icli kofte
bu tarif ile ilk kez icli kofte yaptım.. (dun ruyam da icli kofte gordum dayanamadım iftar icin giriştim

irmiği bir bardak sıcak su ile ıslatın.
ben bu ilk yapışımda bulguru ıslatmadım aslında ama ıslatsak daha kolaylık sağlarmış yoğururken.
ici icin: 250 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz ici
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 tatlı kaşığı biber salcası
karabiber, tuz
dışı icin: 1,5 bardak ince bulgur
2 yemek kaşığı un
ciğ koftelik 200 gr kıyma (iki kez cekilmiş)
yarım su bardağı irmik (1 su bardağı sıcak su ile ıslatılacak)
bir dolu tatlı kaşığı biber salcası
kimyon, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
ici icin pembeleşinceye kadar soğanı kavurun. icine kıymayı ekleyip topak topak olmaması icin iyice dağıtarak kavurmaya devam edin. tuzu ve karabiberi ekleyin. ben az toz şeker ekledim kavurmaya başlayınca. (daha lezzetli olur yazıyordu tarifde. hakikaten oyle oldu

dış hamuru icin kıyma, irmik, bulgur, biber salcası, baharatları yoğurun.iki kaşık un ekleyerek yoğurmaya devem edin.. yoğururken ara ara yoğururken su serpiyoruz hamura.. kıvamı yumuşuyor ama cok ıslak olmasın. ben bulgurları ıslatmadığımdan 20-25 dakika kadar ciğ kofte gibi yoğurdum. (bulgur ıslatılırsa 10 dakika kafi geliyormuş) kolay şekil alabiliyor bir kıvam alıyor hamur. bir kase su koyalım yanımıza(elimizi ıslatmak icin). icli koftere şekil verelim. avucumuzun icine alıp iki parmağımızla icini oyarak kase şekli veriyoruz once. sonra icine 2 tatlı kaşığı harc koyuyoruz. sonra elimizi ıslatıp kapatma işlemine gecelim. yapılış şeklinin videosu internette cok yerde vardı.
kızgın yağda kızartalım ve servis tabağına alalım.
haşlamak icinde 10 dakika kaynar suda haşlanması yeterli oluyormuş. ben kızartmasına bayıldığımdan boyle yaptım..
afiyet bal şeker olsun arkadaşlar..