Dizustu bilgisayarımı satıp masaustu bilgisayara gectiğim icin Wi-Fi adaptoru alma ihtiyacı duydum. Kablo cekmememin sebebi evin ortasında kablo gormek istememem. Urunu Vatan Bilgisayar'dan 149 TL gibi bir fiyata aldım. Urunun kutusunu cope attım fakat ustunde yazan bilgileri ve kutu iceriğini de size aktaracağım. Oncelikle urunun kendisi, kullanma kılavuzu ve surucunun bulunduğu ufak bir CD cıkıyor. CD/DVD surucusu olmayanlar aşağıda verdiğim linkten urunun surucusunu yukleyebilir.

Oncelikle adaptorumuz 802.11N (300Mbps) protokolune sahip. Bir adet 6 DBi'lik yuksek kazanc anteni bulunmakta. Anten bayağı uzun, cekim gucu de gayet iyi. Modemim 6-7 metre otemde, sinyal %100, kayıpsız. Bu değerleri odamın kapısının kapalı olmasına rağmen aldım. Aşağıda wifiınfoview değerleri mevcut.

Urun Windows 7, 8, 8.1 ve 10 ile tam uyumlu. Sitesinden urunle uyumlu surucusunu bu linkten indirebilirsiniz. Kurulumdan once adaptoru bilgisayarınızın USB girişine (urun USB 2.0 olmasına rağmen USB 3.0'a takmanızı oneriyorum) takın. Kurulumu başlattığınızda otomatik kuracaktır zaten. Surucunun arayuzu de mevcut ve şoyle:

Arayuzu kullanmanız zorunlu değil, Windows'un Wi-Fi penceresini de kullanabilirsiniz. performansa gececek olursak: Genel olarak hicbir oyunda ping sorunu ya da ping spike dediğimiz anlık ping artışlarını yaşamadım, eğer modem ayarlarınızı ve Windows ayarlarınızı doğru yapılandırdıysanız kablosuz ve pingsiz bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Orneğin modemin kablosuz yayın seceneklerini şoyle ayarladım, WifiInfoView yardımıyla cevremde yakın olan modemlerin kullandığı kanalları tespit ettim. Kullanılmayan ya da az kullanılan kanal 8'di. Modemin arayuzunden otomatik kanal değiştirmesini kapatıp manuel olarak 8.ci kanalı sectim. Manuel olarak 40MHz'de calışmasını (modeminiz eğer 10-15 metreden uzak değilse 40MHz'ye ayarlayın) ayarladım. VMG3312-B10B modelini kullanan arkadaşlar kontrol Yanbant'ı "ustbant" yapsınlar. Windows'ta ağımı tarifeli bağlantı olarak yapılandırdım, Windows ayarlarındaki gizlilik sekmesinden Windows'un otomatik tanı alıp vermesini kapattım. Daha sonra Windows guncelleştirme ve guvenlik ayarlarında teslim iyileştirme kısmında "diğer bilgisayarlardan indirmelere izin ver" seceneğini kapattım. Diğer arka plan hizmetlerini (bıts, teslim en iyileştirme vs.) Hizmetler'den elle ya da devre dışı olarak ayarladım. İstanbul'da ADSL kullanıcısıyım. Herhangi bir oyundayken (atıyorum LoL) telefonumdan WhatsApp'a falan baktığımda da aman aman bir ping artışı olmuyor. VDSL kullanıcıları bunu da hissetmeyecektir. Ping değerleri daha cok lokasyona bağlıdır ama ben yine de kabloludan farkı olmadığını gostermek icin oynadığım oyunlardaki ping değerlerini tek tek yazıyorum.

CS:GO ~50-60-70 (sunucudan sunucuya değişiyor, 50'den 70'e cıkıyor şeklinde değil. Pingler hep sabit. Dalgalanma yok.)
LoL ~17-18-19 (İstanbul sunucusu)
Squad ~70-80 (alman ve fransız sunucuları)

İndirme hızı olarak 4Mbps paketim var, 3.50Mbps aldım Speedtest'te. Fakat Steam'de 3.80Mbps gosteriyor.

Eksileri: Urunun tek bir eksisi var, anlamadığım şekilde her 7 gunde bir surucusu calışmıyor. Kaldırıp tekrar yuklediğimde sorun cozuluyor ama garip bir hata, halen cozemedim.

İncelememi okuduğunuz icin teşekkurler dostlar.