Klavyeyi dediğim gibi 2 ay once Taha Elektronik uzerinden 110 TL gibi bir fiyata aldım.
Klavyenin fotoğrafı:
Kutusu bu şekilde;
Surprizbozan
Kutu iceriğinde garanti belgesi, kullanım kılavuzu ve ustune ince bir sargı ortulmuş halde klavyemiz bulunuyor.
İlk değinmek istediğim nokta klavyenin renk modları. Bize 9 renk modu sunulmuş ve bu renk modlarını harflerin ustunde bulunan sayılarla, Fn + (sayı) kombinasyonuyla ayarlayabiliyoruz. Ayrıca 9 renk modunun yanında 4 adet hız ayarı da yapabiliyoruz. Cok uzun gozuktuğu icin burayı surprizbozan icine alacağım.
Surprizbozan: Renk modları 1. Mod: Renkler dalgalı bir şekilde değişiyor.
2. Mod: Klavyede renkler tıpkı tetris oyunundaki gibi parca parca sola doğru değişiyor.
3. Mod: Nefes alma modu.
4. Mod: Klavyede ışık yokken sol taraftan hızlı ışık dalgaları geliyor.
5. Mod: Tek renk. Tekrar tekrar tıkladığınızda renkler değişiyor.
6. Mod: İki taraftan da renkler geliyor ve ortada birleşiyor.
7. Mod: Her bolumun rengini teker teker istediğiniz renge gore ayarlıyorsunuz.
8. Mod: Bastığınız tuşun etrafından renkler belirip hızlıca sağa ve sola doğru ilerliyor.
9. Mod: Sese duyarlılık modu. Alkış gibi sesler cıkardığınızda gayet iyi algılıyor fakat muziklere pek ayak uyduramıyor diyebilirim.
Aynı şekilde klavyenin ışığını da kademeli olarak ayarlayabiliyoruz. Parlaklığı ayarlamak icin Fn + Page Up ve Page Down tuşlarıyla arttırıp azaltabiliyoruz. Fn tuşunun yanındaki ampul yardımıyla direk kapatıp acabiliyoruz.
Surprizbozan koymayı ilk kez denedim, olmuştur umarım.
Klavyenin 1.5 veya 2 metrelik orgu bir kablosu var. Sağlam.
Surprizbozan: Kablo
Değinmek istediğim ikinci şey tuşların altında beyaz boya izleri var. Dışarıdan bakıldığında da kirli gibi gozukuyor. Hoşuma gitmedi bu durum.
Surprizbozan: Bahsettiğim izler
Bilek desteğine sahip, tırtıklı yapısı sayesinde el terlediğinde kolay kolay kaymıyor. Klavyenin altında 4 koşesinde de kaucuk kaplamalar var. Bunun sayesinde masaya tutunabiliyor. Kayma yapmıyor. Ortalama ağırlıkta bir klavye, varlığını belli ediyor. Klavye Membrane bir klavyeye gore cok ses cıkarıyor diyebilirim. Onceki klavyem KB-R63'tu. Kesinlikle daha fazla sesi var.
4 adet makro tuşuna sahip ayrıca. Sol ust kısımda konumlandırmışlar. Windows tuşunu kilitleme ozelliğine de sahip.
Işıkları yeterli denebilir, ancak daha parlak olabilirmiş.
Işıklı ortamda bu şekilde;
Surprizbozan
Karanlık ortamda boyle;
Surprizbozan
Ayrıca kiminiz beğenir, kiminizin hoşuna gitmez bilemiyorum ancak klavyenin yanlarında ve bilek desteğinin ortasında bulunan kısımdaki kırmızı kısımlardan ışık sızıyor.
Son durumda artıları ve eksilerine bakacak olursak;
Surprizbozan: Artıları - Uygun fiyatlı renk seceneği bol RGB bir klavye.
- Orgu kabloya sahip olması
- Bilek desteğine sahip, kaymıyor.
Surprizbozan: Eksileri - Tuşların altındaki beyaz boya izleri.
- Kırmızı şeffaf kısımlardan ışık sızdırması (bu benim pek hoşuma gitmedi acıkcası)
Aslında 2 onceki klavyem Bloody B120'yi tekrar satın alacaktım, Amazon'da 120 lira gibi bir fiyata duşmuştu. Sonra indirim bitti, klavyenin fiyatı inanılmaz pahalandı. Bu klavyeyi almış oldum. Sonuc olarak klavyeden memnunum arkadaşlar, benim hoşuma gitti şahsen. Sorularınız varsa cevaplarım, benden bu kadar.