Mamba Elite'i Rival 600 Mouse'umu iade edip aldım. Rival 600'u iade etmemin sebebi sağ ve soldaki kaucuk kısımların yapışkanının erimesiydi. Mamba Elite, Rival 600'den biraz daha kucuk bir mouse. Ancak elime yine de oturduğunu soyleyebilirim.
Kutudan birkac sticker, birkac kağıt ve Mamba Elite cıkıyor. Mouse'u taktığım anda Razer'ın yukleyicisi acılınca başta biraz şaşırdım. Kurulumları yaptım ve Synapse programını denemeye başladım. Mouse'un uzerindeki 2 adet DPI tuşu ile 5 adet DPI ayarı arasında geciş yapabiliyorsunuz. İsterseniz program uzerinden bu 5 ayarı 3 veya 2'ye de indirebilirsiniz. Mouse'u alırken ışıklarına hayran kalmıştım. Synapse programında lightning sekmesindeki Chroma Studio bolumunden Mouse'un ışıklandırmasını istediğiniz gibi ayarlayabilir, profiller oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda bunlarla uğraşmak istemezseniz hazır efektleri de tercih edebilirsiniz. Ben Mouse'un ışıklarını aldığım sitedeki ilk resimdeki gibi yapmaya calıştım. Solda 9, sağda 9, scroll tuşunda 1 ve Razer logosunda 1 bolgeli aydınlatmaları sağ taraftaki RGB ayarlama bolumunden ayarlayabiliyorsunuz. Bir diğer beni şaşırtan yonu ise "mouse mat surface callibration" ozelliği yani "mouse matı yuzeyi kalibrasyonu" gibi oluyor turkcesi. Bu kalibrasyon modunu başlattığınızda mousepadiniz uzerinde Mouse'unuz ile birkac hareket yapmanızı istiyor. Mouse ile zigzaglar cizdiğinizde mousepadinizin yuzeyini, boyutunu ve daha bircok şeyi hafızasına kaydediyor. Tabi bu ozellik Razer mousepadlerde sadece mousepadinizin modelini secmeniz ile herhangi bir kalibrasyon gerektirmeden otomatik devreye giriyor.
Mouse'un ozelliklerine gelecek olursak Mamba Elite 16.000 gercek DPI ve Razer 5G ileri optik sensore sahip. Mouse 450 IPS değeri ve 50G'ye kadar hızlanmayı destekliyor. 1000HZ'e kadar ultrapolling Rate (tarama oranı), 9 adet programlanabilir hyperesponse tuşlar ve 50 milyon basış omurlu Razer mekanik mouse Switch'leri ve daha sayamayacağım kadar ozelliği var Mamba Elite'in.
Boyutuna gelecek olursak orta/buyuk arası eller icin uygun olduğunu soyleyebilirim. Mouse'un sadece sağ el kullanımına uygun olduğunu unutmadan belirtmek isterim.
Sonuc olarak 475 TL'ye alınabilecek harika bir mouse diyebilirim. Fiyatlar biraz daha uygun olsaydı şahsen Mamba Wireless modelini tercih etmek isterdim.
Aşağıya fotoğrafları bırakıyorum: