Merhaba. Bu yazımda sizlere cok populer bir kablosuz kulaklık olan JBL T500BT'den bahsedeceğim.
Bu urunu yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum ve sanki belediye dağıtmış gibi herkeste gorduğum icin bu yazıyı yazmak istedim.
Oncelikle urunun ses kalitesi ile başlayalım. Kulaklığın ses kalitesi standart/ortalama bir kullanıcıyı oldukca tatmin edecek seviyede. Daha onceden ust segment, profesyonel kulaklıklar kullanmış kişiler pek beğenmeyebilir ama dediğim gibi ortalama bir kullanıcıyı oldukca tatmin edici bir ses kalitesi var. Biraz bass ağırlıklı bir kulaklık, ozellikle rap/trap dinleyenler icin bicilmiş kaftan.
Kulaklık kulak kapsayan bir kulaklık olmadığından ses izolasyonu konusunda pek iyi değil. Aktif gurultu engelleme ozelliği bulunmuyor ancak dışarıdan gelen sesleri yeterince kesebiliyor. Sesi %60'ın uzerine cıkardığınız zaman dışarıya ses vermeye başlıyor. Ben genelde %50 seviyesinde kullandığım icin sıkıntı yaratmıyor ancak cok yuksek sesle muzik dinleyenler icin biraz sorun olabilir.
Bu kulaklığın cok tartışılan bir noktasından bahsetmek istiyorum; dip ses. Kulaklıkta surekli bir dip ses var ancak şahsen beni rahatsız etmiyor. Muzik dinlerken dip ses duyulmuyor fakat filmlerde sessiz sahnelerde, Podcast'lerde vs. duyulabiliyor. Dediğim gibi ben bundan rahatsız olmuyorum ama eminim ki rahatsız olacak kişiler de vardır.
Kulaklık bence guzel bir tasarıma sahip. Malzeme kalitesi olarak tamamen plastik kullanılıyor ancak dandik değil, yani hemen kırılacakmış hissi yaratmıyor. Ped'leri de fiyatına gore gayet kaliteli.
Kulaklık pek ergonomik değil, 1 saatlik kullanımdan sonra hafif ağrı yaratıyor. Cok uzun sureler kullanılabilecek bir kulaklık değil.
Mikrofon kalitesi olarak pek başarılı değil. Aramalarda karşı taraf ne dediğinizi anlayacaktır ama ses boğuk ve rahatsız edici gidiyor. Videolarda, yayınlarda kullanılabilecek bir mikrofon değil.
Kulaklık Bluetooth 4.1 teknolojisini kullanıyor. Alırken bunu da goz onunde bulundurmanızı tavsiye ederim. Acıkcası ben kulaklıkta bir de AUX girişi olmasını isterdim. Bu sayede şarjı bittiğinde kablolu kullanabilirdik. Hem de dip ses ve gecikme sorunu ortadan kalkardı. Maalesef boyle bir ozellik bulunmuyor kulaklıkta.
Gecikme demişken, kulaklığı oyun amaclı alacaksanız almayın. Oyunlarda yaklaşık yarım saniyelik bir gecikme oluyor. Onun dışında filmlerde vs. dudak senkronizasyonunda herhangi bir sıkıntı yok.
Kutu uzerinde kulaklığın 16 saat pil omru olduğu soylenmiş. Ben %50-60 civarlarında kullanarak 16 saati gorebiliyorum ancak cok yuksek seste kullanırsanız bu sure azalacaktır. Şunu da belirtmeden gecmeyeyim, kulaklık Micro-USB uzerinden şarj oluyor. Type-C olsa daha iyi olurdu. 5V 2a bir adaptor kullanarak 2 saatte Full şarj edilebiliyor. Ayrıca hızlı şarj ozelliği sayesinde 5 dakikalık şarj ile 1 saatlik kullanım sunuyor. Bu da yine avantajlı bir ozellik.
Bu urunu ozellikle rap, trap, rock, metal, pop vs. dinleyenler alabilir. Vokalin on planda olduğu, vokal ağırlıklı muzikler dinliyorsanız dip ses belki rahatsız edebilir.
Urunu ben aldığımda 300 liralık bir fiyat etiketi vardı. Şu an ise yaklaşık 370 liraya bulunabiliyor. Bence fiyatını hak eden bir urun. Ozellikle satın alma amacınız genellikle muzik dinlemekse, tavsiye edebilirim...
İlk defa buraya bu tarz bir yazı yazdım ve devamını da getirmek isterim. Eksiklerimi, hatalarımı belirtirseniz sevinirim.
JBL T500BT Uzun Kullanım Deneyimi
İncelemeler0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- JBL T500BT Uzun Kullanım Deneyimi