Coğumuz IMDB sitesini biliyoruz değil mi yuz binlerce kullanıcının filmlere puan vererek oluşturduğu ''Top 250'' listesini de biliyoruzdur. Bu listeden İlk 4 Filmi sectim ve bu filmleri sizin icin kendi fikirlerim ile yazacağım izlemediyseniz kesinlikle izlemenizi oneriyorum.

1- Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption)
Konu: Esaretin Bedeli, Andy ve Red isimli iki mahkumun parmaklıklar ardında kurdukları dunyanın hikayesini anlatıyor. Andy Dufresne, genc ve başarılı bir bankerdir. Karısını ve karısının sevgilisini oldurmek sucundan yargılanır ve omur boyu hapis cezası alır. Shawsank Hapishanesi'nde dayak, işkence, tecavuz, her turlu durum yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy umutlu bakış acısıyla cevresindeki tum mahkumları, parmaklıklar arkasında bile ozgur bir yaşam olabileceğine inandırır. Andy'nin bu cabalarına ortak olacak bir arkadaşı da olacaktır: Red.Bir Stephen King uyarlaması olan filmde Morgan Freeman ve Tim Robbins başrolde. Film, 1995'te, aralarında en iyi film adaylığı da olmak uzere tam 7 dalda Oscar'a aday gosterildi. (Esaretin Bedeli)

Şimdi gelelim benim bu film hakkındaki duşunceme: Bir hapishane filmi de denebilir bence (her ne kadar bazıları buna kızsa bile) filmde hangi karakteri baş rol olarak goreceğinizi siz seciyorsunuz kimine gore Andy, kimine gore Red bu izleyiciden izleyiciye değişir bence hapishane filmlerinin en iyisidir bu film dostluk konusunu cok guzel işlemiş, diğer başarılı olduğu konu ise size ters koşeler yaptırması o yuzden fazla yazmak istemiyorum. Benim Puanım: 10/8.5 IMDB Puanı: 9.3
Filmin 2 oyuncusunun da Oscarlı oyuncular olduğunu soyleyeyim.

2 Ve 3- The Godfather 1 Ve 2
Konu (Baba 1): Baba, 40 ’lar ve 50 ’lerin Amerika ’sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı oykusunu konu alıyor. Don Corleone ’nin kızı Connie ’nin duğununde, ailenin en kucuk oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. Bir suikast girişimi, Don ’u artık işleri yonetemeyecek duruma duşurunce, ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny gecer. Danışmanları Tom Hagen ’in de yardımlarıyla diğer ailelere savaş acan Corleone ailesi, eski moda yontemleri de değiştirmeye başlar.

Mario Puzo ’nun cok satan kitabından Puzo ve yonetmen Francis Ford Coppola tarafından sinemaya uyarlanan film o yıl En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında Oscar kazanmıştır. Yapılan araştırmalar sonucu Turkiye'de en fazla izlenen ve satılan film olma ozelliği de taşır.

Konu (Baba 2):
Baba 2, 1972 yapımı ilk filmin devamı niteliğinde, yine yazar Mario Puzo ve yonetmen Francis Ford Coppola ’nın yaratıcı ellerinden cıkmış usta işi bir yapım. Film, altı adet Oscar odulu kazanmıştır.
Genc Corleone, Amerika ’ya yeni gelmiştir. 1917 yılında, New York şehri ’nin yerel mafyalarından birinin liderini oldurunce saygınlık kazanır ve korkulan biri haline gelir.
Bu arada, 50 yıl sonra, Michael Corleone, Washington ’da senato komitesine aile işleriyle ilgili ifade vermektedir.Film,eleştirmenler tarafından onceki filmden daha başarılı bulunan az sayıdaki devam filminden biri olarak kabul ediliyor. Robert De Niro filmde yalnızca 45 dakika Vito Corleone'yi canlandırarak Oscar'ı almıştır.
(Baba 2)

Şimdi gelelim benim bu film hakkındaki duşunceme: Oyuncuları ve kendisi bol Oscarlı efsane yapım ''Baba'' hayatımda izlediğim en iyi mafya filmidir eleştirmenlerin bayıldığı cok sevilen bir yapımdır kendisi oyuncularının inanılmaz performansı beni cok etkiledi ozellikle Robert De Niro'nun yalın oyunculuğu muthişti serinin 3. bir filmi de var ama maalesef ilk iki yapım kadar tutulamadı ben henuz 3.filmi izleyemedim. Klasik bir mafya yapımı olduğunu soyleyemem bu başka bir boyutta muthiş bir filmdir. İlk 2 filme Puanım: 10/9 IMDB Puanı: 9.2

3- Kara Şovalye (The Dark Knigh)
Kara Şovalye, halk icin buyuk bir tehdit oluşturan Joker ’in ortaya cıkması ile kaosa donen Gotham Sokakları ’nın yeniden kurtarıcılığını ustlenen Batman ’in hikayesini konu ediyor. Suc işleyenlerden arındırılan bir yer, bir zaman sonra yeniden tehdit altında kalabilir ve işte o zaman yeniden kolları sıvayacak olanların mucadelesi de daha keskin olarak hayata gececektir. Batman, Teğmen Gordon ve Savcı Harvey Dent bir araya gelerek Gotham Sokakları ’nda bu işi kotarmış olsalar da ansızın ortaya cıkan Joker, işleri fena halde bozar. Onun dehası ile baş etmek kolay olmayacaktır. Gotham eski karmaşa dolu gunlerin eşiğindedir. Batman yeniden kurtarıcılığa soyunurken kendi varlığının bulduğu anlamı da sorgulamaya başlar. O aslında sucluların sayısını azaltıyor mudur yoksa coğaltıyor mudur bunu gercekten anlamak isteyecektir.

Şimdi gelelim benim bu film hakkındaki duşunceme: Efsane Batman uclemesinin en iyi filmi sebebi ise benim profil resmimde yani: Joker
Duşunsenize bir filmin kotu adamı olacaksınız sadece 20 dakika gozukeceksiniz ama Batman gibi bir karakteri arka planda bırakacaksınız. Hadi canım kim yapabilir bunu? Tabi ki Heath Ledger, kendisi filmin gosteriminden 6 ay once hayatını kaybetti ama gecenlerde IMDB uzerinde en populer oyuncular listesinde ilk 20'deydi kendisi hala unutulmadı ben de onu profil fotoğrafıma koyarak unutulmamasınız sağlamaya calıştım... Benim icin dunyanın en iyi performansını 20 dakika icinde gosterdi. Filmin yonetmeni ve yazarı: Christopher Nolan benim favori yonetmenim inanılmaz otesi bir senaryo izleyenler anlayacaktır her ayrıntısı duşunulmuş en sevdiğim yonetmen ve oyuncu aynı filmde daha ne isterim ki benim icin Dunyanın en iyi filmidir. Puanım: 10/10 IMDB Puanı: 9
Not: Christopher Nolan adlı yonetmen ve yazarın her filmini izlemenizi oneririm: The Dark Knigth, İnception, Prestij, Yıldızlar arası (İnterstellar)...

Benim icin bu 4 filmden en iyileri:
1: The Dark Knigth
2: The Godfather 2 (İlkini izlemeden izlemeyin)
3: The Godfather
4: Esaretin Bedeli

Filmlerin Afişleri:

Anket oluşturmak istiyordum ama unuttum sizce hangisi aralarından en iyisi?