arkadaslar bu borek biraz zahmetli ama tadina doyum olmuyor ben cok sik yapiyorum artik bu benim klasiklerim arasinda denemenizi tavsiye ederim.
ispanaklar yikanir ve ince ince kiyilir maydanoz ve beyaz peynirle birlikte karistirilir. not. icine tuz ve yag koymayin yoksa ispanaklar cabucak olur boregimizi yaparken koyacagiz.
1 kilo un
maya
tuz
ici icin
ispanak
beyaz peynir
maydanoz
arzuya gore pul biber
sivi yag
ustune surmek icin 2 yumurta
arzu edilirse kiymalida yapilabilir
acmak icin carsaf
daha sonra unu bir kaba alin 1 cay kasigi kadar yas maya ve tuz eklenerek orta yumusaklikta hamur yogruglur, yogurdunuz hamuru 6 parcaya bolun bir merdane yardimi ile asgi yukari bir tabak buyuklugunde acin tek rek guzelce yaglayarak bir tepsiye koyun siz masanizi hazirlayana kadar 5- 10 dakika beklesin daha sonra hamurun bir tanesini carsafin ustune alin elinizle kenarlarindan yavas yavas cekerek buyuk bir yufka elde edin.
uzerine hazirladiginiz harci yayin ve biraz sivi yag gezdirin bir tuzlukla tuz ekin arzuya gore pul biber ekleyin en son olarak carsafi sizin tarafinizdan tutarak yavasca kaldirip yufkayi yuvarlayinve bu sekilde tepsiye siralayin en son olarak uzerine yumurta sarisi surun ve 200 derede isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirin.
Afiyet olsun.