bu olculer 24 cmlik bir kalıp icin ama ben 22 cmlik kalpli kalıpta pişirdim.
http://img205.imageshack.us/img205/3940/img0082a.jpg

PANDİSPANYA YAPILIŞI:
Yumurta aklarını cam bir kasede beyazlaşıp şanti kıvamına gelinceye kadar cırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar cırpın.
· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. cırpın. Şeker eriyince yağı ekleyin ve cok az cırpın.
· Toz malzemeleri (un,kabartma tozu)birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek cok az daha cırpın.
· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dokerek, onceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35dk. batırdığınız kurdan temiz cıkıncaya kadar pişirin.
KREMA YAPILIŞI:
Sute unu, şekeri, nişastayı katıp surekli karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi pişirin. Ocağı kapatmadan once vanilyayı ekleyin ve ara sıra karıştırarak ılımasını bekleyin. Ilıyan kremaya 1 bardak soğuk sutle cırpılmış kremşantiyi katıp 10 dakika kadar cırpın.Ben bu kremayı pastanın hem icinde hemde dış kaplamasında kullandım ve oldukca lezzetli bir krema oldu.

PANDİSPANYA
Malzemeler
4 Adet Yumurta
4 Turk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Turk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
KREMA İCİN:
2 su bardağı sut,
2 corba kaşığı un,
4 corba kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 paket vanilya,
1 paket kremşanti 1 su bardağı sut

Pastamızı katlarına ayıralım ben 2 kat yaptım aslında 3 kat yapsam daha guzel olurdu keki biraz kalın olmuş aklınızda bulunsun.Katları sut ile ıslatın(meyve suyu yada şekerli suda olabilir)İlk kata krema surdukten sonra arasına cilek ve muz yerleştirdim ve diğer katı ustune kapattım.Pastamın ustunude kremayla kapladıktan sonra cilek ve renklendirdiğim krem şantiyle susledim.Acıkcası ben susleme konusunda pek becerikli değilim.Susleme yaparken aklıma evde bulunan surumluk cikolata geldi benmaride eritip susleme yapmayı denedim ama parcalar hemen kırıldı bende kırılan parcaları rastgele pastanın ustune yerleştirdim.Demekki neymiş surumluk cikolata donmaya uygun olmadığı icin susleme yapılamıyormuş buda bana ders oldu.Pastamın resmini cekmek icin makinemi elime aldımki oda ne şarjı bitmiş şarj aletide yanımda olmadığı icin telefonla cekmek zorunda kaldım goruntu pek hoş değil ama idare edin artık.Ve pastamızı afiyetle yedik.Ama bana sanki biraz fazla şekerli olmuş gibi geldi.Zaten ben kendi yaptığım herşeye bir bahane bulurum.Siz isterseniz pandispanyadan yada kremadan şekeri biraz eksiltebilirsiniz.Afiyet olsun.
http://img205.imageshack.us/img205/3940/img0082a.jpg