Antalya'da ikamet eden Ebru Emral Kozakoğlu (41), 2020'de yaşadığı koronavirusun ardından sağlık durumunun kotuye gitmesi uzerine Akdeniz Universitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Solunum sıkıntısı ceken Kozakoğlu, koronavirusun pik yaptığı donemlerde yoğun bakımda yer olmadığı icin normal odada 2,5 ay hastanede kaldı. Kozakoğlu, iyileştikten sonraki surecte doktor arkadaşının 'kilo başlı başına bir hastalık' sozu uzerine obezite cerrahisine (mide kucultme ameliyatı) karar verdi. 8 ay once Genel Cerrahi Uzmanı Doc. Dr. Mehmet Guler tarafından mide kucultme ameliyatı yapılan Kozakoğlu, 118 kilodan 77 kiloya duştu. 41 kilo veren Ebru Emral Kozakoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Şeker, kolestrol, tansiyon yoktu. Sigara ve alkol de kullanıyordum. Hicbir ek rahatsızlığım yok zannediyordum. Korona oldum. Hastaneler aşırı yoğundu. Yuzde 70 akciğerlerde tutulma vardı. Entube olayını duydum ama yoğun bakımda yer yoktu. Sonra araştırdım. Neden ben diye, duşundum. Hicbir rahatsızlığım yok, dedim. Arkadaşım da bana kilo, başlı başına bir hastalık kilolusun hastasın dedi. Sonra mide kucultme ameliyatı olmaya karar verdim. Oz guvenim yukseldi. Merdivenleri artık cok daha rahat cıkıyorum. Kıyafet almakta hic sıkıntı cekmiyorum. Ameliyat olduğum gun bile siyah giymişim. Sırf kilolarım, gobeğim, karnım ve yağlarım gorunmesin, diye siyah giyiyordum. Şimdi ozgur bir şekilde istediğimi giyiyorum, rahatım. DHA ’nın haberine gore; Kozakoğlu, mide kucultme ameliyatı olmak isteyenlere yonelik, “Bence korkacak bir şey yok ama once hastanın kendisini iyi hissetmesi gerekiyor. İyi bir cerrah secmesi, iyi araştırması gerekiyor. Cok iyi hekimlerimiz var. Once doktor ve ekibiyle cok iyi uyuşmak gerekiyor. Kendimi 10-15 yaş daha genc hissediyorum. Daha hareketli, daha zinde ve daha mutluyum.” diye konuştu. Doc. Dr. Mehmet Guler de Ebru Emral Kozakoğlu'nun sağlık durumunu anlatarak, “8 ay once 118 kilo civarında fazla kilo problemi nedeniyle başvurmuştu. Ameliyattan sonra kendisi başarılı bir şekilde 40 kilo civarında kilo kaybı sağladı. Şu anda kendisini sağlıklı bir kiloda goruyoruz. Gunluk hayatında da buna bağlı gayet guzel değişiklikler olduğuna şahit oluyoruz.” dedi. Mide kucultme ameliyatına ilgiden bahseden Guler, “Salgın doneminde insanların dışarı cıkamamaları, sosyal ve sportif aktivitelere katılamamaları nedeniyle kilo alımında artış oldu. Bircok insan alışık olduğundan daha değişik kilolara ulaştı. Salgın doneminin hafiflemesiyle beraber obezite cerrahi hasta sayısında da artış oldu.” diye konuştu. Obezite cerrahisinin yaygınlaştığını aktaran Doc. Dr. Guler, “Vucut kitle endeksi 35'in uzerinde olan hastalarda obezite cerrahisi uygulanıyor. Burada onemli olan nokta, hastaların obeziteye bağlı oluşabilecek hastalıklara karşı da dikkate alınarak ameliyata cok iyi hazırlanmaları gerekiyor. Oncesinde ciddi bir check-up'tan gecirilmeleri, daha sonra ameliyatın usulune uygun yol ve yontemlerle yapılıp uygun bir şekilde takip edilmesi durumunda hastalarımızın yuzde 99'dan fazlası 2-3 gunluk hastane surecinin ardından normal hayatlarına donebiliyor.” dedi.