Kablo Uzunluğu: 1.2 m
Genişlik: 6 mm
Yukseklik: 17.2 mm
Derinlik: 3 mm
Ses Cıkışı: Stereo
Hassasiyet: 100 dB.
Maksimum Guc: 3 mW.
Empedans: 16 Ohm.
Surucu Capı: 9 mm.
Frekans: 20 Hz-20 kHz.
Tasarım:
İlk olarak kulaklığın 3 renk seceneği olduğunu belirteyim, siyah, beyaz ve kırmızı. Ben kırmızıyı tercih ettim cunku siyah ve beyaz renk beni baydı kulaklıkta neyse, tasarım konusunda diyebileceğim pek bir şey yok klasik JBL tasarımı ve cok marjinal bir tasarımı da yok. Bir tane resmini atayım, flashtan dolayı kırmızı renk biraz daha cırtlak cıkmış olabilir tam oyle değil. Ayrıca kulaklık kişisel olarak benim kulağımı acıttı bunu da dipnot olarak geceyim.
Şimdi kulaklığın ses karakterine gelmeden once malzeme kalitesi ve dayanıklılığından bahsetmek istiyorum, kabloları cok ince ve karışmaya musait kablolar bu yuzden bir eksi veriyorum, yassı veya karışma onleyici kablo tasarımı olsa daha iyi olabilirdi, kullanan herkes cok sağlam olduğunu en az 1 yıl dayandığını soyluyorlar ama bu kabloların bu kadar ince olması nasıl dayanıklı kılıyor anlamadım. Şimdi neden bu kulaklığı bu kadar sevmediğimi aşağıda daha net anlatacağım.
Ses karakteri:
Tiz ve bas ağırlıklı bir kulaklık ama buyuk bir sorun var, EQ ayarı yapmazsanız tiz sesler aşırı derece kulağınızı tırmalıyor, bass sesleri ise cok vereceğim diye boğuyor, bu fiyata cok daha iyi kulaklıklar var her yonden şimdi onları da soyleyeceğim, neyse ses karakterine devam edersek ensturmanları secemiyorsunuz mid ve alt seslerde cok başarılı değil, ayrıca bass ve tizz ağırlıklı şarkılarda eğer vokal varsa vokali cok secemiyorsunuz vokal golgede kalıyor, bunun sebebi de bassların boğuk ve tizzlerin kulak tırmalayıcı gelmesi.
Son sozler ve alternatif kulaklıklar:
Acıkcası hic beğenmediğim bir kulaklık, tamam fiyatını goz onunde tutmak lazım ama konu JBL olduğunda insan bu fiyat bandında da olsa rakiplerinden biraz ileri cıkacak bir şey arıyor ama ne yazık ki yok. Şimdi gelelim bu fiyat bandına alabileceğiniz en iyi iki kulaklığa.
Oncelikle linkini atacağım ilk kulaklık salt ses performansında ustune yok, her sesi cok dengeli veriyor, vokalin sesini o kadar temiz ve net duyuyorsunuz ki resmen tane tane seciliyor, fiyatına biraz zam gelmiş olsa da duşuk butceye nazaran beni aşırı şaşırttı, 500-600 TL'ye aldığım TWS kulaklıktan daha iyi sesi var diyebilirim ki zaten araştırırsanız yabancı forumlarda cok onerildiğini gorursunuz, ileride bunların da incelemesi gelebilir, şimdi linkini atmadan once bu kulaklığın dez avantajını soyleyeyim mikrofon kalitesi hayatınızda gorebileceğiniz en kotu kaliteye sahip, 10 liralık kulaklığın daha iyi mikrofonu var, sadece koymak icin koymuşlar keşke koymasalardı. Bunun bir de kardeş modelleri var fakat HM serisinde en başarılı olan ve benim onerdiğim HM7 surumu.

137.48EGP 20% OFF|UiiSii HM7/HM6 kulak ici kulaklık Metal super bas Stereo kulaklıklar mikrofon ile iPhone icin 3.5mm/samsung IOS Android telefonlar|headphones with microphone|stereo headphonesin-ear earphone - AliExpress Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
Diğer kulaklığımız ise JBL'den daha iyi ve ses kalitesi var, HM7 ile yarışamasa da HM7 potansiyelinde bir kulaklık, bunun HM7'den farkı ne diye sorarsanız mikrofon kalitesi cok daha iyi ve zengin kutu iceriği ile geliyor, fakat HM7 kadar ses kalitesi yok fakat aralarında dağlar kadar farklar da yok, HM7 daha dengeli. (Buna da zam gelmiş fakat yeni hesap acıp yeni kullanıcı kuponu ile 2 dolar ekstra kar edebilirsiniz.)

2.99US $ 90% OFF|Kulaklık QKZ DM7 ozel Edition altın kaplama konut kulaklık gurultu izole HD HiFi kulaklık auriculares fone de ouvido|Telefon Kulaklıkları ve Radyo Kulaklıkları| - AliExpress Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
Neyse şimdilik incelememizin sonuna geldik, kesinlikle onermediğim bir kulaklık JBL C100 modeli, bu modele nazaran cok daha iyi kulaklıklar var piyasada Turkiye'de neden bu kadar beğeniliyor bu kulaklık anlamış değilim.