Merhaba arkadaşlar, bugun oğle saatlerinde Vatan ’dan on sipariş ile tedarik ettiğim PS5 geldi. Sizinle goruşlerimi paylaşmak istedim.

Başlangıcta fiziksel olarak birkac şeyden bahsedeyim. Konsol foto ve incelemelerdeki gibi bembeyaz değil. Griye calan hoş bir renk var. FAT PS3 ’umden bile buyuk duruyor.

DS ’nin detayları, ele oturuşu, titreşimi ve adaptif tuşu guzel bir hava katmış. Avcumuzun icine gelen kısım biraz uzamış, daha rahat tutuş sağlıyor. Hem hoparlor hem mikrofona sahip olması MP oyunlarda buyuk avantaj sağlayacak gibi geldi bana. Gurultu engelleme ozelliği iyi calışıyor.

Dikey kullanıyorum, ışık detayları guzel olmuş. Tasarımı rakibinin onunde olmasına rağmen devasa boyutlarda olması ise hoşuma gitmedi.

1080p 144Hz monitor ve 1080p 60Hz TV ’de 2K calıştırmayı denedim. İkisinde de yırtılmalar oldu. (God of War ve Warzone ’da denedim.) Sony yetkilileri bildiğiniz gibi bu durum hakkında calışabileceklerinden(!) bahsetti. Neden 1440p destek olmaz anlamak imkansız bu arada. 4K ve LG marka bir TV ’de gorduklerimden ise buyulendim. Henuz PS5 oyunlarına zaman ayıramadım, onlar daha da iyi olacak. Bu yuzden heyecanlıyım.

Oyun acılış sureleri şaka adeta. CS:GO ’ya girer gibi 4K oyunlar yukleniyor. SSD buyuk fark yaratmış.

Arayuze henuz gozum alışamadı, acıkcası hoşuma gitmedi. Bu duzeltilir/geliştirilir diye umuyorum. Belki siz beğenirsiniz buna bir şey diyemem.

Bu hafta sonu Cold War, Miles Morales dahil olmak uzere Remastered PS Plus Collection oyunlarını zamanım yettiğince deneyeceğim.

Dikkatimi ceken detaylar bunlardı. Sizlerin merak ettiği şeyler var ise yardımcı olmak isterim.

Dosya Ekleri image.jpg 79,5 KB · Goruntuleme: 134

image.jpg 87,2 KB · Goruntuleme: 133