabetinden sıkılan insanlardan başka hicbir şey yok.
Gorevlerin zorluğundan ve rekabetin seviyesinden bahsettim ve şimdi de bunların sonucunda kazanılan Faceit puan hakkında konuşmak isterim. Faceit puan, sadece Faceit Premium'da kasılabiliyor, 60 kazanmaya 12.500 fp, 200 kazanmaya 200.000 FP veriyor ama bunlar size avantajlı gorunduyse hic de oyle değil. 200 kazanmayı gectim, 60 kazanma bile yeri gelince cok zor olabiliyor cunku sistemlerini dengede tutmak icin ve herkese yaranabilmek icin sacma bir elo sistemi var, bir mac kazansanız hemen takımınıza duşuk seviyede insanlar vererek sizi yukseltmeye değil de denge de tutmaya calışacaklardır. Eğer dengeden kurtulmak isterseniz de cok fazla efor sarfetmeniz gerekir ama sistemin sacmalığı ve zorluğundan bunlar insanın tamamen kendisinde bitiyor. 3000 mac atan bir insanın profiline girdiğim de bile %50 - %51 arasında kazanma oranı vardı, 100 mac atan adamda da aynısı. Sonucta 12.500 fp, 12.5 dolar gibi bir fiyata tekabul ediyor ve 60W'in icin bu kadar caba ve efor cok sacma kalabiliyor.
Gorevleri bitirdikten sonra fp kazansanız bile mağazadan almak isteyeceğiniz şey muhtemelen olmayacak ya da stokta yoktur denilecek cunku kendileri haliyle para kaybedecekleri icin hicbir zaman stokta olmadığını fp kazanmadan goremeyeceksiniz, eğer stokta olmadığını gorurseniz oynamayabilirsiniz.
Gorevlerinden ve kitlesinden sonra bahsetmek istediğim diğer bir konu ise fiyat politikası ile Turk oyuncularına sunulan destek.
Oncelikle aylık Premium ucreti 60 TL ve 3 aylık indirimi de yok, 3 ay abone olmak isterseniz 180 TL. 12 ay gibi uzun surede kullanabilecek insanlar icin aylık 35 TL ama eğer sistemin bu acıklarına goğus gerecekseniz tavsiye ederim, aksi taktirde cabuk sıkılacak ve CS:GO'dan bile soğuyabilirsiniz. Gel gelelim Turk parasının değer kaybetmesiyle aylık alacak insanlar icin 60 TL cok yuksek bir rakam. Duşunecek olursak Almanya'da veya Rusya'da bu fiyatlar 6 dolar. Yani yurt dışında beraber oynadığınız birinden 10 kat fazla odediğinizi fark ederseniz hayat zevkiniz bile gidebilir ( aynı şey yurt dışı internet fiyatlarında da aynı ).
Demem o ki yaşadığım tecrubelerden sonra hicbir şekilde Faceit Premium'u tavsiye etmiyorum. Toxic ve rekabetten sıkılan ( haliyle kimsede sınırsız enerji yok ) ama kazanmak zorunda olan insanlar, gorevlerin zorluğu, sacma elo sistemi ve fiyat politikasıyla Faceit hicbir zaman mantıklı bir insanın tercihi olmamalıdır.
Faceit Premium
İncelemeler0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Faceit Premium