Herkese merhabalar. Huzurlu bir hafta dilerim.
Aslında coğunuzdan haklı olarak duz 1650 alınmaz para biriktir dediğiniz eleştirisini duydum. Mantıklıydı elbette. Ama ben monitor de değiştireceğim icin dolar da bu kadar yuksek değilken 1350 TL'ye Palit'in GDDR6 GTX 1650 modelini aldım. Şimdi biraz kart hakkında yorum yapacağım.
Kartta ilk başlarda cok yoğun bir Coil Whine sesi vardı. Ama tuhaftır uc dort gunluk kullanımdan sonra bu sesin kesildiğini ya da bayağı bir azaldığını soyleyeceğim.
Kart boyut olarak cok buyuk değil. Cift fanlı ama yine de benim tek fanlı Biostar RX 560'ım ile neredeyse aynı boyda. Fanları yanlış olması olasılığı ile birlikte muhtemelen 70-80 mm falandır.
Soğutma, sıcaklık ve fan sesine değinmek istiyorum. Benim bilgisayar kasamın onu kapalıydı ve ben kasa onundeki camı cıkartıp delikli ve hava alacak hale getirdim. Yani bu değerler hava alabilen bir kasadan referans verilecektir. Sıcaklığa gecmeden once kartın power limitini 90'a cektiğimi belirtmek isterim. Ama oyunlarda yaptığım testlerde %2.5 ila %4 arası performans kaybettiğim icin bence mantıklı ve gerekli bir hareket olarak gorduğum de soylemek istiyorum. Şimdi değerleri yazıp ardından performansı hakkında bilgi vereceğim.
Hic hava almayan kasada 76 derece sıcaklıkta ve 2600 rpm hızında calışmaktaydı.
%90 power limit ile 74 derece sıcaklıkta ve 2400 rpm hızında calışmaktaydı.
On cam hic yokken 68-69 derece sıcaklıkta ve 1750-1850 rpm hızında calışmaktaydı.
On cam hic yokken ve %90 power limit ile 65 derece sıcaklıkta 1600 rpm hızında calışmaktaydı.
Kasanın on camını cıkartıp tozlanmadan ama yine de hava alabilecek şekilde işlem yaptığımda ise genel olarak kart kendini 71 dereceye ve 2100-2200 rpm fan hızına kendini sabitliyor.
Fan sesine geleceğim şimdi de. Arkadaşlar kart sessiz bir kart değil. Fan sesleri kulaklıksız oyun oynuyorsanız sizi rahatsız edebilir. Ama genel olarak biraz araştırırsanız Palit'in genel olarak ust duzey kartları da yuksek rpm ve biraz gurultu oluşturuyor. Kişisel fikrimi sorarsanız, kart kendini soğutabiliyor ve soğutması guzel ama sessiz değil.
Performansa geciyorum. Denediğim oyunlardaki bilgilerimi vereceğim.
Shadow of Mordor ile başlayayım. 1080P, Ultra ayarlar, golge orta ayarda ve FXAA acık ortalama 85 FPS, yer yer en kotu 70 FPS'lere duşuyordu. (%90 power limit ile)
Shadow of War. 1080P, ultra ayarlar, golge orta ayarda ve FXAA acık ortalama 68 FPS, yer yer en kotu 57-58 FPS'lere duşuyordu. (%90 power limit ile)
Assasin's Creed Odyssey. 1080P, yuksek ayarlar, golge ayarı orta ve karakter detayları en yuksekte ortalama 55 FPS alıyorum. Yer yer 48-65 gibi oynuyor yoğunluğa gore. (%90 power limit ile)
Total War Three Kingdoms. 1080P, Aşırı birim ve oyun genel detayı geri kalan ayarlar yuksek, golge orta, FXAA acık kampanya haritasında 50-55, savaş alanında 60-65FPS almaktayım. (%90 power limit ile)
%100 power limit ile bu değerler +2-3 FPS oynamaktadır.
Ve bu değerler gozlemlediğim kadarıyla internetteki test videolarından daha yuksek ayarlarda belki daha iyi FPS değerlerini icermektedir.
Sonuc.
Sıcaklığını ve fan sesini goz ardı ederseniz bence kart benim acımdan TDP'siyle beraber benim aldığım zamanki fiyatıyla tam bir F/P urunuydu.
Sizinle bu bilgileri paylaşmak istedim.
İyi sosyaller!
Palit GDDR6 GTX 1650 incelemesi
İncelemeler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Palit GDDR6 GTX 1650 incelemesi