Yıllar once Moda’da kucuk bir dukkanla sektore adım atan Kırıntı giderek buyuyor. Bebek’te acılan şubede dunya mutfaklarının yanı sıra deniz urunleri ağırlıkta
Her şey Moda’da 1981 yılında kucuk bir restoranla başladı. Yıllar gecti ve Kırıntı adındaki bu minik restoran artık buyuk bir “lokma” haline donuştu. Artık Kırıntı’ya sadece Moda, Bağdat Caddesi-Erenkoy ve Nişantaşı’nda değil, Bebek’te de rastlamak mumkun.
Deniz Erkul, Fuat Erdoğan ve Kemal Şedele ortaklığında giderek bir zincir haline gelen Kırıntı’nın gecenlerde acılan Bebek şubesi de buyuk ilgi goruyor. Deniz manzarası, atmosferi, kucuk havuzların ve buyuk bir su duvarının da yer aldığı dekorasyonuyla bir adayı andıran mekanda deniz urunlerinin ağırlıkta olması dikkat cekiyor. Ayrıca İtilyan, Hint, Amerikan, Meksikan ve Yunan mutfakları gibi dunya mutfakları da yenilenen monude yer alıyor.
Kırıntı restoranlarında dokuz yıldır calışan halkla ilişkiler muduru Deniz Celtekli ekip olarak yemekleri monude yer almadan once defalarca tattıklarını, denediklerini anlatıyor...
Kırıntı haftanın yedi gunu sabah 9’dan gece 2’ye kadar acık. 400 kişilik bir kapasiteye sahip olan mekanda yaklaşık 80 kişi calışıyor. Kırıntı’nın ortaklarından Deniz Erkul, Bebek’te acılan bu yeni şubede misafirleri nelerin beklediğini anlattı...
Giderek buyuyorsunuz. Kırıntı ismi size artık pek uymuyor sanki...
Evet. Fuat bey Moda’da kucuk bir dukkan acmak istediğinde bir arkadaşımız “Bu mekan cok minik, adı Kırıntı olsun” demişti. Ama artık buyuk bir kırıntı olduk gercekten.
Yeni bir şube acmak icin neden Bebek’i sectiniz?
Bunu uzun zamandır duşunuyorduk. Mustakil, guzel bir atmosfere sahip, deniz goren, ayrıca kışın şominesi olan bir yer acmak istedik. Bebek bize cok uygun geldi. Mekanımıza “su” da kattık. Dingin bir Kırıntı oldu. Ayrıca bu bolgede şube acmamız konusunda yoğun talep de vardı.
Bebek’te ne gibi yenilikler var?
Monuyu genişlettik. Sicilya usulu ev pizzalarımız var. Başlangıclardan Seafood Margarita’yı oneriyorum. Frambuazlı, cikolatalı New York cheesecake’imiz cok ozel. Monuye ıstakozu da ekledik. Istakozlu risottomuz var mesela. Deniz kenarında olduğumuz icin deniz ağırlıklı yemekler ekledik monuye. Makarnalardaki soslarda bile deniz urunleri, deniz urunu soslarımız var. Ayrıca monumuzde Hint mutfağından Masala soslu tavuğumuz, Amerikan mutfağından ozel hamburgerlerimiz, Meksika mutfağından fajitalar ve Yunan mutfağından yine ozel deniz urunleri bulunuyor. Tosttan menemene kadar pek cok secenek iceren guzel bir kah-
valtı monumuz var. Cocukları da duşunduk; onların kahvaltısı organik urunlerden oluşuyor.
“Pek cok martini ceşidimiz var”
Ozel ickileriniz de var mı?
Pek cok martini ceşidimiz var. Ayrıca alkollu kahve seceneklerimizden karanfil, tarcın, tekila ve esmer şekerli bir kahvemiz var. Alevli kokteylimiz Flaming Lamborghini de cok ozel.
Fiyatlar nasıl?
Ispanaklı bir pizza mesela 17 TL. Krepler
14 TL civarında, hamburger 17-18 TL, etler ve balıklar 20-32 TL arasında.
“Burayı bir adaya benzetiyorum”
Dekorasyonunuz da cok farklı. Siz burayı nereye benzetiyorsunuz?
Mimarlarımız Han Tumertekin ile Zehra Ucar. Mekanın rahat, huzurlu ve keyifli bir atmosfere sahip olmasına dikkat edildi. Ben Bebek’teki Kırıntı’yı bir adaya benzetiyorum. Adada gibiyiz. İnsanlar memnun. Nişantaşı’nda şubemiz olmasına rağmen Bebek’e gelen misafirlerimiz var. Genellikle akşam 17.30 civarında yoğunluk oluyor.
Unlu mudavimleriniz var mı?
Acıldığı gun Kırıntı’ya Ece Erken geldi mesela. Alişan, Demet Akalın, Osmantan Erkır, Tan Sağturk, Bedri Baykam ve Gunseli Kato bizi sık ziyaret eden isimlerden.
Kaynak: milliyet