Selamlar. @f3turan hocamın isteği ve internette bu SSD ile ilgili cok bir bilgi bulunmaması uzerine bir inceleme yapmaya karar verdim. Oncelikle bu fikir onceden aklımda olmadığı icin goreceğiniz fotoğrafları ben cekmedim. Hepsi temsilidir.
Apacer markası, genellikle RAM, flash bellek ve SSD uretiyor. Merkezi Tayvan'da bulunuyor. Ayrıca Hindistan, Cin, Amerika, Japonya ve bazı Avrupa ulkelerinde de ofisleri bulunuyor. Ulkemizde adı sanı pek bilinmemesine, dolayısıyla pek tercih edilmemesine rağmen yurtdışındaki kullanıcıların bu markayı sıklıkla tercih ettiğini, populer olduğunu soyleyebiliriz.

Apacer panther AS340 240 GB SATA 3 SSD, resimde gormuş olduğunuz gibi sert plastik bir kutunun icerisinde geliyor. Arkasında kullanım kılavuzu, SSD'nin ozellikleri ve garanti belgesi cıkıyor. Tasarımının ise bir panter gibi olması guzel gozukmesini sağlıyor. Fakat kasanın icine taktığımızda logosu ters gozukuyor. Ama benim icin onemli değil.

Gelelim okuma yazma değerlerine. SSD, 550-520MB/s okuma yazma değerine ulaşabileceğimizi iddia ediyor. Dun yapmış olduğum test sonucunda cıkan okuma yazma değerleri ise resimde gorduğunuz gibi.

SSD'nin sıcaklığı 48 derece, sağlığında ise herhangi bir sıkıntı yok(bilgisayarı normal bir şekilde kullandım).

Yaklaşık 2 haftadan beri kullanıyorum. Herhangi bir problemini şu anlık gormedim. Almayı duşunen arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Umarım beğenirsiniz.