Arkadaşlar pek bir inceleme gibi olmayacak ama Sosyal'de cok uzun suredir 5700XT mi şu mu bu mu diye karşılaştırma goruyorum.
AMD'nin kartları guclu, tam bir fiyat performans cihazları. Fiyatı yuzunden almak isteyen olursa(benim gibi) hicbir şey soyleyemem ve vazgecmesinler zira cok onemli nedenler değiller. İstediğiniz oyunu oynar, keyfinize bakarsınız ama sorunsuz bir secim varken bu secime katlanabilecek misiniz?

Şahsen Turkiye'de yaşayan bir vatandaş olarak AMD'yi cok seviyorum. Kullanıcı dostu ve guclu işler cıkarıyorlar. Mesela Intel tarafında işlemci hakkında bir bilgim olmasa da her zaman AMD secerim. Ekran kartına gelecek olursak, hayır.
Bir sene boyunca Sapphire 5700XT kullandım. Nitro+ olan modeli beni hic uzmedi, soğutması falan muhteşemdi.

-Neden AMD almanızı onermem?
1. Eğer bir AMD ekran kartı alıyorsanız, Google ile haşır neşir olacaksınız demektir. Cunku bir surucu guncellemesi gelince ilk once sorunlarına bakacaksınız.
2. En az bir kere DDU veya AMD Cleanup Utility kullanmak zorunda kalacaksınız.
3. En az 2-3 ay suren WHQL(Onaylanmış) surucu olacak, daha kotusu 20.4.2'den 20.9.1 6-7 ayda geldi.
4. Donanım İvmelerini kapatmak zorunda kalacaksınız.
5. "Hangi surucude sorunsuz kullanıyorsanız, o surucude kalın" mantığıyla suruculeri kontrol edeceksiniz.
Boyle boyle sayabilirim, bir gun AMD'yi cok overken birden Discord'da onemli bir goruşme icerisindeydim ve siyah ekran yedim. Technopat'a bile konu actım, RTX 2060 Super ile takastan son anda vazgectim.
Gecen ay sistemimi sattım. Hayatımda en guzel ve guclu karttı.