Arkadaşlar ;

24.03.2008 tarihinde ilk aşılamamı oldum ve sonuc maalesef ki negatif , hamile kalamadım. Bunda da bir hayır vardır diyorum. Ancak yaşadıklarımızdan ders cıkarmak ve bilenlerden , tecrubelilerden yardım ile akıl almak en akılcısı olacaktır. Bundan sonraki denemelerim icin ; benden kaynaklanan bir yanlış varsa bunu duzeltmek , bana soylenenlerde eksiklik varsa ona gore tedbirli ve bilincli olmak istiyorum. Sizlerden de bu konuda yardım ve ilgi bekliyorum arkadaşlarım. Aşılama ile ilgili pek cok başlık var tabi. Ancak ben biraz daha kendi yaşadıklarıma dair birşeyler sorup bu konulardaki soru işaretlerimi gidermek istiyorum.

Oncelikle kendi durumumdan kısaca bahsetmek istiyorum. Bu konu hakkındaki yorumlarınızı da bekliyorum tabi. Ben 1978 doğumluyum. 2 senelik evliyim. Eşim 1974 doğumlu. Eşimde sperm hareketsizliği soz konusuyken ilacla tedavi edilerek 2 ay icinde normal hale getirildi. Tuplerimde hormonlarımda ya da başka birşey de sorun yok. Bunların hepsini oğrendikten sonra direkt aşılamaya gectik. Cunku uzatmak benim psikolojimi bozuyordu. Biz de bu sebeple direkt aşılamaya gectik. Yumurtalarımın en son 18.9 , 18.1 , 17.9 , 16,7 , 15.9 olduğu tespit edildikten sonra 12 saat sonra catlatma iğnemi vurulmam istendi. Catlatma iğnemi vuruldum. 36 saat sonra aşılamam yapıldı. Aşılama işleminden once yumurta durumuna veya catlama olayına bakılmadı. Aşılama elektronik cihazlar eşliğinde yapılmadı. Yıkanma sonrasında ileri hareketli ve iyi morfolojide 12 milyon sperm bana aşılandı. Dediklerine de dikkat ettim. İlişki de başta sonda her zaman yasaklandı. Koskoca ay ilişkiye girmedik yani. Sizce bir yerlerde sorun var mı? Kısmet boyleymiş desem de gereğinin yapılmadığını veya en azından ilişki yasağı getirilerek şansımın duşurulduğune inanıyorum , siz ne dersiniz?

Sorularım şu şekilde :

1-Sizlere aşılamadan once ya da sonra doktor cinsel birleşme onerdi mi? Onermeyen var mı? Ya da yasak koyan? Yasak konulduysa nedeni size belirtildi mi? (Bana yasak denmişti cunku,sonuc alınana kadar siz kesinlikle birleşmede bulunmayacaksınız demişlerdi) Yok eğer birleşme onerildiyse , periyotları nasılsı. Kac gun once ve sonra , ne kadar arayla?

2-İğnelerimizi kullandık , catlatma iğnemizi vurulduk. Aşılama gunu gittik (yani planladığı gun). Aşılama işlemi yapılmadan once ultrasonda yumurtaların catlayıp catlamadıklarına veya akıbetlerine son birkez bakıldı mı? Yoksa ya Allah diyerek direkt olarak olmuştur diye aşılamaya gecildi mi? (Ben de kontrol yapılmadan direkt aşılama yapıldı)

3-Aşılama işlemi ultrasonla beraber , gorerek , durumu izleyerek mi yapıldı? Yani salma işlemi gorerek , direkt rahim icine gittiğine emin olarak mı yapıldı? Yoksa hicbir elektronik cihaz eşliğinde yapılmadan mı yapıldı?

4-Yumurta boyutlarınız kac kac iken catlatma iğnenizin vurulmasına karar verildi?

Bu sorularıma vereceğiniz cevaplar icin şimdiden cok teşekkur ederim. Uzun oldu biraz , opuyorum hepinizi. a.s.