XRP ihraccısı Ripple şirketinin CEO’su Brad Garlinghouse ABD medyasından FOX televizyonunda onemli acıklamalarda bulundu.
“Jamie Dimon gibi duşunmeyen 50 milyon ABD’li var” Gectiğimiz gunlerde JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ın kripto paraları “merkeziyetsiz dolandırıcılık” olarak nitelemesi sorulan Garlinghouse, “Gecmişte sanıyorum Warren Buffet’ın da bu tur acıklamaları vardı ama artık biz bu endustrinin bir yere gitmeyeceğini biliyoruz. Bunu bilecek noktaya geldik. Hangi kripto paranın hangi sorunu cozduğuyle alakalı bir durum bu… Ve Jamie Dimon gibi duşunmeyen ABD’de yaşayan 50 milyon insan var” dedi.
SEC yetkisini aşıyor, hakim bile onlara ‘İkiyuzlu’ dedi” XRP fiyatındaki artış hakkında bir fikir sahibi olmanın zor olduğunu belirten Garlinghouse, SEC’ye karşı oaln sert tavrını da surdurdu:
“Fiyat artışını neyin tetiklediğini bilmek cok zor. 9 senedir kripto para endustrisi icindeyim ama bunu bilmenin imkansız olduğunu artık biliyorum. SEC ile olan dava konusuna gelince… Onlar guclerini Kongre’den alıyorlar. Tek başlarına bir gucleri yok. Hakim bile aslında onlara ‘İki yuzlu’ dedi, kanunlara tamamiyle bağlı olarak hareket etmediklerini soyledi. Ben ozet karar konusunda iyimserim. Cunku biz onları yetkisini zaten aştıklarını duşunuyoruz. Hatta gectiğimiz gunlerde yaptığım bir konuşmada onların yollarını şaşırdıklarını soyledim. Mahkemeler neden olur? Cunku yaşanan bir olayla ilgili gercekler bulunmaya calışılır. Burada gercekler konusunda tartışılacak bir konu yok ama kanun konusunda var. 1933 tarihli kanun ‘bir yatırım sozleşmesi olması gerekiyor’ diyor. Ortada boyle bir şey yok. Kimle yapılmış bu sozleşme… Hicbir sozleşme yok. Bu cok net. Bize gore hakim net bir karar verecek bilgilere sahip. SEC’nin bu davayla yetkisini fazlaca aştığını duşunuyoruz. Bunu hakimin de bildiğini duşunuyoruz”